Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Tűzfalas védelem

blackPanther Projekt Biztonság Tűzfalas védelem
Tűzfalas védelem

Tűzfalas védelem

Szerző: Adminisztrátor

Tűzfalas védelem

Itt vagy most:

“A tűzfal (angolul firewall) feladata – a számítástechnikában – annak biztosítása, hogy a hálózaton keresztül egy adott számítógépbe ne történhessen illetéktelen hozzáférés. A számítógép kommunikációja portokon történik, ezt úgy képzeljük el mintha ajtókat nyitogatnánk egy folyosón, a tűzfal pedig bezárja a feleslegesen nyitott ajtókat.

“Szoftver- és hardverkomponensekből állnak, a hardverkomponensei olyan hálózatfelosztó eszközök, mint a router vagy a proxy. A szoftverkomponensek ezeknek az alkalmazási rendszerei tűzfalszoftverekkel, beleértve ezek csomag- vagy proxyszűrőit is. A tűzfalak általában folyamatosan jegyzik a forgalom bizonyos adatait, a bejelentkező gépek és felhasználók azonosítóit, a rendkívüli és kétes eseményeket, továbbá riasztásokat is adhatnak.” (Wikipedia)

Természetesen a blackPanther OS-ben is van tűzfal és a rendszerrel szállított változatot nagyon könnyű értelmezni és beállítani is. Kimondottan javasolni tudjuk a használatát, hiszen fokozza a gépünk és adataink biztonságát, amennyiben a számítógépünk közvetlenül kapcsolódik az internetre (ha nincs például router) vagy kiszolgálóként is működik, akkor pedig “kötelező” a használata.

Gyakorlott felhasználók részére

A leírás folytatódik, de a teljes tartalom olvasásához be kell jelentkezned...

Figyelmezetés!
Egy hibásan beállított tűzfal kizárhat bennünket a rendszerünk grafikus környezetből is!

Az alábbi videóban bemutatjuk, hogy kell beállítani egy átlagos tűzfalat és a példának kedvéért engedélyezzük az FTP elérést és egy kitalált egyéni portot (pl.: DVR-hez).


Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match