Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu
blackPanther OS BETA

Általános Sajtóhír

A blackPanther OS v18.1 harmadik BETA (3) kiadása

Szerző: Adminisztrátor

Ezúton szeretnénk bejelenteni nektek az első BETA kiadást (2018.10.28) követően, hogy 2019. március 10.-n megjelent a Beta 3! Nagyon fontos, hogy ez a nyilvánossá tett ISO is egy BETA, és nem végleges változat. A telepítőforrások (tárolók) összeállítása zajlik, illetve az ingyenes és a Pro verzió arculatának finomítása van folyamatban. Természetesen ezen kiadás célja is az, hogy még szélesebb körben, eltérő hardverkörnyezetben tudjuk tesztelni a rendszerstabilítást, és a felhasználók segítségével feltárjuk azokat a hibákat amelyeket a saját tesztkörnyezetünkben nem tapasztaltunk, vagy egyszerűen mi nem vettük észre. (tovább…)

Olvass tovább

Cikkek

Miért nem kell soha többé Windows? Mert…(frissítve)

Szerző: Adminisztrátor

A fent látható kiemelt képet már mi készítettük blackPanther OS alatt, a Microsoft-os félresikerült reklám alapján, csak mi megpróbáltuk valósághűbben ábrázolni a tényeket.

Frissítve (2018.09.29): Épp most kaptuk az értesítést az Androbit oldalról, hogy az alább olvasható cikkünkben kritizált Microsoft fizetett reklámot visszavonták. Mivel a blackPanther OS-t is érzékenyen érintette ez a félresiklott reklám, ezúton szeretnénk nyilvánosan megköszönni a gyors intézkedését a Microsoft Magyarországnál annak a személynek, aki ebben az ügyben eljárt, és természetesen az Androbit-nek is köszönettel tartozunk a figyelemfelkeltő cikkért.


Eredeti cikk: Egy felhasználó szúrta ki az egyik termékkereső oldalon a képen látható fizetett Microsoft Windows reklámot, majd az Androbit is cikkezett róla, hogy elítélhető módon próbálják beetetni a vásárlókat, és valótlan állításaikkal lejáratják a konkurens Linux alapú rendszereket. Mindezt úgy teszik, hogy például megpróbálják elferdíteni azokat az előnyöket – szerintük az rossz -, amelyekre a Microsoft Windows nem képes. Ilyen például a teljes munkaasztal (felhasználói felület) szabad megválasztása, cseréje is.

(tovább…)

Olvass tovább

Biztonság Cikkek

Mi a baj a magyar digitális nemzetbiztonsággal?!

Szerző: Adminisztrátor

A válasz roppant egyszerű erre a kérdésre: hogy lenne baj azzal ami nincs?! Vagy talán az, hogy nincs! Vagy talán a nemzetbiztonságot is felülírta a korrupció? Sok a kérdés, de miért lenne ez a terület másabb mint a nagy belülről rothadó magyar informatikai helyzet?! Vagy talán az, hogy a informatikai biztonságért felelős szerveket olyan emberek irányítják akik nem képesek felmérni a helyzet súlyosságát?! Mielőtt a cikkből politikai-szablyát köszörülne valaki, tisztáznám az elején, hogy pont olyan választ, visszajelzést kaptunk a kormányzat ellenzéki szereplőitől is, mint a vezető kormánypárt Belügyminisztériumától: A nagy büdös semmit. (tovább…)

Olvass tovább

Biztonság Cikkek

Facebook avagy a nemzetközi kémhálózat igazi arca! (frissítve)

Szerző: Adminisztrátor

Friss!

https://hasznaltalma.hu/hirek/apple-hirek/2018/06/28/a-facebook-internetkapcsolat-nelkul-is-kemkedhet-utanunk

Eredeti cikk:

Mikor az informatikai biztonság legmagasabb szintre van emelve, mindezt milliókért, netalántán milliárdokért valósítják meg, de a rendszer nyitott az internet és főleg a Facebook felé, a röhögőgörcs kerülget, mert az egész egy vicc. Ezen a területen is, mint ahogy a magyarországi informatika legtöbb bugyrában, elsősorban a fejekben kellene rendet tenni, mert most a “nem látni a fától az erdőt” effektus van jelen. Már a korábbi cikkünkben utaltunk arra, hogy a Facebook kémkedik a felhasználók után, és erről egy külön cikk készül majd.  Most eljött az ideje a cikk megírásának! Megdöbbentő az a tény is, hogy a felhasználók zöme tudja, érzi, hogy az általa megadott adatok, képek, videók nem igazán vannak jó helyen, de egyszerűen elhessegetik a rossz gondolatokat, pedig:

  • A Facebook maga egy keylogger (billentyűzetnaplózó) is.

Ez mit is jelent?! Azt, hogy a felhasználó által begépelt információkat a Facebook “lehallgatja”, megfigyeli, felhasználja és nem tudjuk, hogy még mit kezd vele. Persze lesznek ötleteink a cikk végére.

(tovább…)

Olvass tovább

Cikkek Egyéb

IN=”Digitális kompetencia fejlesztés” && [ -n “$IN” ] && echo “$IN: FALSE” && exit 1

Szerző: Adminisztrátor

Mélyen nézz a szemembe! Jólét, jólét, jóóólééét….  Mióta a kormány elkezdte beharangozni a “Digitális kompetencia fejlesztésre” irányuló propagandáját, azóta vakartuk a fejünket, hogy “vajon mi lesz ez megint?”.  Aztán volt a “Digitális Jólét Program”, ami után már nem tudtuk mit is vakarjunk! Voltak olyan cégek akik már előre mondták, hogy: “köszönjük, ebből nem kérünk!”.  De lett ebből még IKT vállalkozásfejlesztési kormányprogram, aztán előkerültek a jól ismert kormánybarát cégnevek is, meg a milliárdos költségvetési tervek.

