Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

A hardver támogatásról fontos tudni!

blackPanther Magyarország Hardverek A hardver támogatásról fontos tudni!
A hardver támogatásról fontos tudni!

A hardver támogatásról fontos tudni!

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

A blackPanther OS -ben – mint minden Linux alapú rendszerben – a hardverek (alaplap, videó- és hang-kártya, CPU, nyomtatók, stb.) működéséért a rendszermag (kernel) és moduljai felelősek. A modulokat érthetjük a köznapi nyelven ismert driver-nek vagy meghajtó programnak is. Bár napjainkban már egyre több hardver gyártó veszi fel a Linux alapú rendszereket a támogatott operációs rendszerei közé, ez egyedül az eladhatósági statisztikák növelését szolgálják még mindig, és többnyire nem azért teszik mert jó fejek akarnak lenni.


Ebből kifolyólag nagyon fontos, hogy:

  • bármilyen hardver vásárlása előtt tájékozódjunk, hogy a szükséges eszköz gyártója mennyire, milyen módon és mióta támogatja a Linux alapú rendszereket!
  • tudjuk, hogy minden hardver-eszköz ami a Linux kernel által támogatott, használható és működő megoldást kínál blackPanther OS alatt is.
  • tudjuk, hogy ami működik Ubuntu, Debian, RedHat, stb. rendszerek alatt, az működik blackPanther OS alatt is (amennyiben nem így van, kérjük azonnal jelezd nekünk és kijavítjuk).
  • ha nem szerepel a termék tájékoztatóján, hogy Linux támogatással rendelkezik, az eszköz ettől függetlenül lehet jól támogatott és nyílt forráskódú meghajtóval ellátott eszköz
  • ha nincs alapból a rendszerbe építve a – nyílt – meghajtó program, az eszköz még utólagos meghajtó (driver) telepítéssel használatba vehető. /előfordulhat, hogy a készítő nem engedélyezi a közvetlen beépítést/

Tájékozódhatunk a hardverek támogatásáról és kompatibilitásáról az alábbi oldalakon:

Egyéb

Nyomtató adatbázis

Hangkártyák

Wi-Fi eszközök

 

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match