Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Konzol alapú kétpaneles fájlkezelő

blackPanther Projekt Konzol alapú kétpaneles fájlkezelő

Konzol alapú kétpaneles fájlkezelő

Szerző: Adminisztrátor

Ez egy konzol alkalmazás szöveges felhasználói felülettel, ami két panelt tartalmaz, melyek a fájlrendszert és annak hasznos információit mutatják. A fájlok közti navigáció a nyíl billentyűk használatával lehetséges, az insert billentyű fájlok kiválasztására használható. A funkcióbillentyűkkel műveleteket lehet végrehajtani mint pl. átnevezés, szerkesztés vagy fájlmásolás. Nem mellékes, hogy elérhető az egér támogatás is.

Programnév: Midnight Commander

(parancs: mc vagy mcb a fekete háttérhez)

A Midnight Commander funkciói segítségével meg tudjuk nézni az RPM csomag fájlok tartalmát, dolgozni tudunk a gyakoribb archív formátumokkal, mintha azok csak másik könyvtárak lennének. Valamint használhatjuk FTP vagy FISH kliensként is. Tartalmaz egy szerkesztőt is, melyet önálló programként is futtathatunk, vagy az F4 funkcióbillentyű megnyomásával érhetjük el.

Az MCEDIT tartalmaz olyan funkciókat, mint pl. a syntax highlighting sokféle nyelvre makróra, kód részletre, könnyen integrálható külső eszközökkel, van automatikus behúzási képessége, támogatja az egér használatot, a vágólapot, és képes működni ASCII és hex üzemmódban is egyaránt. A felhasználóknak megvan a lehetőségük, hogy az mcedit-et helyettesíthessék a saját kedvenc szerkesztőjükkel (Options Menu>Configuration>[Don’t] Use Internal Edit).

A Midnight Commander képes fájlok csoportos átnevezésére is, melyre sok más fájlkezelő nem képes, ezek egyszerre csak egy fájlt tudnak átnevezni. Ez a funkció kényelmes lehet nagy számú fájlok esetén, pl. egy új nevezéktan bevezetésekor. A Midnight Commander továbbá át is tudja mozgatni a fájlokat egy másik könyvtárba, miután átnevezte őket. A felhasználó az eredeti és az eredmény fájlneveket megadhatja joker karakterek használatával is. A reguláris kifejezés használhatók fájlok átnevezésére kényelmes felhasználói felület keretében. Továbbá a felhasználó választhatja “parancssor mintát” vagy “globs-t” (automatikus joker karakter csoportosítás). Mindezen funkciók elérhetők Fájl > Átnevezés/Áthelyezés menüből, majd az F1 megnyomásával egy rövid áttekintést kaphatunk a lehetséges opciókról, beleértve a joker karakter használatára vonatkozó példákat is.

A Midnight Commander sokoldalú szöveges interfészekre épül, pl. az Ncurses vagy S-Lang, melyek lehetővé teszik, hogy normál konzolon, X Window terminálon, SSHkapcsolaton, RS-232 interfészen (beágyazott rendszerek esetén) továbbá mindenfajta távoli shellen keresztül is futni tudjon.

   

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Olvasd el az alábbiakat

Figyelmeztetés! 
A fiókhasználat, az alkalmazás raktár használata és a programok ingyenes letöltése a blackPanther OS felhasználók kiváltsága.  Minden más rendszer, beleértve a Windows/Mac/egyéb Linux alapú rendszereket, a szolgáltatás díjköteles!

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match