Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

IN=”Digitális kompetencia fejlesztés” && [ -n “$IN” ] && echo “$IN: FALSE” && exit 1

blackPanther Projekt Cikkek, Egyéb, Fekete tükör, Oktatás IN=”Digitális kompetencia fejlesztés” && [ -n “$IN” ] && echo “$IN: FALSE” && exit 1

Cikkek Egyéb Fekete tükör Oktatás

IN=”Digitális kompetencia fejlesztés” && [ -n “$IN” ] && echo “$IN: FALSE” && exit 1

Szerző: Adminisztrátor

A cím nem hibás! Frissítve (az eredeti cikket igazoló külső hivatkozások):

(2023. 04.17) FB 1: Nyom nélkül tűnt el a DJP!   2: Hadházy Ákos írása 3: Wikipédia
(2023) Ide helyeztünk minden mocskosságot ami a NER-hez kapcsolódik
(2022 jan.) Vészjósló jelentés érkezett az oktatás helyzetéről 
2019 Microsoft-botrány: konkrétan megnevezte az érintetteket az amerikai hatóság

Eredeti cikk (2018.03.23):

Mélyen nézz a szemembe! Jólét, jólét, jóóólééét….  Mióta a kormány elkezdte beharangozni a “Digitális kompetencia fejlesztésre” irányuló propagandáját, azóta vakartuk a fejünket, hogy “vajon mi lesz ez megint?”.  Aztán volt a “Digitális Jólét Program”, ami után már nem tudtuk mit is vakarjunk! Voltak olyan cégek akik már előre mondták, hogy: “köszönjük, ebből nem kérünk!”.  De lett ebből még IKT vállalkozásfejlesztési kormányprogram, aztán előkerültek a jól ismert kormánybarát cégnevek is, meg a milliárdos költségvetési tervek.

A blackPanther OS ingyen ajánlotta fel a teljes szoftvercsomagját a magyar állam számára 2017-ben! 

Folytatás: Digitális jólét program Magyarországon

“Kábé” ez volt az a pillanat amikor felröhögtünk, de nagyon hangosan!  Ezután újra és újra kiderült, hogy a hangzatos neveknek a a valódi jelentésükhöz semmi közük nincs.

Magyar Kormánynak és “barátainál” az alábbi fogalomzavarok vannak jelen több mint egy évtizede.

Egyes “kormányfogalmak”,  és amit valójában jelentenek:

  • Digitális kompetencia  = A magyar oktatási rendszer által ingyen képzett és gyakorlottabb Microsoft termékfelhasználó, Microsoft termékoktató és termékfejlesztő! Negatív cél: reális kompetencia és rálátás csökkentése, a valós digitális világban.
  • Digitális Jólét program = Ingyen számítógépek osztogatása úgy, hogy, a felhasználót kötelezik a Microsoft termékpaletta használatára.  Az illegális szoftverfelhasználás elősegítése, és egy külföldi gyártó termékeinek a begyakoroltatása, vírusok és kémprogramok terjedésének az elősegítése.
  • IKT vállalkozásfejlesztés = A vállalkozások számára a Microsoft termékpaletta és az arra épülő IT megoldásokra való rászoktatás, az átfogó kompetencia csökkentése a sokkal gazdaságosabb -akár ingyenes- megoldások terén.
  • Vállalkozz Digitálisan = Vállalkozz Microsoft-al! Erre a termékcsoportra épülő bármilyen termékkel vállalkozhatsz, egyéb esetben a sorsod a végelszámolás.
  • Digitális írástudás = Microsoft termékhasználat begyakoroltatása, termékfüggőség kialakítása és elmélyítése, DIGITÁLIS írástudatlanítás
Letöltés

Nem kell különösebben messzire menni ahhoz, hogy lássuk, hogy teljesen feleslegesen újra elherdáltak 45 MILLIÁRD forintot: http://kk.gov.hu/digitalis-kompetencia-fejlesztese

Most ez a 45 MILLIÁRDOS pazarlás egy olyan tenderre ment el, amit már magának a Microsoft-nak a torkán se tudtak letolni?!
https://24.hu/kozelet/2017/12/15/irgalmatlan-szivatas-lett-a-microsoft-es-magyar-partnerei-szakitasabol/

Aki látott már valaha is más rendszert a Windows-on kívül, akár egy percre is (vagy volt Andorid tablet a kezében), az le tudja vonni a következtetéseket, hogy a kormányzat megint az adóforintokat herdálja el teljesen feleslegesen, a fenti cikk szerint pedig bőségesen túlárazva tette ezt. Hogy ezt korrupcióból, érdekből, tudatlanságból, hozzánemértésből teszi, mindenki döntse el maga!

Azt gondolod, hogy majd a több mint 10 éve impotens szabad szoftveres szervezetek, akiket esetleg a pénzeddel is támogattál, ez ellen bármit is tesznek?! Hogy felszólalnak, reklamálnak majd?! Dehogy, már régen lefeküdtek a hatalomból csurgatott támogatásoknak!

Ami biztos, hogy számtalan “kompetens” emberrel találkoztunk a jelenlegi kormányzat berkein belül is, és mikor beszéltünk velük mind úgy kezdte, hogy: “nem értek hozzá…” és úgy folytatta: “nem tudom miért lesz úgy…”

Első körben a kormányzat kompetenciafejlesztését kellene megvalósítani! Nekünk nem okoz gondot semmilyen rendszer használata, azokra fejleszteni, javítani.  Mi ezt hívjuk kompetenciának és nem a Microsoft termékismeretet, és főleg nem a korrupciót!

Mint kiderült kormány “Digitális Jólét” programja nagy összességében nem más mint a digitális-röghöz kötés – amiben a rög maga a Microsoft -, célirányos digitális írás és tudásbutítás, és multivállalati termékképzés adófizetői közpénzen. A szabad szoftveres kormányrendelet meg válasz lehet a Microsoft részére, mert behúzta a féket? Egy biztos:

Ők döntenek “kompetenciából”, te pedig fizetsz!


Végszó: a cím nem hibás, kompetens emberek számára értelmezhető 

Besorolva mint , , , , , ,

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match