Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

blackPanther OS – magyar alternatív operációs rendszer

blackPanther Magyarország Általános blackPanther OS – magyar alternatív operációs rendszer

Általános

blackPanther OS – magyar alternatív operációs rendszer

Szerző: Adminisztrátor

Bízunk benne, hogy a felingerelt párduc-kép kommentjén te is jót mosolyogtál, mert természetesen viccnek szántuk. Mindenkinek a saját döntése, hogy mit használ, hogy milyen operációs rendszerben bízik meg annyira, hogy azon bizalmas információkat tároljon. Viszont, ha ezt a tartalmat olvasod, valószínűleg szükséged van egy – másik – operációs rendszerre. Ekkor jó helyen jársz, és nem kell más tenned mint letöltöd, és telepíted a magyar blackPanther OS-t a jelenlegi rendszered helyett. Természetesen azt javasoljuk, hogy figyelmesen olvasd el a kézikönyvünket is, hiszen egy teljesen új környezet és szemlélet fogad majd ezzel a rendszerrel.

A blackPanther OS egy olyan magyar alternatív és ingyenesen is használható operációs rendszer (akár a telefonodról ismert Android), ami lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy egy flexibilisebb, nagy szabadságot biztosító, de mégis biztonságosabb környezetre cseréljék rendszerüket, a lehető leggazdaságosabb módon. Az alaprendszer az általános és mindennapi használathoz szükséges összes programot tartalmazza, megkönnyítve a zökkenőmentes átállást. A blackPanther OS Pro és Szerver változata kereskedelmi termék amelyek bevezetése 2019-ben várható (ha kereskedelmi szinten érdeklődnél, jelentkezz az : info @ blackpantheros.eu címen) .

Büszkék vagyunk arra is, hogy ez a magyar rendszer az “két” évtizedben eljutott már a föld minden szegletébe, de főként arra, hogy a világ számos pontján, máig megtalálható a felhasználóink számítógépein anélkül, hogy a rendszerünket bárhol reklámoznánk.

Küldetés

A Fejlesztők elsődleges célja volt egy olyan rendszer létrehozása, ami mind megjelenésében, mind szolgáltatásaival elmossa az éles kontrasztot a Windows és az alternatív rendszerek között. Tizenéves gyerekek önállóan boldogulnak a rendszer telepítésével is, ezért úgy gondoljuk, hogy ez a küldetés jól sikerült.

Javaslat

Amennyiben valaki azt állítja, hogy Windows vagy egyéb külföldi multivállalat termékei nélkül nem lehet vállalatot üzemeltetni, kormányzatban dolgozni, internetet használni, képeket szerkeszteni vagy az esetek nagy többségében egyáltalán csak létezni, tudd, hogy az illető egyszerűen hazudik neked. Hogy ezt valaki tudatlanságból, korrupcióból, rosszindulatból terjeszti vajon, azt döntse el mindenki maga, hiszen mi több mint 17 éve, a környezetünk, partnereink, ügyfeleink pedig évek óta (~15 éve) nem használnak semmilyen más rendszert, csak a blackPanther OS-t és az által nyújtott megoldásokat! A DVD változatunk telepítése mindössze ~10 percet vesz igénybe, és azonnal használhatóvá válik, de telepítés nélkül is kipróbálható. A szükséges alkalmazásokat keresni sem kell, mert az adott feladat megkezdése előtt automatikusan települ, ha még nincs a lemezen. Ezzel a rendszerrel vége az egész napos Windows  telepítési feladatoknak, meghajtó és kiegészítő programok, víruskereső programok telepítésének, és persze a “crackelésének” is.

Többé nem lesz szükséged illegális, másolt, lopott szoftverekre, és külföldi vállalatok drága termékeire sem!

Amit adni tudunk

Egy olyan komplex operációs rendszert ami a kényelmet, stabilitást, és több tízezer azonnal telepíthető RPM alapú szoftver biztosít a számodra, hogy a mindennapi feladataidat elvégezhesd. A Windows törlésével és a blackPanther OS telepítésével több tíz-gigabájt lemezterületet szabadíthatsz fel, mert az alkalmazások és a rendszerünk helyfoglalása sokkal szerényebb. Egyúttal elfelejtheted a Windows-vírusok okozta veszélyeket vagy az ebből adódó adatvesztést is!

