Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

GVH állásfoglalás és tájékoztatás

blackPanther Projekt Cikkek, Egyéb, Fekete tükör, Sajtóhír GVH állásfoglalás és tájékoztatás

Cikkek Egyéb Fekete tükör Sajtóhír

GVH állásfoglalás és tájékoztatás

Szerző: Adminisztrátor

Frissítés:  “Páros lábbal beéeáll Magyarországba az EU”  Idézem: “Brüsszel szerint ez aggályokat vetett fel a jogbiztonsággal kapcsolatban, valamint a vállalkozások és az egységes piac esetében kiszámíthatatlan, diszkriminatív környezetet teremtettek a rendkívüli törvények, kormányhatározatok.” – Úgy látszik mindenki érti, csak  a GVH nem(akarja).

Megérkezett a GVH vizsgálati eredmény. a korábban beadott panaszainkra (GVH-panasz 1  és GVH-panaszkiegészítés 2, Tájékoztatás a GVH-nak 3.). A GVH tájékoztató leveléből kulcsmondatokat idéznék, és felteszem az olvasóknak a felmerülő kérdéseimet, amit remélem minél többen megválaszolnak majd!

A GVH ezen válaszlevele egy utópiában létezik csak:

Tisztelt Uram, blackPanther-Projekt!

Köszönjük, hogy a hozzánk beküldött panaszaiban rámutatott arra, hogy a közbeszerzések és az oktatási rendszer mennyire diszkriminálja az alternatív szoftvergyártókat. Ennek következményeként aránytalan, tisztességtelen előnyhöz juttatja a Microsoft-ot, ami felborítja a piaci egyensúlyt, ellehetetleníti más – hazai – gyártók piacra lépését, érvényesülését. 

Ezért hivatalunk azonnali intézkedéseket foganasít, szükség szerint bírósági úton fogja helyreállítani a piaci egyensúlyt.

Gazdasági és Versenyhivatal
Magyarország

És most nézzük a magyar valóságot!

Tudom, hogy a szöveg hosszú volt, sok betűből állt, a szavak egymás mellé helyezése is elég tetemes idő volt! Viszont az összeolvasásuk, a tartalom értelmezése, csak töredék időt vett volna igénybe… ha ez megtörténik. Tudjuk, hogy milyen göröngyös ez a terület, mert mi is nap mint nap szembesülünk azzal a viccel, amit Magyarországon “közbeszerzésnek” hívnak. Más országokban ezeket a törvény bünteti, de ne menjünk ennyire előre.

Külön felhívnám az olvasók figyelmét, hogy volt idő mikor a GVH nem félt felvenni a harcot a kormánykörök korrupciós próbálkozásaival, erre a cikk külön végén kitérek. Kár, hogy elmúlt!

A beküldött panaszainkra érkezett GVH válaszlevél teljes terjedelmében itt érhető el!

A GVH válaszából kiemelt valótlanság:

” meg nem nevezett oktatási intézmények beszerzései során tanúsított magatartása miatt”

Ez az indoklás azért is nevetséges, mert:

  1. Ez egy undorító hazug torzítás! A beküldött panaszokban  pontokba szedtük az ok-okozati összefüggéseket, melyben csak egy apró szeglete volt maga a közbeszerzés. A konkrét probléma az, hogy a közoktatásban elő van írva, hogy Windows, vagy egyéb Microsoft terméken KELL elvégezni a feladatokat.
  2. Az oktatási intézmények közbeszerzése központosított, a fenntartó által kézben tartott, szabályzott és irányított. Tehát ahogy a panaszunkban több helyen is megfogalmaztuk, hogy a KLIK, és ezáltal a Magyar Kormány a felelős a helyzetért, és nem pedig az iskolák!

Egy másik hazug tényállítás a GVH-tól:

“erre utaló, konkrét bizonyítékok hiányában”

Ez az indoklás teljesen érthető, szellemi fogyatékos, egy látássérült, és természetesen velejéig korrupt emberek esetén, mert:

Márkanevesített közbeszerzés
  1. A panaszkiegészítésben konkrétan megjelöltük az interneten is szabadon elérhető, egyértelműen beazonosítható, névvel, címmel fellelhető intézményeket, pusztán kontroll céljából.
  2. A GVH tájékoztatásban, és az EU-nak küldött panaszban, ebből a konkrét közbeszerzési értesítőből kivett részlet potenciális bizonyíték arra, hogy a közbeszerzéseket Windows-ra írták ki.
  3. Hivatkoztuk az előírt oktatási anyagokat is (ezen lap alján újra), melyekben még azt is megszámoltuk, hogy hány Microsoft termék van bennük megjelölve.  Na és hány egyéb is volt?! Nulla!
Szerk.: nem volt elég világos egyes embereknek – hiszen olvasni kellett volna- a probléma, ezért mutatjuk egy számukra is értelmezhető képpel a problémát: direkt marketing az általános iskolában

Közbeszerzési törvény 2. § : (2) Az ajánlatkérőnek esélyegyenlőséget és egyenlő bánásmódot kell biztosítania a gazdasági szereplők számára.”

