Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Felhő, adattárolás, mentés

blackPanther Projekt Biztonság, Programok Felhő, adattárolás, mentés

Felhő, adattárolás, mentés

Szerző: Adminisztrátor

Felhő, adattárolás, mentés

Itt vagy most:

A gyors internet kapcsolatok terjedése tette lehetővé a távoli – felhő alapú – adattárolást és biztonsági mentést. A blackPanther OS nem csak több ilyen szolgáltatást támogat, hanem maga a rendszer is alkalmas arra, hogy “felhő-kiszolgálóként” működjön. Általánosságban ismert felhőszolgáltatások pl.:

Dropbox

A “dropbox” alkalmazás telepítésével és beállításával, azonnal igénybe tudjuk venni a szolgáltatást, bár nem túl sok tárhelyet ad a szolgáltató díjtalanul. Természetesen fizetés ellenében ez jóval nagyobbra bővíthető bármikor.

(2GB szabad hely, ami 15GB-ra növelhető, vagy vásárolhatunk magunknak nagyobb tárhelyet is)

Mega

A legnagyobb ingyenes tárhelyet kínáló, és egyéni titkosítást is nyújtó felhőszolgáltató.  A “megasync” program telepítésével azonnal igénybe vehető szolgáltatás

(50GB titkosított tárhely, természetesen a pénzünkért cserébe további tárhelyet vásárolhatunk)

OneDrive

A Microsoft (korábban SkyDrive) által létrehozott felhőszolgáltatás. Mentheti fájljait és fényképeit a OneDrive-ra, és bármilyen eszközről, bárhonnan hozzájuk férhet. (Valójában inkább a Mega saját titkosítási kulccsal mint bármelyik másik..)

Google Drive

Amennyiben rendelkezünk Gmail fiókkal, a Drive szolgáltatás is a rendelkezésünkre áll (ha eddig nem tudtad). A blackPanther OS  16.2 változattól kezdve a fájlkezelő program (Dolphin) alapértelmezetten támogatja a Drive-fiók közvetlen elérését WebDav protokollon.

(15GB ingyenes tárhely, pénzért növelhető)

A tartalom eléréséhez be kell jelentkezned...

A “googledrive-client” szinkronalkalmazás csak a blackPanther OS üzleti változatával (Pro) vehető igénybe. Ez annyiban különbözik a beépített (WebDAV) változattól, hogy egy szinkronizáló kliensprogram aktualizálja a helyileg is tárolt fájlokat a “Google Drive” mappából a Google fiókunkba, így a fájlok közvetlenül is elérhetőek a számítógépünkön.

Google Drive kliens a blackPanther Pro változathoz

Természetesen léteznek egyéb hasonló kiszolgálók, szolgáltatások is, például a Sync (sync.com). Mi most csak a népszerűbbeket emeltük ki, de nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy amennyiben van egy jó internet kapcsolatunk, a blackPanther OS képes arra, hogy pillanatok alatt egy saját felhő-kiszolgálót alakíts ki a számítógépeden, vagy szervereden.


A blackPanther OS operációs rendszeredből pár kattintással tudsz saját felhő-kiszolgálót is ki tudsz alakítani, így másoktól függetlenül tudod megoldani az adataid mentését, titkosítását, biztonsági másolatát vagy azok elérését akár egy mobil eszközről! Tudj meg róla többet itt

 

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match