Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

blackPanther OS – egy járhatóbb zöld út a biztonsághoz!

blackPanther Projekt Általános blackPanther OS – egy járhatóbb zöld út a biztonsághoz!

Általános

blackPanther OS – egy járhatóbb zöld út a biztonsághoz!

Szerző: Adminisztrátor

A blackPanther OS egy magyar “zöld”, környezetbarát operációs rendszer és szoftver megoldás, például a Windows vagy a MacOS helyett. Lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy egy flexibilisebb, nagy szabadságot biztosító, biztonságos, energiatakarékos és környezetbarát megoldásra cseréljék jelenlegi rendszereiket.

Ha azt hiszed egy új vírus ellen véd bármilyen vírusirtó, nagyot tévedsz, becsapod saját magad… Viszont mára az nem kérdés, hogy

minden ember felelős a tudatos, környezetbarát életmódért, bolygónk jövője miatt!

Erre is kínálunk megoldást, és nem csak a Windows-t pusztító, titkosító vírusok ellen.

Mitől zöldebb a blackPanther OS mint például a Windows?!

 • 15+ éve használunk olyan kontrollszoftvereket amelyekkel a szoftverek energiafogyasztását monitorozhatjuk, kezelhetjük. A Microsoft 2023-ban vezette be!
 • Nincs szükségünk “brutális”, mindig újabb, és újabb hardverre, mint a Windows verzióknak, és az azon futó szoftvereknek [példa].
 • A blackPanther OS helyigénye csak a töredéke a Windows-nak, és az azon futó szoftvereknek, méretük és előforrásigényük csekélyebb, így kevesebb energiát is fogyasztanak [példa].
 • Nincs szüksége többletberuházásokra, újra és újra…
 • Nincs szükség a rendszeresen megújításra szoruló kereskedelmi licencek megvásárlására…
  így a vállalkozások sok millió forintot takaríthatnak meg, vagy fordíthatnak a környezetvédelemre!

Nem csak pénzt, időt, de energiát is megtakarít a rendszerünk használata. Hosszútávú – akár 10-15 év – használhatósága miatt, nem keletkezik annyi elektronikai veszélyes hulladék sem, mint más rendszerek esetében.

Nem nagyszerű, hogy itt van ez a rendszer már több mint 20 éve?!

Ha ezt a tartalmat olvasod, valószínűleg amire szükséged van, az egy zöld, takarékos és költséghatékony operációs rendszer, szoftver…

Büszkék vagyunk arra is, hogy ez a magyar rendszer az elmúlt két évtizedben eljutott már a föld minden szegletébe. Itt megtudhatod miért választották azok aki k használják. 

Küldetés

Elsődleges célunk egy olyan komplett operációs rendszer létrehozása volt, ami legyőzi a Windows korlátait, és biztonsági kockázatait, átláthatóvá teszi a használatot. Nem utolsó sorban a célok között volt Microsoft Windows kényszer felhasználásának teljes felszámolása.

Mindjárt az elején megvilágítanánk az alábbi tényeket, és ez biztosan meglep!

 • Képzeld el, hogy ehhez a weblaphoz, képekhez, grafikai elemekhez, dokumentációkhoz, videókhoz, programokhoz   de még a kiszolgáló szerverhez – ami most megjeleníti neked az oldalt -, se kellett Windows! És más multivállalat drága terméke sem! Minden a magyar blackPanther OS-en készült és működik ebben a pillanatban is…
 • Ennek a projektnek, fejlesztéseknek semmi köze nincs az Írországból lemásolt “nemzeti rendszernek” titulált Fidesz-mutyihoz!
 • A saját fejlesztéseink, egyes alkotóelemek, megoldások nem elérhetőek más rendszerekben.

Gondold át..

