Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Képernyő beállítás, villogás

Képernyő beállítás, villogás

Képernyő beállítás, villogás

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

A 2016-os évben az ATI/NVIDIA kártyákat gyártó vállalatok meghajtó-szoftvereinek a minősége siralmas romlásnak indult, és az Intel meghajtókkal is gondok vannak. A gyártók nem fordítottak kellő figyelmet a rohamléptekben változó OpenGL/Xorg újításaira, és a rendszermagban történt változásokra sem.  A temérdek változás mellé még megjelent az új Qt5 ami már használná a legújabb OpenGL képességeket is. Emiatt egyes kártyák esetében a képernyőtartalom, vagy a Chromium böngésző (minden olyan alkalmazás is) ami használná a fejlett OpenGL (3D) képességeket, vibrációt okozhat. A zavaró problémára több, egyszerű megoldás is van.

Gyenge vagy öreg VGA kártyák esetén még nem voltak támogatottak az OpenGL3.x technológiák. Ezért neked kell beállítanod a kompatibilitást, ha régi gépen akarod futtatni a rendszer és még effektket is szeretnél. Végső esetben az Xrender választás is megoldhatja a régi kártyák okozta problémákat. Ekkor a CPU veszi át a feladatot és jóval kevesebb effektet kapunk.

OpenGL beállítása vagy Xrender választása

A leggyorsabb átmeneti megoldás, hogy lenyomjuk az ALT+SHIFT-F12 gombokat. Ez a kombináció kikapcsolja a grafikus környezet “Composite” képességét, és ezzel a grafikus effekteket is, így a képernyő villogás azonnal megszűnik. Ha újra lenyomjuk a funkciógombokat, akkor visszakapcsoljuk az effekteket.

Az első megoldás a Vsync tiltása, és a képen látható beállítások alkalmazása

Optimális beállítások egy korszerű videokártyánál

Általában a Vsync tiltása megoldja a villogási problémát. Ha mégsem, akkor a következő megoldások segíthetnek.

Van tovább is, de a teljes tartalom eléréséhez be kell jelentkezned...

Ügyeljünk arra, hogy a 2. pontban jelölt opció be legyen kapcsolva, mert egyébként nem fog indulni a grafikus kiszolgáló!

Hibaelhárítás

Ha elhibáztuk a grafikus szerver beállításokat és nem indul a grafikus felület hanem paranccsorban megáll és a “login:” jelenik meg akkor az alábbi parancsokat futtassuk le.

 

 

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match