Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Fájlrendszerek: ZFS/OpenZFS

blackPanther Projekt Rendszerbeállítások Fájlrendszerek: ZFS/OpenZFS

Fájlrendszerek: ZFS/OpenZFS

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

A ZFS egy rendkívül fejlett fájlrendszer, eredetileg a Solaris operációs rendszerre tervezte és valósította meg a Sun Microsystems, és miután az Oracle felvásárolta, létrejött nyílt forrású megoldás az OpenZFS.  A ZFS  fájlrendszer egybeötvözi többi ismertebb fájlrendszer szolgáltatásait, a RAID-et, a kötetkezelést és a fájlrendszert is. Az eredmény pedig egy hatékonyabb, megbízhatóbb adattárolási technológia, és persze Zettabájt fájlrendszer.

A ZFS sokkal több, mint egy fájlrendszer azzal, hogy saját maga oldja meg a diszkek kezelésétől a kötetek felosztásáig az összes funkciót sokkal többre képes, mint azok a megoldások, ahol ezek részben vagy teljesen önállóan kerülnek megvalósításra. A fájlrendszer tud az alatta működő RAID információiról és fordítva, a RAID tudja hol van adat, nem csak bután bitről-bitre végzi a munkáját. És persze igaz ez a köztes kötete kezelésre is, mely ráadásul szakít a hagyományos statikus kötetkezeléssel és egy egészen új megközelítést alkalmaz a datasetek használatával.

A végeredmény: jobb teljesítmény, nagyobb adatbiztonság, rugalmasabb felhasználás, egyszerűbb rendszergazda élet.

ZFS Pool ( adattömeg )

A ZFS úgynevezett “pool filozófiát” követ. Egy közös “zsákot”, amibe egyik részről dobálunk erő forrásokat ( diszkeket ), ezzel egy nagy közös név alatt létező adattömeget kapva, majd ebből az adat tömegből ( poolból ) oszthatunk ki tárolásra szánt fájlrendszereket.
A teljes tartalom eléréséhez be kell jelentkezned!
 

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match