Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Programtelepítési probléma

blackPanther Magyarország Hibaelhárítás Programtelepítési probléma

Programtelepítési probléma

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Az új felhasználók számára idegen lehet – főként egy Windows-ról váltás után – , hogy az alkalmazásokat nem kell kutatniuk az interneten, weboldalakon, csak egyszerűen kattintunk a menüben a blackPanther OS ikonos bejegyzésre és a telepítési folyamat elindul. Ami nekünk csak egy kattintás az a rendszernek egy összetett folyamat amelyben számos hibalehetőség is adódhat. Az egyik ilyen, hogy rossz az internet kapcsolat. Ekkor a programtelepítés meghiúsulhat. Ebben a cikkben most pár tipikus hibát gyűjtöttünk össze és egyszerű megoldásokat is kínálunk rájuk.

Kikapcsoltam, eltávolítottam az ‘Alkalmazás Segítőt’

Telepíthető elem

Az App-Helper inaktiválása és a menü “tisztítása” opció nem csak kikapcsolja az ‘Alkalmazás segítő’ funkciót, hanem el is távolítja az egész programot. Ha szükségünk van mégis az ‘Alkalmazás segítőre’ akkor újra fel kell telepítenünk. A telepítést követően azonnal elkezdődik az adatbázis újraépítése. Mivel több ezer alkalmazás telepíthetőségét ellenőrzi, a folyamat a gép teljesítményétől függően elhúzódhat. Várjuk meg amíg befejeződik! Amennyiben megszakadt a folyamat, a menüből bármikor újraindíthatjuk…

A telepítéséhez viszont kézzel kell letölteni a rendszer-tárolóból, ha az alábbi parancsok sem működnek:

Ha sikertelenek ezek a parancsok, akkor töltsük le a csomagot és kattintsunk rá. Az app-helper a Media1 tárolóban van mindig, pl.:
ftp://ftp.blackpantheros.eu/blackPanther/OS/All/v18.x/64bit/media1/app-helper-2.2-1bP.x86_64.rpm

A kiszolgáló váratlan méretet jelzett

Itt a csomag mérete eltér az adatbázishoz képest. Elsősorban zárj be minden programot, a “frissites minden” paranccsal frissítsd a rendszert. A frissítés után ha még mindig fenn áll a probléma,  a megoldás – a biztonság kedvéért főleg -, hogy a menüben megkeresed az IMS programot és a tükörszerver váltás automata módját kézire váltod. Ezzel a telepítési forrás elérése a saját szervereinkre vált át, amelyeken ellenőrzött programokat tárolunk csak. Minden esetben kérjük az ilyen eseteket jelezzétek nekünk, hogy ellenőrizni tudjuk a tükörszerveren levő csomagot.

Innen folytatódik, de ahhoz, hogy az egész cikket elolvasd, be kell jelentkezned....

Ha bármilyen problémába ütközöl, gyors választ kaphatsz a felhasználói csoportban a Facebook-on!

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match