Az Európai Bizottság szerintem ezt is imádni fogja jogállamisági, és korrupciós kérdésben is, ugye?!

Mert a tájékoztatást tudomásul vettem, nem is lepett meg, de, hogy nem hagyjuk annyiban, az biztos!

A GVH álláspontja szerint jelenlegi formájában a kiírás sérti a versenysemlegességet, mert az a Microsoft termékeit részesíti előnyben és olyan igényeket is e cég érdekeltségi körébe tartozó vállalkozásokkal elégítene ki, amelyekre más piaci szereplők termékei is alkalmasak lennének. A GVH leszögezi: a közbeszerzésekről szóló törvény második alapelve szerint az ajánlatkérőnek esélyegyenlőséget kell biztosítania az ajánlattevők számára … – (GVH archív 2008)

Szerinted mi ez 2023-ban, talán

Strucc-politika?

Nézzük a tényeket: A GVH jelenlegi vezetője Rigó Csaba Balázs, akiről ennyit érdemes tudni:

  • 1998-tól a Fidesz zalaegerszegi csoportjának tagja.
  • 2010-től a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, valamint a Holnapocska Tábor önkéntese.
  • 2004-től a Magyar Közgazdasági Társaság tagja.
  • 2010-től a Közbeszerzések Tanácsában tanácstag.

Nem sz@runk oda ahonnan eszük! Ugye?!

Mi csak ennek a romlott, és kirabolt szegmensnek csak az egyik áldozatai vagyunk!

Itt egy potenciális bizonyíték GVH, talán így már érted!

20 éve nem tudjuk eladni a termékeinket, mert le van írva, hogy “Windózra szól a pályázat”, meg bele van írva a szájbabaszott tankönyvekbe, hogy valamilyen Microsoft terméken kell megcsinálni a feladatot a tanárnak,. diáknak. Na most már tudod értelmezni a “bizonyítékot” ?! – /Versenytörvény11. § (2/f ) /

A tanulók a másik vesztesei a korlátolt és kiszolgáltatott oktatási rendszernek, ahol éveken át agymosáson, és rendszerszintű butításon mennek át. Számolgattuk, trilliárd forintos veszteséget könyvelhet el az államháztartás azért , mert korlátozzák, és kiszolgáltatják a piacot a Microsoft-nak.

Teszem fel a paraszt gyerek kérdést: egész véletlenül nem a GVH a hatóság akinek vizsgálni kellene és beszerezni a bizonyítékokat a felvetett tényekre?! Nem ők azok akik a megfelelő jogosultságokkal rendelkeznek az ilyen vizsgálatok lefolytatásához?

Nem volt mindig így!

Volt egy tisztességesebb korszak (ha nem is tisztességes), tisztségesebb és elhivatott emberekkel, amikor a GVH vizsgálói teljes mellszélességgel kiálltak azért amire a GVH hivatott. és megpróbálták helyreállítani a piaci egyensúlyt.

Egy “másik” GVH még 2008-ból
https://www.gvh.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/archiv/2008-as_sajtokozlemenyek/5391_hu_tenyek_a_microsoft_ugyrol

A közbeszerzésekről szóló törvény főszabálya szerint nem szabad konkrét márkára hivatkozni a beszerzés tárgyának meghatározása során. Ha a KSZF-nek feltétlenül igazodnia kell ahhoz, hogy az intézményekben már meglevő számítógépek túlnyomó többségén -Microsoft- szoftverekkel dolgoznak, és nem mindenhol lehet egyik napról a másikra akadálytalanul átállni más rendszerre, akkor a GVH szerint el kellene gondolkodnia a beszerzés módszerének differenciált megválasztásán.

Tetszik érteni?! “Nem szabad konkrét márkára hivatkozni

Hát a “Microsoft Windows (ebben a közbeszerzésben), Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Paint, Microsoft jó***d, az mi GVH?!” Segítek: MÁRKANEVEK, amit akkor nem látsz, ha a három majom egyike vagy.

A témában eddig létrehozott érdekes dokumentumok:

Nyilt_level_a_GVH_nak

Nyilt_level_a_GVH_nak_valasz

blackPanther_kimutatas_kitakart_adatok

Kozbeszerzes márkanévvel_nevesitett_termekkel

Oktatási Hivatal-DIG06TA__teljes

Oktatási Hivatal-DIG07TA__teljes

Oktaási Hivatal-DIG05TA__teljes

Infótankönyv 4-8 osztályosok részére (példa)

Tiborczéktól_rendeltek_méregdrága_és_felesleges_szoftvereket_-_Hír_TV

Kozbeszerzes_nevesitett_termek

 

 

Besorolva mint , , , ,

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match