Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Elherdált milliárdok, és a gyarmatosított Magyarország (I. rész)

blackPanther Projekt Biztonság, Cikkek, Egyéb, Fekete tükör, Oktatás Elherdált milliárdok, és a gyarmatosított Magyarország (I. rész)

Biztonság Cikkek Egyéb Fekete tükör Oktatás

Elherdált milliárdok, és a gyarmatosított Magyarország (I. rész)

Szerző: Adminisztrátor

Frissítve!

2023-08.17 “Évek óta nincs gyanúsított, az ORFK is elkövető…” / “A szálak a kormányig érnek
2021-12-30 “Több mint két éve nincs gyanúsítottja a Microsoft ügynek
2020-08-12 ” Microsoft-ügy: az FBI már tavaly büntetett….
2020-03-01 – “Ezt” már kifejlesztették 15MDF-ból, csak láthatatlan…

2019-08-23 – Nyomozást rendeltek el Microsoft ügyben
2019-08-12 – Microsoft ügyben érintett állami szervezetek listája..
2019-07-22 – 7,3 milliárd forintot fizet a Microsoft, hogy elsikálják … / A NISZ és az ORFk érintett...
2008 – Egy angol cikk a múltból: “Valami rohad Magyarországon címmel”
(…ez olyan “édes”, nemde?!)

Eredeti írásunk

Bár a cikknek lehet némi politikai felhangja, nem ez a célja! Egyszerűen nem tudjuk leírni érthetőbben, hogy a gyakorlatban mi is történik a kulisszák mögött. Immár másfél évtizede nézzük az egymást váltogató kormányok “Science-Fiction”-típusú elképzeléseit, a magyar “informatikai” (valójában Microsoft-termék-) képzéseket illetően

(na és a digitális-kompetencia – viccet), amelyek mögött kevés ember képes meglátni a valóságot. Ez a terület sokkal magasabb hozzáértést, nagyon nagy gyakorlatot, és olyan átfogó ismerteket igényel, amint az átlagos magyar IT képzés nem biztosít.

Tehát hatalmas a látencia a területen, mert az átlagnak teljesen felmérhetetlen a relevancia, hatékonyság, szükségesség, indokoltság, amikor közzétesznek egy informatikai beszerzést, beruházást. Az egyszerűség kedvéért ezért ezzel a képpel prezentálom azoknak, akik nem értik, hogy lehet elpazarolni milliárdokat “oktatásba” és digitális-(in)kompetencia fejlesztés címmel. 

“Hever itt pár milliárd, és mivel nem kell a kórházaknak, veszünk belőle Windows-t, Office-t, meg pár teljesen felesleges, de jóárasított szoftver-licencet…”

A Microsoft termékek használatával további beruházásokra van szükség, mert csak egy alaprendszert ad! Egy legális munkakörnyezet kialakításának költsége, három-ötszöröse (vagy több) is lehet amire használható rendszert kapunk. A magyar blackPanther OS-t a vállalkozások is ingyen használhatják, minden szoftverrel együtt. A Pro (kereskedelmi) változat kimondottan opcionális, plusz szolgáltatásokat, terméktámogatásokat biztosít a felhasználók számára.

Magyarország egy szoftvergyarmat.
A trójai-falovat rég betolták az oktatásba, és a kormányzatba is!

Vessünk egy pillantást csak erre az egy szerződésre. Ismétlem, csak erre az egyre, mert, hogy vannak még jócskán! 2. oldalon láthatjuk a negyvenmilliárdos (40.000.000.000) keretet, amit el lehetett pancsolni.

thumbnail of KLIK-notebook-2-resz
KLIK szerződés

(Kapcsolódó videó a cikk alján!)

Ezek mögött a beruházások mögött nem lehet más, minthogy valaki a saját zsebére írt egy pályázatot, hoztak egy rendeletet, majd így költhettek el milliárdokat, és te szívod meg, na meg a gyereked, meg összességében az egész ország.

A kormány által elköltött milliárdos beruházások ~70%-nál a beruházási költségeket legalább a felére, vagy harmadára lehetne csökkenteni, ha az összes helyen megvizsgálnánk a külföldi szoftverek szükségességét!

