Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Telepítés másodlagos rendszernek

blackPanther Projekt Rendszertelepítés Telepítés másodlagos rendszernek
Telepítés másodlagos rendszernek

Telepítés másodlagos rendszernek

Szerző: Adminisztrátor

Telepítés másodlagos rendszernek

Itt vagy most:

Hogyha van már egy telepített operációs rendszerünk, de szívesen használnánk a blackPanther OS nyújtotta szolgáltatásokat, nem probléma ez sem a blackPanther OS-nek. Bár mi nem javasoljuk ezt a módszert mivel helyfoglalással, az adathordozó felosztásával jár. Véleményünk szerint teljesen életszerűtlen, hogy valaki ide-oda indítgasson egy PC-t azért, hogy valamilyen műveletet elvégezzen.  Lehet, hogy az újdonság varázsa még így hat, és a gyerekeknek menő is lehet, ha több rendszerük is van, de pár hét múlva biztosan be lesz olvasztva a másodlagos rendszer, vagy újabb és újabb lesz telepítve helyette. Ilyen esetekben egyszerűbb egy Virtuális gép, és nem kell felosztani az adathordozót, és nem kell újraindítani sem a PC-t, hogy belépjünk a másik rendszerre.

Figyelem! A Windows telepítő és a Windows-frissítések tönkre tehetik a rendszerbetöltőt! Mindig legyen kéznél egy helyreállítólemez

Amikor a blackPanther OS a másodlagos rendszer (nem javasolt), de van bármilyen elsődleges változat, szükségünk van egy olyan rendszerbetöltő programra ami azt biztosítja, hogy még elindítás előtt kiválaszthatjuk, hogy melyik rendszerről induljon a számítógép. Ez a program a systemloader (rendszerbetöltő).

További leírás és videó a telepítés menetéről az alábbi linken olvasható!

Rendszerbetöltővel minden operációs rendszer rendelkezik, de a Windows rendszerbetöltője (NTLDR) nem kezel másik féltől származó szoftvert, ellenben a blackPanther OS rendszerbetöltője (Grub) bármilyen rendszert képes elindítani amit megtalál a meghajtókon. Léteznek mások által fejlesztett rendszerbetöltők is, erről  az alábbi cikkben olvashatsz.

Amennyiben már megsérült a rendszerbetöltőnk, a

vagy kérj segítséget a felhasználóktól!

Ha csak kíváncsiságból akarsz telepíteni blackPanther OS-t, akkor a másodlagos rendszer helyett javasoljuk a virtuális gép használatát! A tudástárban nézd meg a “Virtuális gép” szócikket vagy olvasd el az alábbi cikket:

a további részletekhez!


Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match