Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

AppImage telepítése és használata

blackPanther Magyarország Alkalmazások, Programok AppImage telepítése és használata

AppImage telepítése és használata

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

A világon elsőként a blackPanther OS integrálta ezt a szolgáltatást! Az AppImage nagyon hasonló a Mac OSX telepítésére, így ha már láttál ilyet akkor ez nagyon fog neked tetszeni. Ha még nem láttál, akkor meg azért fog tetszeni, mert mellette a “Setup.exe” olyan, mintha atomfizikai feladatokat kellene végezni, persze csak, ha nem vagy fizikus 😉 Ha most szabadultál Microsoft Windows büntetésed alól hosszú évek után, biztosan furcsa is volt ez a “konzolozás” meg, hogy egyetlen dologra több megoldás is van a megszokott “Setup.exe”-n kívül.  Mivel Linux alapú rendszerről beszélünk most is, bizony egy-egy feladatra – mint a telepítési példában is láthatjuk – számtalan megoldás is lehet. Ezzel a cél az, hogy te magad urald a környeztet és ne ő téged. Te döntöd el, hogy neked mi az ami megfelel és nem a környezet fogja megmondani, hogy mit kell tenned. Na ez most jól hangzott, de nem mindig ilyen fenékig tejfel a dolog. Ugyanis, ha nem tudod mit csinálsz, bizony neked jobb a “Setup.exe”, mert egyébként káosz lesz a legegyszerűbb dologból is.

No de ne legyünk érzelgősek mert ez egy új, más, szabadabb világ, és még itt vannak nekünk az AppImage-ba csomagolt alkalmazások, ide-oda rakhatom telepítési módszere. Az egész megértéséhez egyszerűen képzeld el csak így: Setup.AppImage , hogy a “Setup.exe-nél maradjak példának!

AppImage rendszer- és menü-integráció (opcionális)

A lényeg és a videó itt folytatódik... Kérlek jelentkezz be, ha már regisztrált blackPanther OS felhasználó vagy

AppImage Daemon (szolgáltatás telepítése – 18.x esetén opcionális)

v16.2 (Silent Killer) esetében

v18.1 (Renegade) vagy újabb kiadás esetében

A szolgáltatás elindítása automatikus, vagy jelentkezzünk ki, vagy indítsd újra a számítógépet.

Ezt követően az automatiku integrációhoz csak annyi dolgunk van, hogy a saját mappánkban létrejött “Alkalmazások” könyvtárba “bedobjuk” az AppImage programot, az pedig automatikusan integrálódni fog a menünkbe is.

A 18.x változattól kezdve az appimage alkalmazások egyszerűen kattintással indíthatóak akkor is, ha nem rendelkeznek futtatási joggal.

Figyelem! Minden harmadik féltől származó, előre elkészített bináris (RPM,DEB,TARGZ, stb.) vagy AppImage, Snap, Flatpak alkalmazás legalább olyan sérülékeny mint a MS Windows Exe állományai. A futtatásuk biztonsági kockázatot hordoz, akár azonnal utat nyithat a cracker támadásoknak

Az egész folyamatot ebben a videóban prezentálom is nektek!

AppImage alkalmazásokat az “Alkalmazás-raktárunkból” is tölthetsz le, de a világhálón több ezer alkalmazást találhatsz ebben a formátumban.

Figyelem! Az AppImage egy olyan statikus programcsomag, ami akár kártevőt is hordozhat ha nem ellenőrzött forrásból származik! Gondoskodj az ellenőrzésről, biztonságról és az aktuális mentésről.

És még mindig nincs vége!

A folytatáshoz nézd meg itt az “Egyéb alkalmazások telepítése” szócikket amit megtalálsz szintén a tudásbázisunkban!

Minőségi szoftver hiányát azonnal jelezd a Facebook csoportban, és mi beépítjük pár napon belül.

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match