Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Vírusok, vírusírtók

blackPanther Projekt Biztonság Vírusok, vírusírtók
Vírusok, vírusírtók

Vírusok, vírusírtók

Szerző: Adminisztrátor

Vírusok, vírusírtók

Itt vagy most:

Sokan azt képzelik, hogy Linux-ra nem kell vírusirtó. Az éremnek két oldala van! A Windowsra írt vírusok miatt nem kell aggódnunk ez biztos, mivel teljesen más platform. A blackPanther OS tárolóiba bekerült csomagok tartalmaznak egy digitális kulcsot, amely még a telepítés előtt ellenőrzésre kerül és, ha ez eltér a gyártáskor megadottól, a rendszer nem engedélyezi a csomag telepítését. Így emiatt sem kell aggódnunk, hiszen biztonságos rendszeren dolgozhatunk, viszont aggódnunk kell magunk miatt! Te is lehetsz vírus terjesztő, hiszen a blackPanther OS-ről küldött de már korábban megfertőzött fájlok, dokumentumok lehetnek vírusosak, még ha a rendszeredre ezek nem is jelentenek veszélyt, vagy a blackPanther OS-en ezek inaktívak, a célplatfom emiatt fokozottan ki van téve a fertőzésveszélynek.  De menjünk tovább!

A számítógép biztonsági rendszerében a leggyengébb láncszem az ember! Ez mindig így volt és így is lesz. A vírusok, kártevők az emberi figyelmetlenséget és trehányságot használják ki, akkor is, ha a programban egy biztonsági rés van, hiszen a programozó figyelmetlen volt éppen. És te is figyelmetlen vagy, ha ezt a sort most figyelmen kívül hagyod:

Linux-ra is van vírus!

Bár a fertőzési arány sokkal csekélyebb a Windows-hoz képest, de a Linux rendszerek terjedésével ez is folyamatosan növekedni fog. (Lásd: Android vírusfertőzések növekedése). A sok vírusból csak egyetlen egy kell, hogy megkeserítse az életed!

Sajnos jellemző a felhasználókra a kíváncsiság ami a figyelmetlenséggel párosul. Írjunk egy egyszerű scriptet ami feldob egy ablakot ezzel a szöveggel:

"Végre $CSALADTAGNEVE!
Neked küldtem ezt, akarod látni?"

Kisbetűkkel meg írjuk oda a szöveg alá: “Ha az igent választod meghalsz”

[igen] [nem]

Az igenre kattintási arány 99%-os lesz, ez biztos.

Tehát az emberi tényező miatt javasolt egy (akár több) vírusirtó telepítése is. Azért sem árt ha van, mert átnézhetjük vele a Windows-ból/ra mozgatott állományainkat is. Meglepő eredményeket tud produkálni egy vírusmentesnek hitt Windows-os merevlemez.

Tudd: A vírusírók működése sem 100%-os!

Hogy védhetjük meg az adatainkat?

A kulcsszó most is mint mindig : backup (biztonsági mentés)

Legyen! Mindig, rendszeresen és nem közvetlenül és állandóan csatlakoztatva a számítógéphez! És nem utolsó sorban az odafigyelés, hogy körültekintően járunk el a PC használata közben és elolvassuk az ablakokat, üzeneteket még mielőtt “meghalsz”.

Telepíthetjük a ClamAV programot, vagy a más antivírus programot is.

A tálcán a rejtett ikonok között keressük

A menüből indíthatjuk telepítés után, majd frissítsük a vírusadatbázist.

ClamAV főablak – frissítsük az adatbázisát

Figyelem! 
A ClamAV grafikus program a tálcán indul el, ne várjunk a felbukkanó ablakra, nekünk kell megnyitni.

QuickvirScan – Víruskeresés a szervizmenüből

Van amikor nincs különösebb szükségünk különböző grafikus alkalmazásokra, de jól jönne egy gyors eszköz egy-egy elem átvizsgálására. Erre a kérdésre a blackPanther OS szervizmenüjében is kínálunk megoldást. Elég csak a vizsgálandó elemre jobb egérrel kattintani és, ha eddig még nem volt telepítve az összetevő, azt az App-Helper szolgáltatás automatikusan elvégzi helyettünk. Ezt követően már bármikor használhatjuk maja ezt a szolgáltatást is.

Elérhető vírusirtó programok

blackPanther OS-hez, mint a legtöbb operációs rendszerhez számos vírusirtó program elehető. A használatuk annak ellenére is erősen ajánlott, hogy a blackPanther OS teljes mértékben védett a Windowst támadó vírusok ellen.

A felhasználói hülyeség ellen nem létezik védelem!

Igen a cikk folytatódik, de a teljes tartalom olvasásához be kell jelentkezned...

Kapcsolódó programok az alkalmazás raktárban

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match