Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Windows programok

Windows programok

Szerző: Adminisztrátor

Windows programok

Itt vagy most:

Amennyiben most ezt az oldalt olvasod, gyaníthatóan te nem vagy kész arra, hogy elhagyd a Windowst!

Szerintünk teljesen értelmetlen görcsösen ragaszkodnod a Windows alkalmazáshoz, hiszen amennyiben nem tudunk egy biztonságos és kiváló szoftvermegoldást biztosítani egy kérdéses szoftver helyett, akkor neked nem blackPanther OS-re, hanem a Windows-ra van szükséged!

Egy csomó időt takaríthatsz meg azzal, ha nem erőszakolod magadra az olyan dolgokat, ami számodra nem nyújt megoldást, vagy bosszúságot okoz.

Azt a rendszert használd, ami kiszolgálja a mindennapjaidat! 

Mi a blackPanther OS-t használjuk mindenhez, akár a kikapcsolódásról vagy munkáról legyen szó. Pedig dolgozunk grafikával, weblapokkal, szerverekkel, dokumentációkkal, adatokkal, és így tovább amit csak el tudsz képzelni egy 20+ éves IT-s múltban!

Lehet Windows alkalmazásokat futtatni blackPanther OS-en is!

Mi különösebb energiát erre nem fordítunk, kizárólag térítés ellenében. Tehát, ha Ön egy olyan megrendelő aki fizetne azért, hogy a blackPanther OS-en valmilyen Windows alkalmazás fusson, például: Adobe Photoshop, Microsoft Office, stb., akkor keressen bennünket a fenti elérhetőségen. Máskülönben a területtel mi nem akarunk foglalkozni, mert a célunk a natív, tiszta és biztonságos blackPanther OS környezet.

Photoshop blackPanther OS-en – egy program amire nincs szükségünk

Keretprogramon keresztül lehet futtatni egyéb Windows-ra készült szoftvert is (nem javasolt), a neve: Wine. A program határozottan tiltakozik, hogy “ő” nem egy Windows-emulátor. Az egyszerűség és az érthetőség kedvéért mégis így hívjuk most erre a pár percre. A blackPanther OS-re is lehet telepíteni Windows (exe) programokat a wine segítségével. Egyes Wine változatok tartalmaznak DirectX kiegészítéseket is. A Windows alapú programok futtatása rontja a rendszerünk biztonsági szintjét! A Windows-os programok futtatása a sérülékennyé teszi a blackPanther OS rendszerünket a Windows-vírusok miatt.

Soha nem fogjuk támogatni ezt a szoftverhasználatot, de igyekszünk megkönnyíteni azt! Kerüljük a Windows-programok használatát!

Wine fut..

A Wine program beállításaihoz és használatához számos felületet biztosítunk, ezzel megkönnyítve a Windows alapú programok telepítését.  A legtöbb kiegészítő használatával olyan megoldást kapunk, mintha a telepített Windows-alapú program a rendszer része lenne.

Nem minden Windows alkalmazás futtatható Wine-vel! Nem minden Windows alkalmazás fut hibátlanul Wine-vel.

Ezek után, ha úgy döntesz, hogy a blackPanther OS-t használod, de mégis szükség van valamilyen megvásárolt és legális Windows-alapú szoftver futtatására, akkor

Van tovább, de a teljes tartalom eléréséhez be kell jelentkezned...

Az alábbi példában bemutatjuk, hogy lehet telepíteni és használni egy Windows alkalmazást a Wine segítségével, blackPanther OS-en!

A Wine alkalmazással más programokat vagy akár játékokat is futtatni lehet.

Az egyik ilyen keresett alkalmazás a 32 bites Viber.  Ebből a programból a gyártója úgy döntött, hogy nem készít 32 bites Linux változatot, ezért nincs más megoldás mint a wine használata, ha ragaszkodunk hozzá. A Viber.exe letöltése után a hagyományos módon (vagy konzolban a wine /ahol/van/a/Viber.exe) futtassuk a telepítőt.

A telepítés után viszont nekünk kell beszerezni az msvcrt40.dll-t ami nélkül nem indul a Viber.

A Windows-os Viber már fut a 32 bites blackPanther-en..

A 32 bites Viber telepítéséhez is teljes útmutatót a felhasználói csoportban találsz a Facebook-on!

Mi azt javasoljuk, hogy keressük meg a megfelelő natívan használható alternatívát, és mellőzzük a Wine programok futtatását, mivel a Wine nem csak a programokat hanem a Windows-ra írt vírusokat is futtatni tudja!

Figyelem!

A v16.2SE-ben található Wine 32 bites programok futtatását teszi lehetővé, a v18.1-től kezdve viszont csak 64bites Windows alkalmazásokat lehet futtani. Sok esetben a fejlesztői trehányság miatt a hagyományos setup.exe és  egyéb telepítő-varázslók csak 32bites programok, hiába 64bites maga a futtatni kívánt alkalmazás. Ezeket a programokat csak akkor lehet futtatni, ha kibontható a setup.exe-ből, mert a wine64-el nem fognak futni. Természetesen panasszal élhetsz a szoftver gyártójánál!

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match