Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Firefox, Thunderbird magyar felület

blackPanther Projekt Problémamegoldás, Programok Firefox, Thunderbird magyar felület

Firefox, Thunderbird magyar felület

Szerző: Adminisztrátor

Firefox, Thunderbird magyar felület

Itt vagy most:

A blackPanther OS-ben pár éve már nem a Firefox/Thunderbird az alapértelmezett böngésző, és levelező program. Az oka az volt a leváltásuknak, hogy lassúságuk miatt rontották a felhasználói élményt, a Gtk függőségei miatt óriási helyet foglalt, a Gtk3-ra váltással a felület kevésbé volt egységesíthető a KDE/Plasma vonallal, majd jöttek a Google által preferált technológiák és kiegészítések. De nem dobtuk ki őket, így ha valaki erre a böngészőre, levelezőre vágyik, telepítheti őket az App-Helper segítségével.

A 16.2SE frissítése és az azt követő újabb verziókban is alapértelmezetten a programmal együtt telepítésre kerülnek a nyelvi állományok.

A nyelvi fájlok alapértelmezetten települnek, de egyes esetekben a telepítés befejezése előtt megkérdezheti a programtelepítő, hogy melyik nyelvet szeretnéd, hogy telepítse. Ha ezt a lépést kihagyjuk, akkor elképzelhető, hogy nem magyarul jelenik meg a böngésződ. De nincs semmi gond, könnyedén hozzáadhatod utólag is.

Egyes esetekben a Firefox biztonsági szintjének megtartása miatt, nem aktiváljuk a csomagból telepített kiegészítőket, hanem azokat telepítés után engedélyezni kell. Amennyiben a telepített program nem veszi fel a nyelvi környezetet, például a magyart, akkor a magyar nyelvi csomagot külön kell telepíteni, engedélyezni.

Telepítsük a Firefox-ot és a magyar (vagy egyéb) nyelvi csomagot a menüből indított App-Helper segítségével.

Vagy konzolból:

Értelemszerűen a Thunderbird esetében az alábbi kiegészítőt kell telepíteni:

Firefox esetében

Telepítés után indítsuk el, majd engedélyezzük a magyar nyelvet az alábbi három lépéssel:

Hibaelhárítás

A programok honosítását mi is végezzük már több mint egy évtizede. Egyes verziók mellé már nem biztos, hogy jók a nyelvi állományok amelyeket korábban honosítottunk, de a felfedezett csomagkezelő probléma  miatt van, hogy a nyelvi fájlok amelyek az RPM csomagunk “Suggests:” bejegyzéséhez tartoznak, nem kerülnek telepítésre.  Így a telepítés után a programunk nem biztos, hogy anyanyelvünkön fog megjelenni, ezért tegyük az alábbi lépéseket:

A nyelvi fájl létezésének ellenőrzése

Ha túl sok eredményt kapunk és nem látjuk át a találatokat, akkor szűkíthetjük is, így:

Természtesen ha az Office alkalmazáshoz keresünk nyelvi állományt akkor a thunderbird szót cseréljük az alkalmazás (ebben az esetben az “Office”) nevére.

Ha megtaláltuk a nyelvi állományt, csak telepítsük fel és indítsuk úja a programot.

Egyes alkalmazásoknál előfordulhat, hogy ki kell választani az új nyelvet a program beállításaiban.

Nem létezik nyelvi csomag a tárolóban

Ha nem találunk megfelelő nyelvi csomagot akkor győződjünk meg arról, hogy az adott alkalmazás rendelkezik-e honosítási támogatással. Ehhez fel kell keresnünk a szoftver honlapját, vagy közösségét.

Létezik nyelvi támogatás, de nincs az anyanyelvemre fordítva

Ebben az esetben itt a lehetőség, hogy kivedd a részed a közösségi munkából és kapcsolódj a szoftver fordítási projektjéhez. Nagyon nagy türelmet és rettentően sok időt igényel. A legtöbben egyetlen programot sem fejeznek be soha, mert idegőrlő és hálátlan feladat. Soha senki nem fogja észrevenni és megköszönni sem.

Kapcsolódó tudásanyag

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match