Tájékozatlan, korrupt emberek általában azt állítják, hogy Windows vagy egyéb külföldi multivállalat termékei nélkül nem lehet élni, vagy céget üzemeltetni, kormányzatban dolgozni, internetet használni, képeket szerkeszteni vagy létezni. Pedig ez nem igaz! Hogy ezt valaki tudatlanságból, korrupcióból, rosszindulatból terjeszti-e, azt döntse el mindenki maga.

Amit adni tud ez az operációs rendszer

Biztonságot, állandó immunitást a Windows-t fenyegető zsaroló-, és egyéb vírusok ellen, rejtett  költségek nélkül!

Ez egy olyan komplex operációs rendszer, ami a kényelmet, stabilitást, és több tízezer azonnal telepíthető, legális és biztonságos szoftvert biztosít a számodra, hogy a mindennapi feladataidat nyugalomban elvégezhesd. A Windows operációs rendszer törlésével, és a blackPanther OS telepítésével több tíz-gigabyte lemezterületet szabadíthatsz fel, mert az alkalmazások és a rendszerünk helyfoglalása sokkal szerényebb. Egyúttal elfelejtheted a Windows-vírusok okozta veszélyeket vagy az ebből adódó adatvesztést is!

A kereskedelmi változat az ingyenes változattól a rendszerhez opcionálisan igénybe vehető szolgáltatásokban, az alapszoftverekben és a megjelenésben tér el.

Operációs rendszer által támogatott szoftverek
Te még mindig illegális szoftvereket használsz?! Miért?
A rendszerhez tartozó RPM csomagok mellett, az AppImage (16.2-től)Flatpak (18.1-től)Snap(18.1SE-től) csomagformátum bevezetésével elérhetjük a ~170.000 telepíthető legális szoftvermennyiséget, miközben egy átlag felhasználó maximum 15 alkalmazást használ! Úgy gondoljuk, a kínálat több mint bőséges…

2020 tól!
Telepíthetünk pár MacOS DMG vagy PKG alkalmazást, és már megoldható az Android alkalmazások futtatása is!

Amit nem tudunk adni

A blackPanther OS nem Windows, nem Ubuntu és főleg nem a hazaárulók által másolt “írországi-nemzeti rendszer“, egyszerűen csak magyar! Egyik vállalat termékeihez sem tartozik, nem követi ezen vállalatok irányvonalait, és hibás elveit sem. Természetesen az alapvető dolgok mint a menü, ikonok, korszerű munkaasztal ugyan létezik, de egyes funkciók sokkal több lehetőséget és megoldást biztosítanak, mint amit eddig megszokhattál. Nincsenek például a meghajtók betűvel jelölve (akár az Android-nál), emiatt az alapvető tudást neked kell megszerezned, hogy megértsd a különbségeket és a használatát. Ehhez biztosítottuk és díjtalanul elérhetővé tettük a kézikönyvet, és egy tudásbázist is. Ha ez kevés a munkádhoz, díjazás ellenében igényelhetsz támogatást, technikai segítséget, vagy akár a munkatársaid átképzését is. Valójában nincs olyan funkció amit valaki önszorgalommal nem lenne képes megérteni (így volt ez a Windows-nál is). Mi ezeket a funkciókat gyerekekkel teszteljük., Úgy gondoljuk, te is képes lehetsz rá.

Érdemes tudnod

blackPanther OS alatt készített szakdolgozat képernyőképe
Diplomamunka blackPanther-en

Ha elégedetlen vagy, vagy nem érzed biztonságban magad, a jelenlegi operációs rendszered cseréjéhez igyekszünk minden támogatást és segítséget megadni neked, de az alapvető tudást neked kell majd elsajátítanod. De tanulnod kell az alapokat, mert a magyar oktatási rendszer akadályozza és nem teszi lehetővé, hogy átfogó informatikai tudás birtokába juss. Tudatosan rászoktatnak a Windows használatára, holott arra nincs is szükséged, hiszen ahogy a kép is mutatja, akár még egy diplomamunkát is el lehet készíteni blackPanther OS-en, és Windows egy percig sem kellett hozzá! 

