Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Programtelepítő varázsló

blackPanther Projekt Alkalmazások, blackPanther OS Programtelepítő varázsló

Programtelepítő varázsló

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

A programok, programcsomagok telepítése jellemzően valamilyen keretprogramon keresztül történik. Ahogy a Windows-ban is megszokhattuk, a blackPanther OS is egy varázsló rendszerű telepítőfelületet biztosít a programok telepítéséhez. A “Wizard” a blackPanther-Projekt saját fejlesztéseinek egyike, ezért sem találod meg más rendszerekben.  Ez a felület nem csak a letöltött RPM alapú csomagok telepítését biztosítja, hanem együttműködik az Alkalmazás-segítő (AppHelper) keretprogrammal is. Továbbá megérkezett a Flatpak támogatás! Grafikus és egykattintásos, független grafikus telepítést biztosít a Flatpak programok telepítéséhez is.

Használat és megjelenés

A csomagkezelő programok mindig a fura mumusként voltak jelen azok számára kik Windows környezetben szocializálódtak, hiszen ilyenről soha nem hallottak és nem értették, továbbra is a setup.exe-t és a “next-next” funkciókat keresték. Ennek az igénynek biztosított megoldást a blackPanther OS már 2005-ben! Ez a fejlesztésünk is világelső, és egyedülálló magyar újítás volt már 20 éve. Ha lejjebb görgetsz, megnézheted honnan indultunk 🙂

Licenc változás: Bár a Wizardot korábban nyílt forráskóddal készítettük el, és a forráskód elérhető volt a GitHub-on hat alaprendszerhez, a blackPanther OS ellen indított aljas támadások, legalja emberek által kitalált hazudozások miatt, több év fejlesztés után bezártuk ezt a forráskódot is, és ingyenesen kizárólag a blackPanther OS-ben használható. A blackPanther OS felhasználók továbbra sem szenvednek mások aljasságai miatt.

Milyen egyszerű a varázsló használata?!

A jelmondatunk: Csak kattints és használd!

A beépített Flatpak telepítő felület az egyszerűségért.

Integráció az Alkalmazás-segítő (AppHelper) környezettel

Múltba tekintő! Innen indultunk 2005-ben…

RPManager és az RPManager-Wizard

A magyar nyelvnek megfelelően : programkezelo/programtelepito néven is elérhetőek voltak a rendszerben

(Program megjelenése, funkcióterve és az alapkód: Barcza Károly, későbbi fejlesztő és karbantartó Monda László munkája volt)

RPManager-Wizard generációk

Az RPManager fejlesztése 2015-ig tartott. Bár többször új dizájnt kapott, a Gtk fejlesztésnek kaotikussága, a Gtk interfész gyermekbetegségei egyértelművé tették, hogy a GTK fejlesztési irány nem maradhat meg, át kell állnunk egy korszerű felületre, ami egyébként is a fókuszban volt, és 10 év alatt bizonyította számunkra is, hogy csak a Qt vonalon lehet jövőt építeni. De stabil, kulturált programokat biztosan.

(Program új dizájnja bővítése: Barcza Károly,  a fejlesztő és karbantartó: Horváth Miklós volt 2008-tól)

2014-ben már végleg elengedtük a GTK csomagkezelő vonalat,  és egyúttal megszületett az AppHelper csomagtelepítőnk, ami teljesen megreformálta a telepített/még nem telepített programcsomagok kezelését, az zavaros, ronda szoftverközpontok teljes elhagyását tette lehetővé.

A legújabb Qt5 alapú varázsló fejlesztése még folyamatban volt, a megjelenés már küszöbön, így az AppHelper szolgáltatáshoz először az Apper-t, majd a Smart-Qt4 csomagkezelőt integráltuk átmenetileg. Az AppHelper-2.0-val már teljes egészében a saját Qt5 varázslónkat kapta meg 2018-ban, az elsőt natív 64bites változat.

Mára teljes funkcionalitást biztosít a Wizard!

A Qt6 változat fejlesztése folyamatban van, a blackPanther OS v24.1 változattal érkezik.

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match