Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Nyílt levél a Gazdasági Versenyhivatalnak a közoktatásban történtek miatt!

blackPanther Projekt Általános, Cikkek, Oktatás, Sajtóhír Nyílt levél a Gazdasági Versenyhivatalnak a közoktatásban történtek miatt!

Általános Cikkek Oktatás Sajtóhír

Nyílt levél a Gazdasági Versenyhivatalnak a közoktatásban történtek miatt!

Szerző: Adminisztrátor

Frissítve:

1.) 2023. 02 09  a GVH nyilvántartásba vette a panaszt P/207/2023 ügyszámon
2.) 2023. 02. 16. – A GVH hivatalos válasza a panaszra innen tölthető le
3.) 2023. 02. 19 – Válasz és kiegészítés a GVH-nak
4.) 2023.03.13 – Panasz előkészítés az EU bizottságnak (felhívás)

( 2022.02.23 – Az OLAF korrupciót talált, az oktatási pénzeket visszakérik!) Az eredeti panasz:

Vajon mi történik a közoktatásban immár ~30 éve?! Összegzem röviden: ingyen reklám, monopolizálás, agymosás,

 ingyen termékképzés, és erre az összességre felépített korrupció eszköze a magyar közoktatás. Természetesen olyan szervezet mint az FSF, ezek ellen semmit sem tesz. Nem szólalnak fel, nem zavarja őket, csak szemet hunynak ezen felháborító tények felett. Vajon miért!? Hiszen ezeket a célokat tűzték ki, a LibreOfice népszerűsítését már ne is említsem. Talán, hogy állambácsi majd újra megkínálja őket egy tanulmányírással, amiért milliókat vehetnek fel?! Ezért mi most nyílt levéllel fordulunk a Gazdasági Versenyhivatalhoz, hogy tegye meg a lépéseket az ügyben, vessen véget ennek a szabálytalanságnak, egyébként az EU-hoz fordulunk a panasszal! A nyílt levél:

Nyílt levél a Gazdasági Versenyhivatalnak!

Tisztelt GVH Hatóság!

Valószínűleg elkerülte a figyelmüket az elmúlt ~30 évben – egyetlen esetet kivéve -, hogy a magyar közoktatást a Microsoft érdekkörei máig arra használják fel, hogy az amerikai multivállalatot még jobban beágyazzák a “rendszerbe”. Munkaállomások, vetítők felületein a vállalat brandjét reklámozzák, a tanárokat – azok pedig a diákokat, szülőket – pedig arra kényszerítik, hogy szándékos termékképzést végezzenek, és ilyen termékeket oktassanak, használjanak.

Egy ilyen esetre az alábbi példát, mint bizonyítékot mellékelnék a számtalan esetből:

Agymosás közoktatás szintenFelháborító! Direkt marketing a közoktatásában a Microsoft és a korrupció javára!

Összességében elfogadhatatlanok az alábbi tényezők, melyek befolyásolják a diákokat – később már mint munkavállalót, munkáltatót – , torzítják piacot is:

 • A diákoknak egy adott márkát tolnak folyamatosan az arcukba, kivetítőkön, monitorokon, dokumentációkban, oktatási anyagokban.
 • Abszurd, hogy bármilyen Microsoft terméket megnevezve követelnek meg iskolai feladatokat, házi feladatot.
 • A diákok és a szülők kiszolgáltatottak az oktatási rendszerek, a tanárnak, mert nem mertnek felszólalni ellene, nehogy atrocitás érje a gyereket az iskolában emiatt. Ezáltal az otthoni számítógép-használat esetében is kikényszerítik a Microsoft termékek használatát!
 • Elfogadhatatlan, hogy a Microsoft termékvonalán kívül, semmilyen más szoftver -direkt- oktatása sem jelenik meg, főleg nem azonos óraszámban, hogy az egyenlőség elve, és a tisztességes piaci verseny biztosítva legyen
 • Elfogadhatatlan, hogy olyan tanárok oktatják az informatikát, akik ilyen szűk látókörrel, és korlátozott tudással rendelkeznek.

Ezen tényezők megalapozzák a korrupciót, például olyan ismert eseteket, mikor a többszörösen felárazott, és teljesen szükségtelen Microsoft termékeket vásároltak. Ilyen közbeszerzéseket írnak ki közoktatás címszóval, ezzel pedig több tízmilliárdos, a teljes piacra kivetítve több száz milliárd forint kárt okoznak. És nyilvánvalóan a Microsoft hegemóniát erősítik.