Ilyen “buli” például ez is (valakinek):

“Idézet az Origo cikkéből:  Fontos célként jelölte meg, hogy jövőre minden ötödikes kezébe tablet kerüljön, és megtanítsák nekik a használatát.”

Ez már az a kategória, amikor nagyon csúnyát tudnék írni! Mindenkit teljesen hülyének néznek. Nem kell hozzá doktori végzettség csak józan ész, hogy lásd a valóságot, mert minden ötödikes, sőt már a óvódás gyerekek is játszi könnyedséggel használják a tableteket, és mobiltelefonokat, mert azok már ~10 éve az életük része. Akiknek ilyen képzés kellene a “Microsoft-tanodákban” vegetált politikusok, döntéshozók. Csak ilyen tudáshiányban szenvedő emberek tudnak ekkora baromságokat nyilatkozni, és ilyen kitalációkra építve majd,  milliárdokat elherdáló döntéskét hozni.

Ezek a “tervek” egy dologra mégis rávilágítanak, hogy talán a kormány is fontosnak tarja a mobilplatformot?!

De jó lenne! Vagy nem?!  Ez is csak a véletlen műve? Volna itt némi ellentmondás! A valóság az, hogy mindenképp nagyon nagy a baj!

Ugyanis egyértelmű, hogy a kormány terveiben, még az IT-képzésben sem a mobilplatform az elsődleges – vagy bármilyen – irány, persze az is lehet, hogy fogalmuk sincs miről beszél(n)ek! Egy kicsit jobban hozzáértő számára miért nyilvánvaló, hogy a kormányzat évtizedek után sincs a helyzet magaslatán?! Talán ezért is engedték, hogy szoftvergyarmattá váljunk…

Ehhez elég megnézni az alábbit:

18/2018. (II. 14.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet és a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet módosításáról

A probléma törvénysértő módon a sűrűjében rejlik, kettőt kiemelünk gyorsan!

Burkolni próbálták, de azért csak odabökték, és így a jogszabály előríja :

“Éljen” az ingyen magyar “Microsoft-tanoda”, és az anál-szex a mobilplaform-al, és persze minden alternatíva diszkriminálása.

Mert, ahogy a “tabletes buliban” szétosztott Lenovo gépeken, is Linux alapú rendszer van! Ez nem más mint az Android. Bizony! Az a Android, ha tetszik ha nem, az egy “bűnös, gyűlölt, kitaszított, diszkriminált” Linux, és ezt még azok sem nagyon tudják, akiknek a legjobban kellene. Na kik azok?!

Hát persze, hogy a tanárok! Nekik kellene SOS képzés, mert több intézményben – informatika órát is tartó – tanárnak, semmilyen köze nincs az informatikához. A tanárok nagy része még DOS-on tanult! Ezek a tanárok tanították a jelenlegi IT kérdésben tevékenykedő döntéshozást is… Biztos a legjobb tudásuk szerint tették, csak, hogy ez mára semmit sem ér! A döntéshozás tanácsadói meg a  “haverok” lehetnek, tudod honnan? Az Microsoft-tanodából.. De nézzük csak:

Az oktatásban “megkövetelt” nyelvek között minimum olyanoknak kellene lennie mint a platformfüggetlen:

Python, NodeJS, magasabb szinten a C/C++, esetleg (borsódzó háttal írom) a Java, de nem C# -IDE! Ha az egy külföldi multivállalat terméke.

A .Net alapú programozásra a Microsoft a saját projektjeiben, saját költségén képezze az embereket, de ne a magyar felsőoktatásban. Ráadásul a mobilplatformok domináns jövőjét a Linux alapú Android foglalta le pár évtizedre, és söpörte le a konkurens Apple, illetve Microsoft termékeket. Ezen a rendszeren a fészkes fene is megette a Microsoft-os C# programozási nyelvet! Tehát a magyar iskolákban tanulók fényévekre lemaradnak nyugattól, piaci trendektől. Újra és újra ez történik, mert olyan emberek döntenek, adnak tanácsokat, akik papíron tanultak informatikát, de nem képesek felmérni a fejlesztési követelményeket, és az iránymutató jeleket.

