Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Frissítések, hibajavítások

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Jelenleg is különböző aktív verziók állnak folyamatos frissítési támogatás alatt. A kiadástól számított minimum két év támogatási ciklussal lehet számolni, de folyamatosan figyeljük a szervereinken történő verziónkénti lekéréseket, így például a v16.x sorozat még mindig megkapja az általános frissítéseket, bár alkalmazáskiegészítéseket már nem készítünk erre a változatra.

A szükséges rossz ami nekünk jó

Elsősorban azt kell megértenünk, hogy hibátlan és tökéletes szoftver nincs. A szoftverekben – az operációs rendszerben is – előforduló hibákat utólag, szoftver-frissítésekkel lehet javítani. Azt viszont tudnunk kell, hogy a frissítési folyamat kritikusabb és veszélyesebb – így annak elkészítése is – sokkal bonyolultabb feladat, mint egy-egy alkalmazást elkészíteni a rendszerhez. Egy hibás frissítés akár az egész rendszer használhatatlanságát is okozhatja, ezért mindig körültekintően kell eljárnunk az alkalmazásuk előtt!

Tehát a rendszerünk frissítése nem ellenünk, hanem értünk van!

Jó tudni!

Ha elrontjuk a rendszert, az bármikor helyreállítható, vagy a gépen tárolt adatok elérhetőek a telepítőmédia segítségével. Csak indítsuk el a telepítőt, nyissuk meg a fájlkezelőt és a kiválasztott meghajtóra kattintva, elérhetővé válnak az adataink.

Értesítés a frissítésekről


A frissítések vagy a csomagtárolókban történt változások keresése minden nap végbe megy mint – egy rendszer szintű – háttérfolyamat. A keresési folyamat gyakoriságától bármikor eltérhetünk egyénileg, attól függetlenül, hogy milyen grafikus csomagkezelő programot használunk (egyes  grafikus programokban is egyedileg meg lehet határozni a frissítés gyakoriságát, de csak akkor tegyük, ha tudjuk mit csinálunk!).

A frissítések megjelenítéséhez és a frissítések telepítéséhez egyszerűen kattints a v16.x alatt a kék fogaskerék ikonra, v18x alatt a videón is látható frissítőikonra, és válaszd a műveletnek megfelelő gombot, ahogy az alábbi videóban is láthatod!

Régebbi változat (v16.1) frissítése : https://www.youtube.com/watch?v=8YbZz1rvbmU

Frissítés más grafikus alkalmazás használatával, szakértőknek.

Van tovább is, de a teljes tartalom olvasásához be kell jelentkezned...

A frissítések keresése az alábbi módon a legegyszerűbb és persze a leggyorsabb, ha a konzolt szereted!

Adjuk ki a következő parancsot:

Opcionális: Egyszerűbb és gyorsabb módja a frissítések lekérésének, ha csak a frissítési tárolót ellenőrizzük. A ‘frissites’ parancs támogatja a bash-completion funkciót, tehát ha nem jut eszünkbe a tárolóink neve (Media1-11 + Update) akkor csináljuk a következőt:

A rendszer frissítése

Mint a blackPanther OS-ben minden, itt is arra törekszünk, hogy a folyamat a legegyszerűbb legyen. A frissítési folyamat teljesen automatikusan végbe megy ha kiadjuk az alábbi parancsot (ez mindig a leütött billentyűt jelöli: [billentyű]):

A parancs futása után listázásra kerül az összes lehetséges frissítés. Ekkor még választhatjuk, hogy a frissítést elhalasszuk-e, de ha már engedélyeztük a programok frissítését, ne szakítsuk meg mert végzetes lehet a rendszerre nézve.

Hibajavítások

Ha hibás működést tapasztalsz és az adott program frissítése sem oldotta meg a problémát, akkor valószínűleg a rendszereden van a probléma és nem az adott szoftverben. Ehhez nézd meg a hibaelhárítás szócikket a tudástárban vagy érdeklődj a felhasználói csoportban a Facebook-on!

Vállalkozó, cég esetében rendeld meg üzleti szolgáltatásainkat, ha szükséges a helyszínre megyünk, vagy távoli asztal kapcsolaton megoldjuk a problémádat.

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match