Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Felhőkiszolgáló (cloud server)

Felhőkiszolgáló (cloud server)

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Alapok

A “felhő” (cloud) szót nem szó szerint kell értenünk! Ez egy olyan kiszolgáló (szerver) ami távol – is – lehet tőlünk, majd többféle protokoll igénybevételével /(s)ftp, http(s), WebDAV, stb,/ tölthetünk fel, vagy szinkronizálhatunk tartalmat, csoportokat kezelhetünk, kvótákat hozhatunk létre, stb, stb. és mindezt a legnagyobb biztonsági szintek kihasználásával tehetjük meg.

Sőt, a felhőnket bármilyen eszközről – akár mobilról is -,  bárhonnan elérhetjük! Hogy érezhető legyen a perspektíva ami a felhő kiszolgálókban rejlik, elárulom nektek, hogy négy éve minden partnerünk fájlszerver (samba) szolgáltatását átállítottuk felhőszolgáltatásra, szerver oldali titkosítással és azóta is teljes elégedettséggel használják.

Szerver oldali titkosítás

Röviden erről annyit kell tudni, ha a szervert ellopják, feltörik, az azon tárolt adatok olvashatatlanok a titkosítási kulcs hiányában. A dekódolás a kliens oldalon, csak az arra jogosultak részére történik meg.

A blackPanther OS-ben jelenleg kétféle felhő-kiszolgálót biztosítunk:

Ez a tartalom csak az előfizetőink számára és oktatási céllal érhető el! Javasoljuk, hogy vásárolj egy tagságot vagy légy a partnerünk, hogy jogosultságot kapj a teljes tartalom eléréséhez..

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match