Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Firefox ESR webböngésző a Mozillától

blackPanther Projekt Firefox ESR webböngésző a Mozillától

Firefox ESR webböngésző a Mozillától

Szerző: Adminisztrátor

A Firefox Extended Support Release (ESR) a böngésző hivatalos verziója, amelyet egyetemekhez és nagyvállalati szervezetek számára fejlesztettek ki, ahol a Firefoxot nagy felhasználói bázis részére kell beállítani és üzemeltetni.Egy nyílt forráskódú, ingyenes webböngésző program, számtalan bővítménnyel, témával és testre szabható felülettel.  Magyarország piacvezető böngészője volt 2009-től, míg a Chrome 2013 októberén át nem vette a piacvezető szerepét.

Programnév: Mozilla Firefox ESR

Az ESR változatok nem a legújabb csicsákra fókuszálnak, viszont rendelkezik a legújabb biztonsági és stabilitási javításokkal. Hardveres gyorsítással, megújult kezelőfelülettel, sebességoptimalizálással és HTML5 támogatással rendelkezik. A Sync funkció segítségével más Windows-os számítógépekkel szinkronizálhatjuk a könyvjelzőket, előzményeket, a kitöltött űrlapokat vagy akár a megnyitott weblapokat is.

Fontos! A blackPanther OS-ben található ESR változat mindig a legújabb megjelenés hosszú támogatású verziója! NE tévesszen meg az alacsonyabb számozás, tehát: 52.9.0 ESR = 61.0 és egy időben is jelennek meg.

Firefox internet böngészők changelog / kisebb és nagyobb újdonságok

A hangminőség szerelmeseinek jó hír a Firefox internet böngészőkben a FLAC támogatás. A FLAC (Free Lossless Audio Codec – azaz veszteségmentes hangtömörítési formátumot jelent) segítségével a Firefox már jobb minőségű audiókat is támogat az eddig megszokottakhoz képest. A FLAC támogatás bevezetésével a Firefox böngészők ezen a téren még a Google Chrome-ot is előzi, ugyanis a Google böngészője csak a január 30-án megjelenő Google Chrome 56 – tal kezdi el támogatni a FLAC kiterjesztést.

Firefox internet böngészőbe beépített WebGL 2.0 támogatás

már 2015 óta készülőben volt. Ennek segítségével a Firefox nagyobb hatékonysággal képes 3D renderelésre. Ezt egyelőre a Firefox böngésző mellett az Opera webböngésző és a Google Chrome böngésző támogatja az internet keresők piacán.

A kisebb újítások közé tartozik, hogy a Firefox most már a nem biztonságos belépésekre figyelmeztető üzenetet dob, valamint a jelszavak mentésekor előzetesen megtekinthető, hogy pontosan mit is kíván menteni a felhasználó.

Nyelvi beállításokhoz szükség van ennél a változatnál a nyelvi csomagra is! Magyar esetén a firefox-hu (később a firefox-esr-hu) csomagra. További útmutató itt olvasható.

Ez a változat nem működik együtt a Quantum változattal!

Főbb jellemzők

  • Témázható felület
  • Letölthető bővítmények
  • Több eszköz szinkronizálása
  • Hardveres gyorsítás
  • Flac támogatás
  • stb

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Olvasd el az alábbiakat

Figyelmeztetés! 
A fiókhasználat, az alkalmazás raktár használata és a programok ingyenes letöltése a blackPanther OS felhasználók kiváltsága.  Minden más rendszer, beleértve a Windows/Mac/egyéb Linux alapú rendszereket, a szolgáltatás díjköteles!

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match