A kereskedelmi változat az ingyenes változattól a rendszerhez opcionálisan igénybe vehető szolgáltatásokban, az alapszoftverekben és a megjelenésben tér el.

Szoftverek
Te még mindig illegális szoftvereket használsz?!

Az AppImage (16.2-től) és a Flatpak (18.1-től) csomagformátum bevezetésével elérhetjük a ~150.000 telepíthető szoftvermennyiséget!

2020 tól!
Telepíthetünk pár MacOS DMG vagy PKG alkalmazást, és már megoldható az Android alkalmazások futtatása is!

Amit nem tudunk adni

A blackPanther OS nem Windows, és nem Ubuntu. Egyik vállalat termékeihez sem tartozik, nem követi ezen vállalatok irányvonalait. Természetesen az alapvető dolgok mint a menü, ikonok, korszerű munkaasztal ugyan létezik, de egyes funkciók sokkal több lehetőséget és megoldást biztosítanak, mint amit eddig megszokhattál. Nincsenek a meghajtók betűvel jelölve (akár az Android-nál!), emiatt az alapvető tudást neked kell megszerezned, hogy megértsd a különbségeket és a használatát. Ehhez biztosítottuk és díjtalanul elérhetővé tettük a kézikönyvet, és egy tudásbázist is. Ha ez kevés a munkádhoz, díjazás ellenében igényelhetsz támogatást, technikai segítséget, vagy akár a munkatársaid átképzését is. Valójában nincs olyan funkció amit valaki önszorgalommal nem lenne képes megérteni (így volt ez a Windows-nál is). Mi ezeket a funkciókat gyerekekkel teszteljük., Úgy gondoljuk, te is képes lehetsz rá.

Érdemes tudnod

Még jogilag sem lehet kötelezni senkit – se vállalatot, se alkalmazottat, se tanulót, se magánszemélyt -, hogy akár a Microsoft termékeit használja.  Ha elégedetlen vagy, vagy nem érzed biztonságban magad, a jelenlegi rendszered cseréjéhez igyekszünk minden támogatást és segítséget megadni neked, de az alapvető tudást neked kell majd elsajátítanod. De tanulnod kell, mert a magyar oktatási rendszer nem teszi lehetővé, hogy átfogó informatikai tudás birtokába juss, és bizony rászoktat a Windows használatára!

Fontos megértened, hogy: a Windows-t, vagy az azon futó programokat is pont olyan emberek programozzák, mint bármelyik másik szoftvert a földön! Nincs ebben semmi misztikum. A blackPanther OS-ben egy szoftver megjelenésének, használatának egyetlen feltétele van, az, hogy: az adott szoftver előállítására van-e elég erőforrásunk.

Magyarul: egyedül csak pénz kérdése, hogy hol, mikor, milyen szoftvereket tudsz használni ebben a rendszerben. Ha van elég “zsé” akkor bármit le lehet programozni.

Nem! Ezt a projektet soha semmivel nem támogatta a Magyar Állam! Annak fejlesztéséhez, terjedéséhez nem járult hozzá, valójában 2003 óta akadályozza azt.

Ha valaki azt állítja, hogy a jelenlegi rendszeredet nem lehet blackPanther OS-re cserélni, az vagy félrevezet, vagy okosabbnak akar látszani mint amilyen valójában.

Ezt el sem fogod hinni, de képzeld el, hogy ehhez a weblaphoz, képekhez, grafikai elemekhez, dokumentációkhoz, videókhoz, és még folytathatnám, de még a szerverhez ami megjeleníti neked most az oldalt, nem kellett Windows vagy más multivállalat drága terméke! Minden blackPanther OS-en készült…

A blackPanther OS mindennapi használatának egyetlen akadálya van: a saját tudásod hiánya!

Szerintünk neked hasznos lehet még, ha felkeresed a tudásbázist, ha elolvasod a dokumentációinkat, vagy egyszerűen most csak

Töltsd le innen a telepítőt.

Ha csak kikapcsolódásra vágysz, nézz be a galériába, a videótárba, nézd meg a cikkeinket. vagy töltsd le az egyszerűsített tájékoztató anyagunkat Magyarország hivatalos lapjáról, a kormany.hu oldalról.


Besorolva mint , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match