Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Telepítés másik rendszer mellé

blackPanther Projekt Rendszertelepítés Telepítés másik rendszer mellé

Telepítés másik rendszer mellé

Szerző: Adminisztrátor

Telepítés másik rendszer mellé

Itt vagy most:

Amennyiben elsődleges rendszernek kívánjuk telepíteni a blackPanther OS-t (ez az ajánlott), de időnként szükségünk van arra, hogy egy másik rendszert is használjunk, akkor van arra lehetőség, hogy a blackPanther OS indítson el egy másik operációs rendszert, akár Windows-t is (ez a multiboot vagy dual boot).

Az első lépés mindig a meglévő adataink mentése kell, hogy legyen.

A blackPanther OS más fájlrendszert (Ext4, ReiserFS, stb.) használ mint a Windows (NTFS) rendszerek, ezért a meghatónkat (HDD, SSD) át kell méretezni úgy, hogy elegendő helyet (min 20GB) kell felszabadítani a lemezen a blackPanther OS-nek.

Figyelem! Minden particionálási művelet veszélyt jelent a meglévő adatokra. Egy fragmentált lemezen végzett particionálási művelet, az adatok elvesztésével járhat.

A Windows-nak nem mindegy, hogy hol helyezkedik el a lemezen (!). Illetve a Windows felülírja a rendszerbetöltőt így lehetetlenné teszi, hogy más rendszert is indítsunk. Emiatt mindig a Windows-t kell elsőnek telepíteni, majd utána a blackPanther OS-t, és a blackPanther OS használni tudja a Windows által is használt boot partíciót ami a lemez elején helyezkedik el és általában 200-500MB-os FAT32 partíció. A blackPanther OS a telepítés végén automatikusa felismeri a már telepített rendszereket és berakja az indítható rendszerek közé. A boot partíción ellenőrizzük az ESP és BOOT jelöléseket.

Egyre nagyobb adattárolókat lehet vásárolni, de egy hagyományos MSDOS adattárolón nem hozhatunk létre korlátlanul – eszetlenül – partíciós táblákat, ezért a GPT partíció típust használjuk a 64bites változatokhoz. A részletekhez nézd meg a Wikipédiát.

blackPanther OS v18.x (Renegade) 64bit telepítése Windows mellé

blackPanther OS v16.x (Silent Killer) 32bit telepítése Windows mellé

Ha bármilyen problémába ütközöl, keresd fel a gyakorlott felhasználókat a felhasználóktól a felhasználói csoportban a Facebook-on!

Kapcsolódó oldalak:

 

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match