Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Flatpak alkalmazások engedélyezése

blackPanther Projekt Alkalmazások Flatpak alkalmazások engedélyezése

Flatpak alkalmazások engedélyezése

Szerző: Adminisztrátor

Flatpak alkalmazások engedélyezése

Itt vagy most:

A Flatpak egy alkalmazás virtualizációhoz hasonló csomagformátum Linux alapú rendszerekre, ami a Snap, és AppImage csomagokhoz hasonlóan működik és – elméletileg – minden szükséges komponenst tartalmaz a Flatpak-ba ágyazott program számára (ez nem minden esetben sikerül).

A Flatpak a felépítéséből adódóan, a harmadik féltől származó bármilyen idegen csomaghoz hasonlóan, súlyos biztonsági kockázatokat hordoz!!

Amennyiben számodra fontos vagy elvárás a biztonság, NE engedélyezz ilyen tárolókat a blackPanther OS rendszereden.

Figyelem! A Flatpak API változásai miatt, a Discoverből eltávolítottuk a Flatpak támogatást, a Programtelepítő-varázsló frissítéssel integráltuk az új változatot, és összevontuk az AppImage/WebApp/Flatpak/Snap kezelést egyetlen “Csomageszköz” keretprogramban. A rendszer frissítésével automatikusan megtörténnek a változások.

Amennyiben mégis a Discover kiegészítést akarod használni (egyes gépeken instabil), telepítheted a discover-flatpak modult, ami visszaintegrálja Flatpak-csomagkezelést a Discover-be.

A Flatpak tároló és ezáltal a Flatpak csomagok elérhetőségét az alábbi animáción prezentáljuk nektek.

Flathub és a Flatpak csomagok engedélyezése

Tulajdonképpen egy kattintással, a rendszergazdai jelszó megadása után megtörténik az engedélyezés és a Flatpak alkalmazások listázása. A csomaglista lekérése az Internet és a gép teljesítményétől függ (a gyorsítótár betöltése lassú is lehet! Várj türelemmel). Egy-egy Flatpak alkalmazás mérete jelentősen nagyobb, mivel minden statikus elemet tartalmaznia kell.

Mivel a legjobb tulajdonságokkal, szolgáltatással és funkcionalitással az AppImage rendelkezik, a jövőben is ez lesz az első az alternatív csomagformátumok támogatásakor. A Snap a Canonical saját bohóckodása, mert nekik megint nem volt jó az amit más csinált, így kitaláltak egy olyat amit már kitaláltak, csak épp másképp hívják…

 

Figyelmeztetés! A blackPanther fejlesztő NEM gyártanak Flatpak csomagokat. Azok minden esetben harmadik féltől származnak! A flatpak csomagokkal, programokkal kapcsolatos problémákat, működési hibákat a csomag készítője javítja és nem a blackPanther OS csapata.

Flatpak telepítőforrás (URL) hozzáadása

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match