Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Nyomtató beállítása, hozzáadása

blackPanther Magyarország Hardverek Nyomtató beállítása, hozzáadása
Nyomtató beállítása, hozzáadása

Nyomtató beállítása, hozzáadása

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

A nyomatók általános eszközmeghajtóit a “Nyomtatási rendszer” első használatakor automatikusan települnek ha engedélyezzük a folyamatot.

FIGYELEM! A nyomtatási rendszer telepítését NEM lehet kihagyni, ignorálni vagy elhalasztani, megszakítani (ehhez lásd a képet itt jobbra)!  Amennyiben megszakad, újra kell kezdeni

blackPanther Nyomtató
Nyomtatási rendszer első indítása

Mivel temérdek nyomtató, szkenner, multifunkciós eszköz létezik nem tudunk mindent előtelepíteni, csak a leggyakoribbakat.  Amennyiben egy olyan eszközünk van amelyhez további meghajtó programra van szükség, utána kell járnunk, hogy melyik meghajtót kell még feltelepítenünk. Első lépésként az “A hardver támogatásról fontos tudni” oldalon található webcímek, illetve az eszközünk meghajtó lemeze, dokumentációja, vagy a google-ba beírt kulcsszavak (Pl.: canon mp2250 driver linux) lehet jó irány a megoldás megkeresésére.

Nyomtatási rendszer és egy nyomtató telepítését itt megnézheted

Mindig gyors segítséget kaphatsz a gyakorlott felhasználóktól a Facebook csoportban!

HP multifunkciós eszközök

Egyes HP multifunkciós eszközök működéséhez az eszközmeghajtón kívül kell egy firmware programra is. Ezt a HP-pluginkezelővel tudod telepíteni, mert egy opcionális kiegészítő. Futtasd az alábbi parancsot felhasználóként:

A grafikus “Plug-in” letöltő felületen, kattints a “Következő” (Next) gombra és letölti, illetve telepíti a szükséges összetevőket a HPLIP meghajtókészlethez.

Amennyiben valamilyen fennakadás lenne a letöltésben, akkor itt megtalálod az összes plugin csomagot:
openprinting.org/download/printdriver/auxfiles/HP/plugins/
Neked mindig az általad használt HPLIP csomaggal azonos verzióra van szükséged (verziólekérés: rpm -qi hplip).

Meghajtó kézi hozzáadása

Hibás vagy megszakadt telepítés javítása kézzel

Példánk kedvéért vegyünk alapul egy Canon MG2250-es tintasugaras nyomtatót. A lemezén van ugyan meghajtó program de az eszköz túl régi az új rendszerünkhöz, így a meghajtó program sem telepíthető. Tegyük az alábbit:

Van tovább is, de a teljes tartalom olvasásához be kell jelentkezned...

Figyelem! A gyártó nevétől is eltérhet a meghajtó csomag neve, ezért keressünk rá a típusra és a termékcsoportra is (a 2250-es nyomtató a 2200-as csoportba tartozik):

Ha sok a találat akkor szűkíthetjük közvetlenül a típusra is!

A Canon egyes típusaihoz egy telepítőscriptet is közzétettünk abban az esetben, ha a rendszerben található meghajtók telepítésével probléma lenne:
Itt érthető el: https://github.com/blackPantherOS/CanonCAPTdriver

Értelemszerűen Samsung nyomtatók esetében a keresőkulcsszó a gyártó vagy az eszköz típusa lesz.

(pár évvel ezelőtt a Samsung meghajtókhoz elérhetővé vált az “samsung-unified-driver” meghajtókészlet amely a gyártó legtöbb eszközét támogtaja) Egyes esetekben szükségünk lehet a nyomtató speciális beállítására (pl.: Wireless eszköz) amelyhez segítség lehet az alábbi archívum, amely Samsung_Wireless_Printer.PPD-t fájlt is tartalmaz az ML-2165W Samsung nyomtatóhoz. Samsung Wireless Printer Setup (16 letöltés)

Letöltés után a Samsung-Wireless-Printer.tar.xz (LZMA tömörített archívum) csomagoljuk ki, és egy nyitott konzolba lépjünk a mappájába, majd futtassuk a ./WirelessSetup.sh -h parancsot az instrukciókhoz. Normális esetben a

./WirelessSetup.sh /dev/usb/lp0

parancsot kell csak kiadnunk, és a beállítóablak segítségével engedélyeznünk a Wifi-nyomtatást.

Figyelem:Wireless eszközök esetében mellőzzük a DHCP által kiosztott IP címeket, az eszköznek adjunk statikus IP-címet egy alsó tartományban, pl.: 192.168.1.5 és állítsuk be a router-t úgy, hogy a 10-es címtől kezdje kiosztani a DHCP címeket.

Kapcsolódó hasznos oldalak

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match