Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Telepítés másik rendszer mellé

blackPanther Magyarország Rendszertelepítés Telepítés másik rendszer mellé

Telepítés másik rendszer mellé

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Amennyiben elsődleges rendszernek kívánjuk telepíteni a blackPanther OS-t (ez az ajánlott), de időnként szükségünk van arra, hogy egy másik rendszert is használjunk, akkor van arra lehetőség, hogy a blackPanther OS indítson el egy másik operációs rendszert, akár Windows-t is (ez a multiboot vagy dual boot).

Az első lépés mindig a meglévő adataink mentése kell, hogy legyen.

A blackPanther OS más fájlrendszert (Ext4, ReiserFS, stb.) használ mint a Windows (NTFS) rendszerek, ezért a meghatónkat (HDD, SSD) át kell méretezni úgy, hogy helyet kell felszabadítani a lemezen a blackPanther OS-nek.

Figyelem! Minden particionálási művelet veszélyt jelent a meglévő adatokra. Egy fragmentált lemezen végzett particionálási művelet, az adatok elvesztésével járhat.

A Windows-nak nem mindegy, hogy hol helyezkedik el a lemezen, illetve a Windows felülírja a rendszerbetöltőt így lehetetlenné teszi, hogy más rendszert is indítsunk. Emiatt mindig a Windows-t kell elsőnek telepíteni, majd utána a blackPanther OS-t! A blackPanther OS a telepítés végén automatikusa felismeri a már telepített rendszereket és berakja az indítható rendszerek közé.

Egyre nagyobb adattárolókat lehet vásárolni, de egy hagyományos adattárolón nem hozhatunk létre korlátlanul – eszetlenül – partíciós táblákat. A részletekhez nézd meg a Wikipédiát.

Ha bármilyen problémába ütközöl, keress bennünket bátran vagy kérdezz a felhasználóktól a felhasználói csoportban!

 

Hozzászólások lezárva

Van Facebook oldalunk is, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match