Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

FTP szerver kialakítása

FTP szerver kialakítása

FTP szerver kialakítása

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Alapfogalmak

Az FTP a File Transfer Protocol rövidítéséből ered. Ahogy a nevében is mutatja fájlok átvitelére alkalmas protokollról van szó. Korábban a nagy internetes kiszolgálóknál volt divatos adatátviteli szolgáltatás, de egyszerű beállításának és skálázhatóságának köszönhetően számos más környezetben is népszerű lett.

Kiszolgáló révén elsősorban egy szoftveres háttér szolgáltatásról (daemon) van szó, nem egy grafikus szoftverről, bár a blackPanther OS-ben lehetőség van arra is, hogy egy grafikus FTP szervert futtassunk, illetve néhány FTP kiszolgálóhoz készítettek grafikus vagy webes beállítófelületet is.

Az FTP kiszolgáló kiválasztása

Elsősorban a szolgáltatás helye az ami meghatározza, hogy melyik kiszolgálóra van szükségünk, de könnyedén rákereshetünk a lehetőségekre.

Amennyiben grafikus felületünk is van és az FTP-szerver nem egy állandó kiszolgálóként fog működni, hanem on-demand szolgáltatásként, akkor csak annyit kell tennünk, hogy a nyitott menüben keressünk rá az FTP szóra. Egyéb kiszolgálókhoz mi a ProftpD kiszolgálót javasoljuk és az alábbi példánkban ezt fogjuk bemutatni.

A tartalom csak hitelesített blackPanther OS felhasználóknak érető el

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match