Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Billentyűzet, egér, érintőpad, érintőképernyő

blackPanther Projekt Hardverek, Rendszerbeállítások Billentyűzet, egér, érintőpad, érintőképernyő
Billentyűzet, egér, érintőpad, érintőképernyő

Billentyűzet, egér, érintőpad, érintőképernyő

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Évek óta azzal a pozitívummal szembesülünk, hogy gyakorlatilag már minden beviteli periféria azonnal használható amit a rendszerhez csatlakoztattunk. Amiről továbbra is le kell mondanunk, azok a multimédia és ilyen jellegű vezérlőfunkciók egyes típusok esetén, főként azok amelyek eltérnek a szabványoktól – pl.: mert a gyártója kiegészítette valami újdonsággal -, de meghajtót nem ad máshoz a Windows-on kívül.

Ezeket az eszközöket a vásárlás előtt nézzük meg, hogy kompatibilisek-e, vagy az ilyen extra funkciókra szükségünk van-e egyáltalán. Persze ezt sokszor leírjuk, hogy mennyire fontos a tudatos vásárlás és tájékozódás, ugyanis így sok kellemetlen és felesleges időt takaríthatunk meg. Ha úgy gondoljuk, hogy nem működik akkor ne vegyük meg! 

Multimédia műveletek

A Plasma munkakörnyezet elég fejlett multimédiás célokra is: egyes gombműveletekhez magunk is rendelhetünk feladatokat, programokat, ha multimédiás eszközein vannak és a gombműveletek támogatottak!

Amikor nem találunk valami, javasolt a képen is látható keresőmező és kulcsszavak használata.

Alapvetően a beviteli eszközöket már indításkor beállíthatjuk és kiválaszthatjuk a billentyűzet kiosztását, az általunk használt nyelvet. Ez mint ahogy más sincs kőbe vésve, így bármikor módosíthatjuk vagy új értékeket adhatunk meg.

Beállítások

A beviteli eszközöket ha állítani szeretnénk, javasolt a fiókszintű beállítások módosítása. Így bármikor áttérhetünk egy másik fiókba, ha valamit elrontanánk. Továbbá a fiókszintű beállítások már a Plasma-hoz kapcsolódnak, így számos olyan funkciót is beállíthatunk amit az alaprendszerben nem lehet, mivel azok környezetspecifikusak.

A beállításkor ügyeljünk arra, hogy valamilyen séma szerint változtassuk a beállításokat, így ha a nem várt eredményt kapjuk, akkor visszatérhetünk, és új értékeket adhassunk meg. Komolyabb változtatás esetén érdemes újraindítani a számítógépet.

Érintőképernyők

A blackPanther OS alaptelepítésben, külön meghajtó telepítése nélkül is kezeli az érintőképernyőket (touchscreen), és a multitouch funkciókat is.

Természetesen az érintőképernyő mellé virtuális billentyűzetet is használhatunk

Figyelem!

Az érintőpad (touchpad, smartpoint) és az egérbeállítás különbözik! Amennyiben érintőpaddal, rajztáblával, stb. rendelkezünk, annak a tulajdonságait nem az egérbeállításoknál kell keresünk, hanem a Beviteli eszközök -> Érintőpad/tábla beállításoknál.

 

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match