Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Felhőkiszolgáló (cloud server)

Felhőkiszolgáló (cloud server)

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Alapok

A “felhő” (cloud) szót nem szó szerint kell értenünk! Ez egy olyan kiszolgáló (szerver) ami távol – is – lehet tőlünk, miközben mi utazunk, munkában vagy épp otthon vagyunk, majd többféle protokoll igénybevételével /(s)ftp, http(s), WebDAV, stb,/ tölthetünk fel, vagy szinkronizálhatunk tartalmat, csoportokat kezelhetünk, kvótákat hozhatunk létre, stb, stb. és mindezt a legnagyobb biztonsági szintek kihasználásával tehetjük meg.

Ilyen ismert kiszolgálók: Azure, OneDrive, Google Drive, Dropbox, stb.

Sőt, a felhőnket bármilyen eszközről – akár mobilról is –,  bárhonnan elérhetjük! Hogy érezhető legyen a perspektíva ami a felhő kiszolgálókban rejlik, elárulom nektek, hogy 2012 környékére már minden partnerünk fájlszerver (samba) szolgáltatását átállítottuk felhőszolgáltatásra, szerver oldali titkosítással, és azóta is teljes elégedettséggel használják.

Szerver oldali titkosítás

Röviden erről annyit kell tudni, ha a szervert ellopják, feltörik, az azon tárolt adatok olvashatatlanok a titkosítási kulcs hiányában. A dekódolás a kliens oldalon, csak az arra jogosultak részére történik meg.

Ezzel a technológiával rejtett költségek nélkül, pár kattintással hozhatod létre a saját felhőszolgáltatásodat, amit bárhonnan, bármikor elérhetsz!

A blackPanther OS projektben már 15 éve elérhetőek a felhőszolgáltatások! Már azelőtt működtettünk ilyen szervereket, hogy bárhol a világon elérhetővé váltak volna.

A blackPanther OS-ben jelenleg kétféle felhő-kiszolgálót biztosítunk:

Ez a tartalom csak az előfizetőink számára és oktatási céllal érhető el! Javasoljuk, hogy vásárolj egy tagságot vagy légy a partnerünk, hogy jogosultságot kapj a teljes tartalom eléréséhez..

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match