Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Alkalmazások eltávolítása, karbantartás

blackPanther Magyarország Alkalmazások, Programok Alkalmazások eltávolítása, karbantartás
Alkalmazások eltávolítása, karbantartás

Alkalmazások eltávolítása, karbantartás

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Az új és Windows-hoz szokott felhasználókra jellemző, hogy mindenre kattintanak amire csak lehet, bármit telepítenek amire az van írva, hogy “telepíthető”. Mire eljutnak oda, hogy a rendszert belakják rájönnek, hogy a programok 90%-a teljesen felesleges számukra és csak a helyet foglalja. Ekkor indul be a “System Cleaner” fokozat náluk 😉 (igen, valóban vicces, de általános jelenségről van szó…).

Nem! Nem fogja magától leszedni és tönkre tenni a rendszert, te fogod ezt elkövetni a figyelmetlenséggel…

Az alkalmazásokat kezelhetjük grafikusan szoftverközpontokból (discover*, synaptic(-), rpmanager, rpmdrake, gnome-software, stb.) vagy parancssorból az ‘eltavolitas’ parancsra egyaránt. A konzolos csomagkezelésnek is több fajtája van, ezekből az alap egyszerű változatot mutatjuk meg.

Jobb kattintásra elérhető menü

Az app-helper 2.0 verziótól elérhetővé vált a grafikus asztali alkalmazások közvetlen eltávolítása. Ehhez nem kell mást tennünk, mint az alkalmazás ikonjára jobb egérrel kattintani és az “Alkalmazás eltávolítása” menüpontot választani. Az app-helper törlésével ez a funkció “elveszik”, annak újratelepítéséig.

A csillaggal (*) jelölt alkalmazás a javasolt, vagy előre beépített program. Minden egyéb példa vagy opcionális szoftvert takar. 

A (-) jellel ellátott tartalom hivatkozás más rendszerekben használatos szoftverekre, folyamatokra, a blackPanther OS mellőzi ezeket, mert valamilyen oknál fogva, nem feleltek meg az elvárásainknak.

Akkor most nézzük az alapokat!

A blackPanther OS-en úgynevezett megosztott alkalmazás összetevők (shared library) biztosítják azt, hogy a telepített rendszer mérete, az alkalmazások telepítése után ne legyen olyan monumentális mint a Microsoft termékek esetében. Ezért sem mindegy mire mondjuk majd azt a rendszernek, hogy távolítsa el. Minden esetben javasolt a körültekintő eltávolítás, melyet leegyszerűsítettünk a legegyszerűbb folyamatra.

Nézd meg az alábbi videón a telepítési folyamat egyszerűségét.

Nézd meg az alábbi videón az eltávolítási folyamat egyszerűségét.


Gyakorlott felhasználóknak

A tartalom eléréséhez be kell jelentkezned a fiókodba blackPanther OS alól! Vagy érdeklődj a felhasználói csoportban a Facebook-on.

Az alábbi program is biztosít rendszer karbantartási lehetőséget….

Rendszer tisztító és monitor

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match