Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu
blackPanther OS BETA

Általános Sajtóhír

A blackPanther OS v18.1 első BETA kiadása

Szerző: Adminisztrátor

Voltak olyan weboldalak amelyek saját kútfőből közölték már az elmúlt hetekben, hogy megjelent a blackPanther OS legújabb v18.1 (Renegade) kiadása.  Ezek a hírek nyilvánvalóan nem feleltek meg a valóságnak, hiszen mi egyszer sem közöltünk ilyet, eddig!

Ezúton szeretnénk bejelenteni nektek az első BETA kiadást. Nagyon fontos, hogy ez a nyilvánossá tett ISO egy BETA és nem végleges változat. A kiadás célja, hogy szélesebb körben, eltérő hardverkörnyezetben tudjuk tesztelni a rendszerstabilítást, és a felhasználók segítségével feltárjuk azokat a hibákat amelyeket a saját tesztkörnyezetünkben nem tapasztaltunk, vagy egyszerűen mi nem vettük észre.

Ezt az ISO-t azoknak ajánljuk akik hasznos hibajelentést, önállóan tudnak készíteni. A hibajelentésekkel kapcsolatos adatokat a http://bugs.blackpanther.hu címre szíveskedjetek feltölteni. Amennyiben bizonytalan vagy az észrevételeddel kapcsolatban, kérdezd meg a gyakorlott felhasználókat a felhasználói csoportban a Facebook-on.

A jelenlegi ISO nem hordozza – még – az új grafikai elemeket, arculatot, ezen még dolgoznunk kell, hogy majd a legjobb kerüljön a végleges változatba. A telepítőforrások használata csak korlátozott módon lehetséges, inkább a gyakorlott felhasználóknak javasolt, mivel a tartalom feltöltés még tart, és a hibajavításokkal ezen tárolók tartalma folyamatosan változik! Ez azt jelenti, hogy naponta többször is frissül, és a programok függősége nem elérhető minden esetben. Ennek a véglegesítése csak a stabil ISO kiadásakor fog megtörténni.

A végleges kiadásról amit tudni lehet már..

A blackPanther OS v18.1 (Renegade) változat megjelnési terve 2018 december utolsó napjaira tehető. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy ez nem tartható, akkor természetesen a kiadás késni fog, de jelenleg azt gondoljuk, hogy ezt a tervet tartani tudjuk. Az új verzióban számos újdonság kerül bevezetésre, és részben új arculatot is kap a rendszer, ezért mi is óvatosabbak vagyunk. Továbbá a “Renegade” -val a kiadásokban egyéb gyökeres változások lesznek a korábbiakhoz képest, mert több variáció kiadása van tervben. (A kiadás várható dátumát 2019 Február 01-re tettük át)

 • blackPanther OS v18.1 (Renegade) Lite – 32*/64bit

  Ez a változat ingyenesen letölthető és korlátlanul használható. A telepítő minimális progamlínálatot tartalmaz, minden kiegészítőprogramot a felhasználónak kell ígény szerint telepíteni

 • blackPanther OS v18.1 (Renegade) Pro – 64bit

  Ez a változat (BETA) a végleges kiadás után kizárólag kereskedelmi változatban  (magán és üzleti felhasználóknak), gazdag programkínálattal, a vásárlás után szabadon felhasználható online szermélyes fiókkal lesz elérhető.

Viszonteladó szeretnél lenni? Jelezd az info @ blackpantheros.eu címre küldött levélben.

 • blackPanther Server – 64bit

  Magánfelhasználóknak, fejlesztőknek ingyenesen használható, üzleti célra kizárólag kereskedelmi formában lesz elérhető.  A szerver alapból biztosítja: Samba, LDAP, Kerberos, FTP, Apache, MySQL, PHP, Shorewall, SSHd, EncFS, DLNA kiszolgálókat és webes beállítófelület (Opció: minimal X), stb. (Igény szerint MAC alapú kernel).

 • blackPanther OS ARM (Raspberry, Tablet)

  FELMÉRÉST szeretnénk közzétenni, hogy mekkora igény lenne arra, hogy a rendszerből ARM változatot is készítsünk.

Oktatási intézmények esetén egyedi elbírálás szerint, ingyenesen is rendelkezésre bocsátjuk a kereskedelmi változatokat, ha a tagintézmény hozzájárul a blackPanther OS-projekhez, oktatással, előadással, fejlesztéssel, javításokkal, stb. Kérdéseket, megkereséséeket az ugyfelkapcsolat (@) blackpanther.hu címre kérjük

 

A 18.1 Renegade és Renegade Pro asztalrészlet

További képek a galériánkban találhatóak az új verzióról!

A Youtube csatornánkon számos hasznos bemutató és oktatóvideót találhatsz, ha még nem láttad a blackPanther OS v18.1 (Renegade) intróját, akkor itt megnézheted most:

Letöltés:

“blackPanther OS v18.1 (Renegade) BETA” letöltése blackPantherOS-v18.1-x86_64-Renegade-DVD.iso – Letöltve 1133 alkalommal –

A jövőben is a hivatalos weboldalainkon tájékozódj, vagy a gyakorlott felhasználóinktól kérdezz, ha kíváncsi vagy valamire.