Pedig létezik megoldás! Több száz olyan (platformfüggetlen megoldás, ami egy vállalatot sem monopolizálna, vagy hozna hátrányba, tehát fenntartaná a törvényes  versenysemlegességet) megoldás is létezik, amely teljesen egységes és professzionális környezetet biztosít bármilyen rendszeren! Ideértve a Windows, Apple, Linux, Android rendszereket is. Ha létezik jobb megoldás, mit keres a magyar oktatási rendszerben az amerikai Microsoft terméke?!

Hozzáteszem még azt is, hogy az informatikai, és az érettségihez is összeállított tan-, és vizsgaanyag, vizsgafeladat egy haszontalan szemét! Lassan 23 éve vagyunk az IT-ben, 16. éve fejlesztjük a saját operációs rendszerünket, és mellette több száz szoftvert gyártottunk le, viszont soha egyetlen olyan dologra sem volt szükségünk, amit ma a diákoktól megkövetelnek, vagy tanítanak.

Pedig tanulhatnának valami hasznosat,  értelmeset is: mondjuk mi az a legális / illegális szoftver, honnan tudom, hogy nem lopott szoftvert használok?! És mit tudok tenni, hogy ne kelljen lopnom a szoftvereket, milyen alternatívák léteznek. Ha a cél valóban a hasznos tudás lenne! De nem ez a cél ugye?!  16 éve nem használtunk Word-öt, és C#-ot sem. Sőt, a C#-ban készült alkalmazások (gányolt mono portok) sok esetben használhatatlanok, ezért, ha mód van rá, be sem építjük őket.

A torrentezők meghúzogatása anno vajon milyen célt szolgált? Vagy az is csak valakinek az érdekeit sértette? Mert azóta sem tanítják, hogy szoftvert lopni is bűn…

Mi, az elmúlt 16 évben minden támogatást megadtunk a változtatáshoz, mindezt bármilyen ellenszolgáltatás nélkül. Most pedig elhoztuk az iskolának is az igazi függetlenséget, szabadságot, mindezt teljesen ingyen! A célunk a valódi kompetencia fejlesztése, a fiatalok minőségéi oktatása, és Magyarország felszabadítása a külföldi szoftvergyarmatosítók alól.

Nos, ilyen egyszerű az élet Microsoft termékek nélkül a magyar iskolában! Itt is minden gépen a magyar blackPanther OS fut, több éve! A megtakarítás több millió forint, ezt mi inkább felajánlanánk a magyar kórházaknak, tanároknak, stb.

Segíts te is felszabadítani Magyarországot, ne legyünk szoftvergyarmat!

Ez pedig egy irodai környezet Microsoft termékek nélkül! Hasonló videók érhetőek el a csatornánkon!

Szeretnéd te is a legjobb oktatást adni a tanulóknak, már az általános iskolákban is? Szeretnél milliókat spórolni a “kórházaknak”? Szeretnéd, hogy neked is segítsünk?! Ez semmibe  nem kerül! Csak írj egy emailt az info{@}blackpanther.hu címre, “SULIBA” tárggyal, és majd légyszíves készíts egy videót arról, amikor legyaluljátok a külföldi szoftvereket. 🙂


Felmértük! 

Az oktatási intézmények kompetencia tesztjének eredménye :(.

Kaptunk olyan értesítést, miszerint egyes tanárok szerint “náluk nem így van….” Jó reggelt kívánok: a cikk azokról a többséget képviselő oktatási intézményekről szól, ahol így van! Azokról az intézményekről ahol eltitkolják (egyszerűen nem tájékoztatják a diákokat), hogy NEM köteles tanulni  Microsoft Terméket, hogy érettségizhet akár Linux alól is. Azokról az intézményektől, ahol az iskolaigazgató a Microsoft “iskolavezetői képzéséről (?)” selfizik, de az iskolában nincs is más oktatás, sőt, még óra előtt ellenőrzik a tanárt, hogy nehogy a Windows-on kívül másról is szó legyen…. és azokról, ahol a diák Linux után érdeklődik akkor kinevetik, ahol a biológia tanár tartja az informatika órát és …. (folytatás a II. részben)

Tovább a felmérésre

Besorolva mint , , , , ,

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match