Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Telepítés másodlagos rendszernek

blackPanther Magyarország Rendszertelepítés Telepítés másodlagos rendszernek
Telepítés másodlagos rendszernek

Telepítés másodlagos rendszernek

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Amennyiben van már egy telepített operációs rendszerünk, de szívesen használnánk a blackPanther OS nyújtotta szolgáltatásokat, nem probléma ez sem a blackPanther OS-nek. Bár mi nem javasoljuk ezt a módszert, mivel helyfoglalással, az adathordozó felosztásával jár. Véleményünk szerint teljesen életszerűtlen, hogy valaki ide-oda indítgasson egy PC-t azért, hogy valamilyen műveletet elvégezzen.  Lehet, hogy az újdonság varázsa még így hat, és menő, ha több rendszerem is van, de pár hét múlva biztosan be lesz olvasztva a másodlagos rendszer.

Figyelem! A Windows telepítő és a Windows-frissítések tönkre teszik a rendszerbetöltőt! Továbbá:
az Ubuntu (és forkjai) egyedi Grub-ot használnak, mivel egy Ubuntu-val kiírt bootloader, blokkolja a blackPanther OS Grub kiírását a MBR-ba. Ezért ha ilyen rendszerünk van (volt korábban) már, a blackPanther OS rendszerbetöltőt ne a MBR-ba tegyük, hanem a /boot vagy / partícióra. Ezután a másik rendszerben kell felvennünk az indítható rendszerek közé majd a blackPanther OS-t.

Amennyiben a blackPanther OS-t akarjuk használni arra is, hogy más rendszereket indítsunk el, akkor javasolt telepítés előtt a MBR (Master Boot Record-ot) kitakarítani. Az ezzel kapcsolatos teendőket, részleteket itt találod

Amennyiben már megsérült a rendszerbetöltőnk, javítási útmutatót itt találhatsz, vagy kérj segítséget a felhasználóktól!

Ha csak kíváncsiságból akarsz telepíteni blackPanther OS-t, akkor javasoljuk a virtuális gép használatát! A tudástárban nézd meg a “Virtuális gép” szócikket vagy kattints ide a további részletekhez!


 

Hozzászólások lezárva

Van Facebook oldalunk is, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match