Olvass tovább

Cikkek

Miért nem kell soha többé Windows? Mert…(frissítve)

Szerző: Adminisztrátor

Frissítve (2018.09.29): Épp most kaptuk az értesítést az Androbit oldalról, hogy az alább olvasható cikkunkben kritizált Microsoft fizetett reklámot visszavonták. Mivel a blackPanther OS-t is érzékenyen érintette ez a félresiklott reklám, ezúton szeretnénk nyilvánosan megköszönni a gyors intézkedését a Microsoft Magyarországnál annak a személynek, aki ebben az ügyben eljárt, és természetesen az Androbit-nek is köszönettel tartozunk a figyelemfelkeltő cikkért.


Eredeti cikk: Egy felhasználó szúrta ki az egyik termékkereső oldalon a képen látható fizetett Microsoft Windows reklámot, majd az Androbit is cikkezett róla, hogy elítélhető módon próbálják beetetni a vásárlókat, és valótlan állításaikkal lejáratják a konkurens Linux alapú rendszereket. Mindezt úgy teszik, hogy például megpróbálják elferdíteni azokat az előnyöket – szerintük az rossz -, amelyekre a Microsoft Windows nem képes. Ilyen például a teljes munkaasztal (felhasználói felület) szabad megválasztása, cseréje is.

(tovább…)

Olvass tovább

Biztonság Cikkek

Mi a baj a magyar digitális nemzetbiztonsággal?!

Szerző: Adminisztrátor

A válasz roppant egyszerű erre a kérdésre: hogy lenne baj azzal ami nincs?! Vagy talán az, hogy nincs! Vagy talán a nemzetbiztonságot is felülírta a korrupció? Sok a kérdés, de miért lenne ez a terület másabb mint a nagy belülről rothadó magyar informatikai helyzet?! Vagy talán az, hogy a informatikai biztonságért felelős szerveket olyan emberek irányítják akik nem képesek felmérni a helyzet súlyosságát?! Mielőtt a cikkből politikai-szablyát köszörülne valaki, tisztáznám az elején, hogy pont olyan választ, visszajelzést kaptunk a kormányzat ellenzéki szereplőitől is, mint a vezető kormánypárt Belügyminisztériumától: A nagy büdös semmit. (tovább…)

Olvass tovább

Biztonság Cikkek

Facebook avagy a nemzetközi kémhálózat igazi arca! (frissítve)

Szerző: Adminisztrátor

Friss!

https://hasznaltalma.hu/hirek/apple-hirek/2018/06/28/a-facebook-internetkapcsolat-nelkul-is-kemkedhet-utanunk

Eredeti cikk:

Mikor az informatikai biztonság legmagasabb szintre van emelve, mindezt milliókért, netalántán milliárdokért valósítják meg, de a rendszer nyitott az internet és főleg a Facebook felé, a röhögőgörcs kerülget, mert az egész egy vicc. Ezen a területen is, mint ahogy a magyarországi informatika legtöbb bugyrában, elsősorban a fejekben kellene rendet tenni, mert most a “nem látni a fától az erdőt” effektus van jelen. Már a korábbi cikkünkben utaltunk arra, hogy a Facebook kémkedik a felhasználók után, és erről egy külön cikk készül majd.  Most eljött az ideje a cikk megírásának! Megdöbbentő az a tény is, hogy a felhasználók zöme tudja, érzi, hogy az általa megadott adatok, képek, videók nem igazán vannak jó helyen, de egyszerűen elhessegetik a rossz gondolatokat, pedig:

 • A Facebook maga egy keylogger (billentyűzetnaplózó) is.

Ez mit is jelent?! Azt, hogy a felhasználó által begépelt információkat a Facebook “lehallgatja”, megfigyeli, felhasználja és nem tudjuk, hogy még mit kezd vele. Persze lesznek ötleteink a cikk végére.

(tovább…)

Olvass tovább

Cikkek Egyéb

IN=”Digitális kompetencia fejlesztés” && [ -n “$IN” ] && echo “$IN: FALSE” && exit 1

Szerző: Adminisztrátor

Mélyen nézz a szemembe! Jólét, jólét, jóóólééét….  Mióta a kormány elkezdte beharangozni a “Digitális kompetencia fejlesztésre” irányuló propagandáját, azóta vakartuk a fejünket, hogy “vajon mi lesz ez megint?”.  Aztán volt a “Digitális Jólét Program”, ami után már nem tudtuk mit is vakarjunk! Voltak olyan cégek akik már előre mondták, hogy: “köszönjük, ebből nem kérünk!”.  De lett ebből még IKT vállalkozásfejlesztési kormányprogram, aztán előkerültek a jól ismert kormánybarát cégnevek is, meg a milliárdos költségvetési tervek.

“Kábé” ez volt az a pillanat amikor felröhögtünk, de nagyon hangosan!  Ezután újra és újra kiderült, hogy a hangzatos neveknek a a valódi jelentésükhöz semmi közük nincs.

