Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Cikkek Egyéb

A GVH diszkriminált fejőstehene: Facebook

Szerző: Adminisztrátor

Öt napot gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a cikket, mert a politikai vonatkozása megkérdőjelezhetetlen, de mivel senki más nem világította meg a történteket, a Facebook pedig a IT tagadhatatlan része, kénytelen vagyok megtenni én.

Frissítve 2019. 12. 16

Mint korábban megírtuk, mi is vizsgáltuk a Facebook aggályos működését, ennek következtében le is kapcsoltunk pár szolgáltatást ami súlyos kockázatot jelentett szerintünk. De ez nem jelenti azt, hogy szó nélkül elmehetünk az igazságtalanság és a negatív diszkrimináció  mellett, még akkor se, ha az a Facebook-ot sújtja! Mert most ez történik Magyarországon újfent, és ez bennünket is érint. Ahogy a korábbi cikkeinkben is megvilágítjuk a Magyar Kormány – és persze a GVH is -, pozitívan diszkriminálja a Microsoft-ot már azóta, hogy megcsapolják a (köz)beszerzési csatornákat, kiszolgáltatják a közoktatást, és Microsoft termékekhez kötött termékhasználatot kényszerítenek a tanárokra különböző trükkökkel.

(tovább…)

Olvass tovább

Biztonság Cikkek

Hacker támadás áldozata lett a MFK?! Vicces…

Szerző: Adminisztrátor

Egy ideje már írogatjuk az okfejtéseket, hogy mennyi biztonsági probléma van Magyarországon, az állami, köz-, és privát-szférákban egyaránt. Ma jutott el hozzánk a híre annak, hogy: (tovább…)

Olvass tovább

Cikkek Egyéb

Mélyponton az IT képzés – fejétől bűzlik a hal (II. rész)

Szerző: Adminisztrátor

Ahogy az előző cikkben ígértem, itt a folytatás! És, ahogy kifejtettük a magyar oktatás megint arcon köpi a fiatalok jövőjét, mert a rendszer képtelen lépést tartani a változásokkal. Ennek az okaira is rávilágítottunk: biztosan nem a józan ész, hanem az ellenérdekek (korrupció, hozzánemértés, önérdek) irányítják mellékvágányra – és persze a Microsoft malmára – az egész oktatási, kormányzati gépezetet.

Még az elején tisztáznám, hogy NEM azokról az iskolákról beszélünk ahol nem úgy van, mint ahogy a cikkeinkben megvilágítjuk! Hanem arról a többségről, ahol sajnos a Microsoft-hegemónia az állandó, az örök, és az egyetlen “Isten”! Azokról az intézményekről van szó, ahol a színvonal az “XP szintjén” megragadt.

Ami biztos: minél később változtatunk annál nagyobb baj lesz, és természetesen annál többe fog kerülni az országnak. A korábbi cikkből kimaradt egy prezentáció, de most pótolnám, és egyúttal igazolnám is magunkat!

(tovább…)

Olvass tovább

Cikkek Egyéb

“Oktatásba” címmel elherdált milliárdok, és a gyarmatosított Magyarország (I. rész)

Szerző: Adminisztrátor

Általános Egyéb Sajtóhír

blackPanther OS v18.1 (Renegeade) végleges változat

Szerző: Adminisztrátor

Örömmel jelenthetem be, hogy a 15 évvel az első megjelenése után, és a (Distrowatch oldalon megjelent valótlan bejelentése után négy hónappal) a legújabb blackPanther OS magyar alternatív operációs rendszer a v18.1 Renegade ingyenes változata letölthetővé vált a szervereinkről. Ezt a 64bites változatot teljesen az alapoktól kellett felépítenünk, mivel ilyen publikus verzióval korábban nem rendelkeztünk, tehát igazán új és “ropogós” rendszert tölthettek le.  Hamarosan újabb meglepetésekkel jelentkezünk, de addig is:

Ünnepeld velünk az első megjelenés 15. évfordulóját!

(tovább…)

Olvass tovább

Cikkek

Miért nem kell soha többé Windows? Mert…(frissítve)

Szerző: Adminisztrátor

A fent látható kiemelt képet már mi készítettük blackPanther OS alatt, a Microsoft-os félresikerült reklám alapján, csak mi megpróbáltuk valósághűbben ábrázolni a tényeket.

Frissítve (2018.09.29): Épp most kaptuk az értesítést az Androbit oldalról, hogy az alább olvasható cikkünkben kritizált Microsoft fizetett reklámot visszavonták. Mivel a blackPanther OS-t is érzékenyen érintette ez a félresiklott reklám, ezúton szeretnénk nyilvánosan megköszönni a gyors intézkedését a Microsoft Magyarországnál annak a személynek, aki ebben az ügyben eljárt, és természetesen az Androbit-nek is köszönettel tartozunk a figyelemfelkeltő cikkért.


Eredeti cikk: Egy felhasználó szúrta ki az egyik termékkereső oldalon a képen látható fizetett Microsoft Windows reklámot, majd az Androbit is cikkezett róla, hogy elítélhető módon próbálják beetetni a vásárlókat, és valótlan állításaikkal lejáratják a konkurens Linux alapú rendszereket. Mindezt úgy teszik, hogy például megpróbálják elferdíteni azokat az előnyöket – szerintük az rossz -, amelyekre a Microsoft Windows nem képes. Ilyen például a teljes munkaasztal (felhasználói felület) szabad megválasztása, cseréje is.

(tovább…)

Olvass tovább

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match