“Kábé” ez volt az a pillanat amikor felröhögtünk, de nagyon hangosan!  Ezután újra és újra kiderült, hogy a hangzatos neveknek a a valódi jelentésükhöz semmi közük nincs.

Magyar Kormánynak és “barátainál” az alábbi fogalomzavarok vannak jelen több mint egy évtizede.

Egyes “kormányfogalmak”,  és amit valójában jelentenek:

  • Digitális kompetencia  = A magyar oktatási rendszer által ingyen képzett és gyakorlottabb Microsoft termékfelhasználó, Microsoft termékoktató és termékfejlesztő! Negatív cél: reális kompetencia és rálátás csökkentése, a valós digitális világban.
  • Digitális Jólét program = Ingyen számítógépek osztogatása úgy, hogy, a felhasználót kötelezik a Microsoft termékpaletta használatára.  Az illegális szoftverfelhasználás elősegítése, és egy külföldi gyártó termékeinek a begyakoroltatása, vírusok és kémprogramok terjedésének az elősegítése.
  • IKT vállalkozásfejlesztés = A vállalkozások számára a Microsoft termékpaletta és az arra épülő IT megoldásokra való rászoktatás, az átfogó kompetencia csökkentése a sokkal gazdaságosabb -akár ingyenes- megoldások terén.
  • Vállalkozz Digitálisan = Vállalkozz Microsoft-al! Erre a termékcsoportra épülő bármilyen termékkel vállalkozhatsz, egyéb esetben a sorsod a végelszámolás.
  • Digitális írástudás = Microsoft termékhasználat begyakoroltatása, termékfüggőség kialakítása és elmélyítése, DIGITÁLIS írástudatlanítás
Letöltés

Nem kell különösebben messzire menni ahhoz, hogy lássuk, hogy teljesen feleslegesen újra elherdáltak 45 MILLIÁRD forintot: http://kk.gov.hu/digitalis-kompetencia-fejlesztese

Most ez a 45 MILLIÁRDOS pazarlás egy olyan tenderre ment el, amit már magának a Microsoft-nak a torkán se tudtak letolni?!
https://24.hu/kozelet/2017/12/15/irgalmatlan-szivatas-lett-a-microsoft-es-magyar-partnerei-szakitasabol/

Aki látott már valaha is más rendszert a Windows-on kívül, akár egy percre is (vagy volt Andorid tablet a kezében), az le tudja vonni a következtetéseket, hogy a kormányzat megint az adóforintokat herdálja el teljesen feleslegesen, a fenti cikk szerint pedig bőségesen túlárazva tette ezt. Hogy ezt korrupcióból, érdekből, tudatlanságból, hozzánemértésből teszi, mindenki döntse el maga!

Azt gondolod, hogy majd a több mint 10 éve impotens szabad szoftveres szervezetek, akiket esetleg a pénzeddel is támogattál, ez ellen bármit is tesznek?! Hogy felszólalnak, reklamálnak majd?! Dehogy, már régen lefeküdtek a hatalomból csurgatott támogatásoknak!

Ami biztos, hogy számtalan “kompetens” emberrel találkoztunk a jelenlegi kormányzat berkein belül is, és mikor beszéltünk velük mind úgy kezdte, hogy: “nem értek hozzá…” és úgy folytatta: “nem tudom miért lesz úgy…”

Első körben a kormányzat kompetenciafejlesztését kellene megvalósítani! Nekünk nem okoz gondot semmilyen rendszer használata, azokra fejleszteni, javítani.  Mi ezt hívjuk kompetenciának és nem a Microsoft termékismeretet, és főleg nem a korrupciót!

Mint kiderült kormány “Digitális Jólét” programja nagy összességében nem más mint a digitális-röghöz kötés – amiben a rög maga a Microsoft -, célirányos digitális írás és tudásbutítás, és multivállalati termékképzés adófizetői közpénzen. A szabad szoftveres kormányrendelet meg válasz lehet a Microsoft részére, mert behúzta a féket? Egy biztos:

Ők döntenek “kompetenciából”, te pedig fizetsz!


Végszó: a cím nem hibás, kompetens emberek számára értelmezhető 

Olvass tovább
  • IN=”Digitális kompetencia fejlesztés” && [ -n “$IN” ] && echo “$IN: FALSE” && exit 1 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • about 1 year ezelőtt

Cikkek Egyéb

Vállalkozz Digitálisan – “Modern vállalkozások” programja más szemszögből!

Szerző: Adminisztrátor

Avagy: költs és költess, szerződj és tedd termékfüggővé magad még jobban mint valaha. Miért nem lehet tökéletes a Magyar Kormány – “Modern Vállalkozások” programja? Mert valójában pont arra nem alkalmas amire a KKV szektorban megoldásokat kellene nyújtani. Most az elején tisztázzuk, hogy a program egyébként működik hiszen új fokozatba is kapcsoltak, és érkeznek az újabbnál újabb beszállítók, ügyfelek is, csakhogy:

Az egész program a Microsoft-nak, ennek az amerikai vállalatnak a termékeit forgalmazóinak, vagy az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat forgalmazóknak és a felvásárlóiknak készült.

(tovább…)

Olvass tovább

Van Facebook oldalunk is, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match