Magyar Kormánynak és “barátainál” az alábbi fogalomzavarok vannak jelen több mint egy évtizede.

Egyes “kormányfogalmak”,  és amit valójában jelentenek:

 • Digitális kompetencia  = A magyar oktatási rendszer által ingyen képzett és gyakorlottabb Microsoft termékfelhasználó, Microsoft termékoktató és termékfejlesztő! Negatív cél: reális kompetencia és rálátás csökkentése, a valós digitális világban.
 • Digitális Jólét program = Ingyen számítógépek osztogatása úgy, hogy, a felhasználót kötelezik a Microsoft termékpaletta használatára.  Az illegális szoftverfelhasználás elősegítése, és egy külföldi gyártó termékeinek a begyakoroltatása, vírusok és kémprogramok terjedésének az elősegítése.
 • IKT vállalkozásfejlesztés = A vállalkozások számára a Microsoft termékpaletta és az arra épülő IT megoldásokra való rászoktatás, az átfogó kompetencia csökkentése a sokkal gazdaságosabb -akár ingyenes- megoldások terén.
 • Vállalkozz Digitálisan = Vállalkozz Microsoft-al! Erre a termékcsoportra épülő bármilyen termékkel vállalkozhatsz, egyéb esetben a sorsod a végelszámolás.
 • Digitális írástudás = Microsoft termékhasználat begyakoroltatása, termékfüggőség kialakítása és elmélyítése, DIGITÁLIS írástudatlanítás
Letöltés

Nem kell különösebben messzire menni ahhoz, hogy lássuk, hogy teljesen feleslegesen újra elherdáltak 45 MILLIÁRD forintot: http://kk.gov.hu/digitalis-kompetencia-fejlesztese

Most ez a 45 MILLIÁRDOS pazarlás egy olyan tenderre ment el, amit már magának a Microsoft-nak a torkán se tudtak letolni?!
https://24.hu/kozelet/2017/12/15/irgalmatlan-szivatas-lett-a-microsoft-es-magyar-partnerei-szakitasabol/

Aki látott már valaha is más rendszert a Windows-on kívül, akár egy percre is (vagy volt Andorid tablet a kezében), az le tudja vonni a következtetéseket, hogy a kormányzat megint az adóforintokat herdálja el teljesen feleslegesen, a fenti cikk szerint pedig bőségesen túlárazva tette ezt. Hogy ezt korrupcióból, érdekből, tudatlanságból, hozzánemértésből teszi, mindenki döntse el maga!

Azt gondolod, hogy majd a több mint 10 éve impotens szabad szoftveres szervezetek, akiket esetleg a pénzeddel is támogattál, ez ellen bármit is tesznek?! Hogy felszólalnak, reklamálnak majd?! Dehogy, már régen lefeküdtek a hatalomból csurgatott támogatásoknak!

Ami biztos, hogy számtalan “kompetens” emberrel találkoztunk a jelenlegi kormányzat berkein belül is, és mikor beszéltünk velük mind úgy kezdte, hogy: “nem értek hozzá…” és úgy folytatta: “nem tudom miért lesz úgy…”

Első körben a kormányzat kompetenciafejlesztését kellene megvalósítani! Nekünk nem okoz gondot semmilyen rendszer használata, azokra fejleszteni, javítani.  Mi ezt hívjuk kompetenciának és nem a Microsoft termékismeretet, és főleg nem a korrupciót!

Mint kiderült kormány “Digitális Jólét” programja nagy összességében nem más mint a digitális-röghöz kötés – amiben a rög maga a Microsoft -, célirányos digitális írás és tudásbutítás, és multivállalati termékképzés adófizetői közpénzen. A szabad szoftveres kormányrendelet meg válasz lehet a Microsoft részére, mert behúzta a féket? Egy biztos:

Ők döntenek “kompetenciából”, te pedig fizetsz!


Végszó: a cím nem hibás, kompetens emberek számára értelmezhető 

Olvass tovább
 • IN=”Digitális kompetencia fejlesztés” && [ -n “$IN” ] && echo “$IN: FALSE” && exit 1 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 • 10 months ezelőtt

Cikkek Egyéb

Vállalkozz Digitálisan – “Modern vállalkozások” programja más szemszögből!

Szerző: Adminisztrátor

Avagy: költs és költess, szerződj és tedd termékfüggővé magad még jobban mint valaha. Miért nem lehet tökéletes a Magyar Kormány – “Modern Vállalkozások” programja? Mert valójában pont arra nem alkalmas amire a KKV szektorban megoldásokat kellene nyújtani. Most az elején tisztázzuk, hogy a program egyébként működik hiszen új fokozatba is kapcsoltak, és érkeznek az újabbnál újabb beszállítók, ügyfelek is, csakhogy:

Az egész program a Microsoft-nak, ennek az amerikai vállalatnak a termékeit forgalmazóinak, vagy az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat forgalmazóknak és a felvásárlóiknak készült.

(tovább…)

Olvass tovább

Van Facebook oldalunk is, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match