A jelen helyzetből eredő következmények

 • A Microsoft monopóliumának, erőfölényének további erősítése a cég pozitív diszkriminációja miatt, kiszorítva bármilyen más alternatívát!
 • Az iskolából kikerülő diák, továbbtanuló, munkavállaló vagy munkáltató képzett Microsoft termékfelhasználó, és ezzel a számítógépes szokásai kizárólag erre a márkára korlátozódnak! Nem csak képtelen bármi más használatára, hanem gondolati szinten se képes eljutni oda, hogy más termék használata szóba jöhessen, hiszen akár több mint 10 éven át csak ezzel találkozhatott!
 • Az egyoldalú Microsoft-termékképzés, a korrupció megalapozása, és mélyebbre ágyazása a globális oktatási és állami rendszerben, vállalatoknál, stb.
 • Illegalitás elősegítése. Ugye senkinek nem titok, hogy a Microsoft vonalra épülő termékeket gyakorlatilag egyetlen otthoni felhasználó sem vásárolja meg?! Igen, lopják őket, sokszor sok millió Ft-os értékben, mert az oktatási rendszer félrevezeti őket.
 • Teljesen átnevelt, korlátolt gondolkodású, a Microsoft termékvonaltól eltérően még gondolkodni is képtelen Microsoft felhasználói tábor exponenciális növekedése, ezáltal a Microsoft bevételeinek -és az oligarchák vagyonának- újabb növelése.
 • Korlátolt tudású tanárok, akik semmi máshoz nem értenek a Microsoft termékein kívül, ezáltal tovább növelve a Microsoft hegemóniát
 • A magyar közoktatás kiszolgáltatása egy külföldi vállalatnak, a korrupciónak.
 • Ingyen reklám minden digitális felületen, illetve a tanárok által.
 • Látens kartell-tevékenységek, korrupció elősegítése, és megalapozása.
 • Több milliárdos INGYEN bevétel a Microsoft-nak, ugyanis ingyen képzi a magyar közoktatási rendszer a felhasználókat a termékei használatára!
 • Minőségen aluli, egyetlen termékvonalra épülő – millió alternatíva helyett – , nem széles látókörű oktatási rendszer!

A piaci egyenlőség elvének fenntartása, tisztességes verseny biztosítása, és a korrupció visszaszorítása és a minőségi közoktatás miatt, kérjük a Hatóságot, hogy azonnali lépéseket eszközöljön a területen, és teljesen számolja fel Microsoft hegemóniát a magyar közoktatásban.

Javasolt lépések

 • Minden márkajelzést és feliratot, háttérképet, logót távolítsanak el a közintézményekből (monitor, vetítők, tananyag, dokumentációk, stb).
 • Tiltsák be, hogy a tanárok bármilyen “termékképzést” folytassanak a közoktatásban! (Vagy azonos számban minden márkát jelenítsenek meg, beleértve az Apple-t, a BMW-t és a Lacoste-ot is.)
 • Tiltsák be, hogy a tanárok bármilyen gyártó termékét megjelöljék, akármilyen feladat beadásakor, elvégzésekor! (Képet bármiben lehet rajzolni, szövegeket, prezentációt bármiben lehet készíteni, nem kell hozzá Microsoft XY, csak egy: “képszerkesztő”, “szövegszerkesztő”, “táblázatkezelő”, stb.!)
 • Mindennemű Microsoft termékként fémjelzett szoftver, programozási nyelv – annak közbeszerzését – szüntessék meg (Egyetlen pontja sincs a közoktatásnak, ahol bármelyik Microsoft termék indokolt lenne, kivéve a korrupció fenntartása!). Mint ahogy 2008-ban erről már döntés is született.
 • Az Office mint állam által biztosított, teljesen felesleges “ingyenesnek titulált”, de az Állam által megvásárolt szoftver beszerzéseket szüntettessék meg. Ez egy burkolt módja a Microsoft függőség fenntartásának, mivel ez a szoftver alapból megköveteli a Microsoft Windows használatát, tehát újabb felesleges függőséget alakít ki! Ráadásul teljesen szükségtelen egy KÖZoktatásban! Az alábbi videóban prezentáljuk, hogy mennyire szükségtelen.
 • A tanárok általános Önképzésének megkövetelése a diákok minőségi és nem márkaspecifikus képzése miatt!

A közoktatásnak NEM feladata – egy amerikai vagy – bármilyen márka, termékhasználatának képzése sem!

A közoktatás valódi feladata az lenne, hogy átfogó alapokat biztosítson a diákoknak ahhoz, hogy BÁRMILYEN szoftvert, operációs rendszert gördülékenyen használni tudjanak az életük vagy továbbtanulásuk során.

Várjuk mielőbbi intézkedésüket a közkatásban!

Ez a nyílt levél PDF formátumban innen is letölthető! És tájékoztatásul közlöm, hogy nem kellett az előállításához semmilyen Microsoft termék sem! Hihetetlen, ugye?!

A magyar és egyéb alternatív rendszerek felhasználói nevében:

blackPanther-Projekt

Amennyiben te is tapasztalsz bármilyen diszkriminációt, visszaélést, hasonló esetet, küldd el nekünk!

 

Besorolva mint , , , , , , , ,

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match