Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Asztali widgetek/plasmoidok

blackPanther Projekt Asztali környezetek Asztali widgetek/plasmoidok

Asztali widgetek/plasmoidok

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

A blackPanther OS alapértelmezett asztali környezete több interaktív felületi elemnek (widget/plasmoid) is helyet tud adni, vagy akár ezeket az elemeket a paneljainkhoz is hozzáadhatjuk (jó tudni,, hogy a Plasma környezetben a parancsikonok is widgetként jelennek meg). A rendszerben több alapértelmezett és hasznos plasmoid is helyet kapott, viszont, ha rendelkezünk internet kapcsolattal ezt a készletet bármikor bővíthetjük a https://store.kde.org tárolóiból is. /Demókhoz, hogyanokhoz még felkeresheted a Youtube csatornánkat is/

A tartalom folytatódik innen, de az olvasásához be kell jelentkezned
A plasmoidokat egyszerűen a fogd-és-ejtsd módszerrel tudjuk az asztalra mozgatni.

Ha a plasmoid listában egy elemre duplán kattintunk, az a főpanelen fog megjelenni. (nem minden plasmoid rendelkezik paneltálca funkciókkal).

A plasmoidok között megtaláljuk a processzor (CPU/GPU), memória (RAM), időjárás (Weather), merevlemez (HDD/SDD), hírfolyam (RSS), naptár (Calendar), stb. stb elemeket is.

Egy videóbemutatót itt tudsz megnézni arról, hogy kell kezelni az interaktív elemeket, hozzáadni asz asztalhoz és beállítani őket.

Amennyiben nem a Plasma környezetet használod ezek az elemek nem érhetőek el, de ne csüggedj, mert van megoldás! Telepítsd a Conky nevű programot, melynek segítségével más környezetben is használhatsz asztali elemeket.  A Conky előnye, hogy a Plasma-val is működik. (Elképzelhető, hogy egyes VGA eszközök esetében a komőozit kiterjesztést ki kell kapcsolni: Alt+Shift-F12)

Figyelem!
Egy hibás elem rögzítése a Plasma összeomlásához is vezethet

Főmenü cseréje

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match