Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Cikkek Egyéb

Mélyponton az IT képzés – fejétől bűzlik a hal (II. rész)

Szerző: Adminisztrátor

Ahogy az előző cikkben ígértem, itt a folytatás! És, ahogy kifejtettük a magyar oktatás megint arcon köpi a fiatalok jövőjét, mert a rendszer képtelen lépést tartani a változásokkal. Ennek az okaira is rávilágítottunk: biztosan nem a józan ész, hanem az ellenérdekek (korrupció, hozzánemértés, önérdek) irányítják mellékvágányra – és persze a Microsoft malmára – az egész oktatási, kormányzati gépezetet.

Még az elején tisztáznám, hogy NEM azokról az iskolákról beszélünk ahol nem úgy van, mint ahogy a cikkeinkben megvilágítjuk! Hanem arról a többségről, ahol sajnos a Microsoft-hegemónia az állandó, az örök, és az egyetlen “Isten”! Azokról az intézményekről van szó, ahol a színvonal az “XP szintjén” megragadt.

Ami biztos: minél később változtatunk annál nagyobb baj lesz, és természetesen annál többe fog kerülni az országnak. A korábbi cikkből kimaradt egy prezentáció, de most pótolnám, és egyúttal igazolnám is magunkat!

(tovább…)

Olvass tovább

Cikkek Egyéb

“Oktatásba” címmel elherdált milliárdok, és a gyarmatosított Magyarország (I. rész)

Szerző: Adminisztrátor

Frissítve! 

Eredeti írásunk

Bár a cikknek lehet némi politikai felhangja, nem ez a célja! Egyszerűen nem tudjuk leírni érthetőbben, hogy a gyakorlatban mi is történik a kulisszák mögött. Immár másfél évtizede nézzük az egymást váltogató kormányok “Science-Fiction”-típusú elképzeléseit, a magyar “informatikai” (valójában Microsoft-termék-) képzéseket illetően (na és a digitális-kompetencia – viccet), amelyek mögött kevés ember képes meglátni a valóságot. Ez a terület sokkal magasabb hozzáértést, nagyon nagy gyakorlatot, és olyan átfogó ismerteket igényel, amint az átlagos magyar IT képzés nem biztosít. (tovább…)

Olvass tovább

Általános Egyéb Sajtóhír

blackPanther OS v18.1 (Renegeade) végleges változat

Szerző: Adminisztrátor

Örömmel jelenthetem be, hogy a 15 évvel az első megjelenése után, és a (Distrowatch oldalon megjelent valótlan bejelentése után négy hónappal) a legújabb blackPanther OS magyar alternatív operációs rendszer a v18.1 Renegade ingyenes változata letölthetővé vált a szervereinkről. Ezt a 64bites változatot teljesen az alapoktól kellett felépítenünk, mivel ilyen publikus verzióval korábban nem rendelkeztünk, tehát igazán új és “ropogós” rendszert tölthettek le.  Hamarosan újabb meglepetésekkel jelentkezünk, de addig is:

Ünnepeld velünk az első megjelenés 15. évfordulóját!

(tovább…)

Olvass tovább

Cikkek

Miért nem kell soha többé Windows? Mert…(frissítve)

Szerző: Adminisztrátor

A fent látható kiemelt képet már mi készítettük blackPanther OS alatt, a Microsoft-os félresikerült reklám alapján, csak mi megpróbáltuk valósághűbben ábrázolni a tényeket.

Frissítve (2018.09.29): Épp most kaptuk az értesítést az Androbit oldalról, hogy az alább olvasható cikkünkben kritizált Microsoft fizetett reklámot visszavonták. Mivel a blackPanther OS-t is érzékenyen érintette ez a félresiklott reklám, ezúton szeretnénk nyilvánosan megköszönni a gyors intézkedését a Microsoft Magyarországnál annak a személynek, aki ebben az ügyben eljárt, és természetesen az Androbit-nek is köszönettel tartozunk a figyelemfelkeltő cikkért.


Eredeti cikk: Egy felhasználó szúrta ki az egyik termékkereső oldalon a képen látható fizetett Microsoft Windows reklámot, majd az Androbit is cikkezett róla, hogy elítélhető módon próbálják beetetni a vásárlókat, és valótlan állításaikkal lejáratják a konkurens Linux alapú rendszereket. Mindezt úgy teszik, hogy például megpróbálják elferdíteni azokat az előnyöket – szerintük az rossz -, amelyekre a Microsoft Windows nem képes. Ilyen például a teljes munkaasztal (felhasználói felület) szabad megválasztása, cseréje is.

(tovább…)

Olvass tovább

Biztonság Cikkek

Mi a baj a magyar digitális nemzetbiztonsággal?!

Szerző: Adminisztrátor

A válasz roppant egyszerű erre a kérdésre: hogy lenne baj azzal ami nincs?! Vagy talán az, hogy nincs! Vagy talán a nemzetbiztonságot is felülírta a korrupció? Sok a kérdés, de miért lenne ez a terület másabb mint a nagy belülről rothadó magyar informatikai helyzet?! Vagy talán az, hogy a informatikai biztonságért felelős szerveket olyan emberek irányítják akik nem képesek felmérni a helyzet súlyosságát?! Mielőtt a cikkből politikai-szablyát köszörülne valaki, tisztáznám az elején, hogy pont olyan választ, visszajelzést kaptunk a kormányzat ellenzéki szereplőitől is, mint a vezető kormánypárt Belügyminisztériumától: A nagy büdös semmit. (tovább…)

Olvass tovább

Biztonság Cikkek

Facebook avagy a nemzetközi kémhálózat igazi arca! (frissítve)

Szerző: Adminisztrátor

Friss!

https://hasznaltalma.hu/hirek/apple-hirek/2018/06/28/a-facebook-internetkapcsolat-nelkul-is-kemkedhet-utanunk

Eredeti cikk:

Mikor az informatikai biztonság legmagasabb szintre van emelve, mindezt milliókért, netalántán milliárdokért valósítják meg, de a rendszer nyitott az internet és főleg a Facebook felé, a röhögőgörcs kerülget, mert az egész egy vicc. Ezen a területen is, mint ahogy a magyarországi informatika legtöbb bugyrában, elsősorban a fejekben kellene rendet tenni, mert most a “nem látni a fától az erdőt” effektus van jelen. Már a korábbi cikkünkben utaltunk arra, hogy a Facebook kémkedik a felhasználók után, és erről egy külön cikk készül majd.  Most eljött az ideje a cikk megírásának! Megdöbbentő az a tény is, hogy a felhasználók zöme tudja, érzi, hogy az általa megadott adatok, képek, videók nem igazán vannak jó helyen, de egyszerűen elhessegetik a rossz gondolatokat, pedig:

  • A Facebook maga egy keylogger (billentyűzetnaplózó) is.

Ez mit is jelent?! Azt, hogy a felhasználó által begépelt információkat a Facebook “lehallgatja”, megfigyeli, felhasználja és nem tudjuk, hogy még mit kezd vele. Persze lesznek ötleteink a cikk végére.

(tovább…)

Olvass tovább

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match