Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Vírusok, vírusírtók

blackPanther Magyarország Biztonság Vírusok, vírusírtók
Vírusok, vírusírtók

Vírusok, vírusírtók

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Sokan azt képzelik, hogy Linux-ra nem kell vírusirtó. Az éremnek két oldala van! A Windowsra írt vírusok miatt nem kell aggódnunk ez biztos, mivel teljesen más platform. A blackPanther OS tárolóiba bekerült csomagok tartalmaznak egy digitális kulcsot, amely még a telepítés előtt ellenőrzésre kerül és, ha ez eltér a gyártáskor megadottól, a rendszer nem engedélyezi a csomag telepítését. Így emiatt sem kell aggódnunk, hiszen biztonságos rendszeren dolgozhatunk, viszont aggódnunk kell magunk miatt! Te is lehetsz vírus terjesztő, hiszen a blackPanther OS-ről küldött de már korábban megfertőzött fájlok, dokumentumok lehetnek vírusosak, még ha a rendszeredre ezek nem is jelentenek veszélyt, vagy a blackPanther OS-en ezek inaktívak, a célplatfom emiatt fokozottan ki van téve a fertőzésveszélynek.  De menjünk tovább!

A számítógép biztonsági rendszerében a leggyengébb láncszem az ember! Ez mindig így volt és így is lesz. A vírusok, kártevők az emberi figyelmetlenséget és trehányságot használják ki, akkor is, ha a programban egy biztonsági rés van, hiszen a programozó figyelmetlen volt éppen. És te is figyelmetlen vagy, ha ezt a sort most figyelmen kívül hagyod:

Linux-ra is van vírus

Bár a fertőzési arány sokkal csekélyebb a Windows-hoz képest, de a Linux rendszerek terjedésével ez is folyamatosan növekedni fog. (Lásd: Android vírusfertőzések növekedése). A sok vírusból csak egyetlen egy kell, hogy megkeserítse az életed!

Sajnos jellemző a felhasználókra a kíváncsiság ami a figyelmetlenséggel párosul. Írjunk egy egyszerű scriptet ami feldob egy ablakot ezzel a szöveggel:

“Végre $CSALADTAGNEVE!
Neked küldtem ezt, akarod látni?”

Kisbetűkkel meg írjuk oda a szöveg alá: “Ha az igent választod meghalsz”

[igen] [nem]

Az igenre kattintási arány 99%-os lesz, ez biztos.

Tehát az emberi tényező miatt javasolt egy (akár több) vírusirtó telepítése is. Azért sem árt ha van, mert átnézhetjük vele a Windows-ból/ra mozgatott állományainkat is. Meglepő eredményeket tud produkálni egy vírusmentesnek hitt Windows-os merevlemez.

Hogy védhetjük meg az adatainkat?

A kulcsszó most is mint mindig :

Igen a cikk folytatódik, de a teljes tartalom olvasásához be kell jelentkezned...

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match