Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

A kezdeti lépések telepítés után

A kezdeti lépések telepítés után

A kezdeti lépések telepítés után

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Amennyiben a javaslatok alapján jártunk el és sikeresen telepítettük a blackPanther OS-t, akkor most az új munkaasztalod előtt ülsz, DE ne állj neki azonnal mindenféle program őrült telepítésének!

A rendszer a telepítés után több automatikus folyamatot is elvégez ami a számítógéped és az internet kapcsolatod teljesítményétől függően pár percet igénybe vesz.

Ezen idő alatt a tárolók is zárolva vannak, így a telepítésre nem sok esély van. Ezekről a folyamatokról értesítést kapsz a tálcaértesítésekben megjelenő üzenetbuborékokon.

Ismerkedj meg az új környezettel!

Nyilván új vagy még a blackpanther OS háza táján mert egyébként nem olvasnád ezeket a sorokat. Első körben nézd meg az ikonokat amiket a munkaasztalon és a tálcán látsz, de egyelőre ne kattints rájuk, csak húzd rájuk egyesével az egeret. Az elemsúgóból is tanulhatsz! Ezek megmutatják, hogy az adott elem mire való.

Nyisd meg az elemek beállítását, de változtatás nélkül zárd majd be őket!

Óriási hibát szoktak elkövetni a kezdők, mert gondolkodás és alapismeretek nélkül szeretnek elállítani dolgokat, majd később fogalmuk sincs mit csináltak. Ne tedd! Nézd meg, lapozz, olvass, de egyelőre ne állíts el semmit.

Használd a jobb egérkattintást és nézd át az almenüket is!

Sokan nem is ismerik az egér második gombjának funkcióit. Ezért nézd meg őket, húzd a felületi elemekre vagy ikonokra és kattints rá jobb egérgombbal. Újabb beállításokat találhatsz.

Mellőzd a konzolhasználatot!

A blackPanther OS számos grafikus beállítóeszközzel és egyéb grafikus programmal rendelkezik a kényelmes rendszerhasználathoz. Azért mert mások különböző parancssoros utasításokat tukmálnak rád, se ők se te nem leszel Neo! Akkor használd a konzolt, ha érted, hogy annak miért van jelentősége, egyébként csak megutálod az egészet. Egyszerűen nincs rá szükséged, az hozzáértőknek és hibakeresésre való.

Még frissítés előtt teszteld a telepített rendszert!

Az alaptelepítő egy kész kiadott változat. Egy rendszer sem hibátlan, de a kiadott változatokat elég sokszor átnéztük már, neked is meg kell , hogy feleljen. Illetve tudni fogod, hogy nem történt-e valami malőr frissítés közben, ha valami hirtelen nem működne megfelelően.

Frissítsd a rendszert, de ésszel!

A kész változatokhoz rendszeresen biztosítunk hibajavító, biztonsági és verziófrissítéseket. Ha régi a rendszered amit a telepítéshez használtál, a frissítési lista akár ezres nagyságrendű is lehet. Ilyen esetben inkább töltsd le az újabb változatot. Amennyiben mégis a frissítés mellett döntesz, ne jelöld ki őket egyszerre! Kattints be párat amit kényelmesnek találsz a rendszer azok függőségeit is letölti, így a csomaglista exponenciálisan csökken. Néha indítsd újra a gépet, hogy tudd, nem történt-e valami probléma a kötegelt frissítéstől.

Ismerd meg a böngésző-választót

A böngésző-választó egy spéci egyedi alkalmazás, átjáró a böngészők között, és egyszerűsített telepítőeszköz is, hogy ne kelljen sehova menned a kedved böngésződért. Csak válaszd ki és használd, vagy használj akár többet is. Az alapértelmezett Otter még a telepítési idő alatt is biztosítja, hogy bárhova gyorsan eljuss a weben. További részletek

Még időben kérdezz!

A blackPanther OS nem Fedora, nem Ubuntu, ne akard ráerőltetni más rendszerek programjait idegen oldalakról! Még az előtt kérdezd meg a gyakorlott felhasználókat mielőtt összegányoltad a rendszert! A kérdést úgy tedd fel, hogy írd meg mit akarsz, mit tettél és csinálj képernyőképet róla.  

Visszatérő kérdésekről, divatprogramokról, filozófiáról és gondolkodáselvről az alábbi oldalon olvashatsz

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match