Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Alkalmazások, új programok telepítése

blackPanther Magyarország Alkalmazások Alkalmazások, új programok telepítése

Alkalmazások, új programok telepítése

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

blackPanther OS  (CD/DVD) verziótól függetlenül biztosan lesz olyan alkalmazás amelyre szükségünk van és még nincs telepítve a kész rendszerünkre. Az alkalmazásokról általánosságban annyit, hogy amennyiben egy adott nyílt forráskódú szoftver nem található meg a rendszerünkben, akkor annak felvételéhez a felhasználói csoportban lehet beküldeni erre vonatkozó kérést.

Telepített és telepíthető programok kezelése

A blackPanther OS-ben a világon egyedülálló módon érhető el az App-Helper szolgáltatás. Ezt a szolgáltatást azért találtuk ki, hogy megszabaduljunk a csomagokkal teletömött szoftverközpontoktól. Hogy miért? Hogy legyen egy kicsi és könnyen kezelhető alaprendszerünk, illetve felmérésünk szerint egy felhasználó átlagosan 12 (nem több!) alkalmazást használ rendszeresen.

Továbbá: mert más rendszerek felhasználói azt mesélték, hogy a kezdő hiába nézi őket, csak egy halom szoftvert lát, amiből nem tud dönteni, így kényszerből elkezdi az összeset feltelepíteni. Majd a számtalan ellenőrizetlen alkalmazásból a fele talán úgy is működik ahogy gondolta, annak a másik fele meg nem éri el azt a minőséget amit egy szoftvertől elvárhatunk. És még ott vannak a felület nélküli alkalmazások amivel nem tudnak mit kezdeni.

A blackPanther OS-be egyébként is nagyon komoly előkészület, tesztelés és szigorú feltételek után kerül be egy szoftver, mi blackPanther-policy-nek hívjuk, erről olvashatsz itt a tudásbázis szócikkeiben is. De vannak igények nem épp “csiribiri” szoftverekre is. 

Az eredeti Linux-os elképzelés szerint, szoftverközpontokból  – csomagkezelőkből – kezelhetjük a tárolókba elhelyezett, vagy már feltelepített programokat. Ezekben a keretprogramokban bogarászva tudjuk kiválasztani azt amire esetleg szükségünk van, majd meg kell keresnünk, hogy hova került vagy, hogy honnan indítható.

Mi ezen gyökeresen változtattunk! Bár meghagytuk a lehetőségét egy-egy szoftverközpont telepítésének is. Ha ilyenre vágysz a  “csomagkezelés” szócikket szükség esetén nézd át a tudásbázisunkban.

Az ismertető innen folytatódik, de az olvasásához be kell jelentkezned...bocsi
Ugye egyszerű volt?! 😉

És mikor azt gondoltad, hogy nincs tovább.. De bizony van!

Programtelepítés egyetlen mozdulattal

Jó, jó ez csak opcionális de jobb, ha tudod hogy a “fogd és ejtsd” telepítés már nem vágyálom blackPanther OS-ben sem, nem kell többé a Mac OSX-re irigykednünk, mert elhoztuk a blackPanther OS-be az AppImage csomagok egyszerű telepítését és futtatását.

A használatához olvasd el az ide kapcsolódó cikket és nézd meg a bemutató videót itt, a legnépszerűbb AppImage alkalmazásokat pedig letöltheted az “Alkalmazás-raktárunkból

És még mindig nincs vége!

A folytatáshoz nézd meg itt az “Egyéb alkalmazások telepítése” szócikket, amit szintén megtalálsz a tudásbázisunkban!

Minőségi szoftver hiányát azonnal jelezd a Facebook csoportban, és mi beépítjük pár napon belül.

Hozzászólások lezárva

Van Facebook oldalunk is, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match