Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Java, JConsole, JSE, JDK

Java, JConsole, JSE, JDK

Java, JConsole, JSE, JDK

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Alapinformációk

Java Platform, Standard Edition vagy Java SE egy széles körben elterjedt és használt platform a Java nyelv programozásához. A Java platform használható általános célú hordozható alkalmazások készítéséhez, telepítéséhez, futtatásához. Gyakorlatilag a Java SE tartalmazza a Java virtuális gépet, amelyeken a Java programok futnak (futtatókörnyezet), valamint java osztály könyvtárak halmazát (ez az ún. csomagok, angolul: package), melyek biztosítják a fájlrendszer, a hálózatok, GUI komponensek használatát a java programokon belülről (Wikipédia).

Tesztelt Java csomagok:

A blackPanther OS-hez is eléhető Java-futtatható környezet jelen pillanatba két főágon érhető el:

 • BellSoft-Java

  Figyelem!
  Ha az BellSoft-Java telepítve van, akkor is az Bellsoft-Java lesz az alapértelmezett a $JAVA_HOME változó számára újraindítás után.
 • Oracle Java

  A platform azonos Java csomagokat az Oracle honlapjáról érhetjük el. Nekünk a rendszerszintű Java integrációhoz az RPM csomagot kell letöltenünk majd a rendszer újraindítása után a blackPanther OS automatikusan beállítja az eléréséi útvonalakat. Figyelem! Ha az OpenJava telepítve van, akkor is az OracleJava lesz az alapértelmezett a $JAVA_HOME változó számára.

 • Open Java

  Ezeket a csomagokat a rendszerünk automatikusan a tárolónkból eléri. Keressünk rá a “java” vagy “openjdk” kulcsszavakra. Figyelem! A tároló biztosítja a Java8 és Java11 csomagokat is. Egyes alklamazások még nem támogatják a Java11-et, ezért nem mindegy melyiket telepítettük!

Fejlesztés

A blackPanther OS tárolók biztosítanak számos eszközt a Java alapú programok fejlesztéséhez, javításához. Ezért a tárolónk része az Ant, Maven, JavaCC, stb programcsomag is.

Fejlesztőkörnyezetek

Számos fejlesztőkörnyezet használja a Java nyelvet. Ezek a környezetek a saját weboldalaikon biztosítanak telepíthető állományt, amelyek kompatibilisek a blackPanther OS-el is. A telepítésük előtt olvassuk el a gyártó által javasoltakat és járjunk el azok szerint!

Eclipse telepítésének képes magyarázata

A harmadik féltől származó programok telepítésének leírását az “egyéb alkalmazások telepítése című cikkben olvashatod!

Kapcsolódó

 

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match