Persze felmerül kérdésként, hogyha egy diplomát is meg lehet csinálni a magyar blackPanther OS-en Windows és Microsoft Office nélkül, miért fizet magyar kormány egy amerikai vállalatnak milliárdokat?! Ugye elgondolkodtató… 

Kinek nem ajánljuk ezt a rendszert?!

 • Akik a jelenleg használt rendszerükkel teljes mértékben elégedettek, hiszen annál többet nem tud már adni senki!
 • Azoknak nem akiknek megfelelnek a lopott szoftverek, és azzal nyugtatják magukat, hogy “nem a magyar fizetésekhez vannak árazva”.
 • Olyan Windows felhasználóknak akikben már olyan mély nyomot hagyott a Windows, hogy teljesen képtelenek a Microsoft feliratok nélkül létezni.
 • Olyan embereknek akiket nem érdekel, hogy kikapcsoláskor, és bekapcsoláskor akár órákat is várhat a gépre, mire használható, vagy mozdítható lesz.
 • Akiknek megfelel az, hogy bármilyen frissítési hiba után, teljesen újra kell telepítenie a gépet, ehhez esetleg szakember is kell majd…
 • Azoknak az embereknek, cégeknek, hivataloknak akiknek teljesen mindegy, hogy hány vírus, adathalász program lopja épp most is az adataikat, vagy használják fel őket valami illegálisra
 • Az önálló gondolkodásra, szövegek elolvasására képtelen embereknek, akik mellé mindig kell valaki aki megmondja, hogy épp hányat kell kattintani az egérrel.
 • Azoknak főleg nem akik szerint teljesen normális az, ha egy operációs rendszerben a programtelepítést úgy kell elvégezni, hogy konzolban ilyen parancsot kell megadni: sudo apt-get install valamilyenprogram‘.
 • Akik nem szeretnek olvasni azoknak semmiképp nem ajánljuk, mert itt és a rendszerben, írott információkat teszünk közzé.

Senkit se lehet kötelezni arra – se vállalatot, se alkalmazottat, se tanulót, se magánszemélyt -, hogy egy amerikai multivállalat, pl. a Microsoft termékeit használja. Főleg, ha ettől nem érzi magát biztonságban. Nem létezik olyan törvény, hogy az iskolákban Microsoft termékeket kell oktatni.

Fontos megértened, hogy: a Windows-t, vagy az azon futó programokat nem UFO-k, hanem pont olyan emberek programozzák, mint bármelyik másik szoftvert a földön! Nincs ebben semmi misztikum, ők is csak emberek, pénzért teszik. A blackPanther OS-ben egy szoftver elérhetőségének, használatának egyetlen feltétele van, az, hogy: az adott szoftver előállítására van-e elég erőforrásunk. Magyarul: egyedül csak pénz kérdése, hogy hol, mikor, milyen szoftvereket tudsz használni ebben a rendszerben.

Nem! A valótlan pletykák ellenére ezt a projektet soha semmivel nem támogatta a Magyar Állam! Annak fejlesztéséhez, terjedéséhez nem járult hozzá, valójában 2003 óta aggályos intézkedésekkel akadályozza azt. És, ha a magyar oktatási rendszeren múlt volna, soha nem jött volna létre ez a fejlesztés, mert teljesen alkalmatlan még arra is, hogy az ehhez szükséges tudást megalapozza! Szomorú.

A blackPanther OS mindennapi használatának egyetlen akadálya van: a saját tudásod hiánya!

Szerintünk neked hasznos lehet még, ha felkeresed a tudásbázist, ha elolvasod a dokumentációinkat, vagy egyszerűen most csak nézd meg a következő oldalt:

Ha csak kikapcsolódásra vágysz, nézz be a galériába, a videótárba, nézd meg a cikkeinket


Besorolva mint , , , , , , , , , , ,

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match