Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

XDG felhasználói mappák

XDG felhasználói mappák

XDG felhasználói mappák

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Az xdg-user-dirs egy olyan eszköz, amely segít kezelni a „jól ismert” felhasználói könyvtárakat, például az asztali mappákat, dokumentum, videó és a zenei mappákat is. A fájlnevek lokalizációját kezeli. (forrás: freedesktop.org)

Alapértelmezett könyvtárak létrehozása

A honosított alapértelmezett felhasználói könyvtárak teljes csomagjának létrehozása a címtáron belül $HOMEautomatikusan végrehajtható a következő futtatásával:

Tipp: Angol nevű könyvtárak létrehozásának kényszerítéséhez LC_ALL=C xdg-user-dirs-update --forcehasználható.

Amikor végrehajtja, automatikusan:

  • Helyi ~/.config/user-dirs.dirskonfigurációs fájl létrehozása: az alkalmazások egy fiókhoz tartozó saját könyvtárak megkeresésére és használatára használják.
  • Hozzon létre egy helyi ~/.config/user-dirs.localekonfigurációs fájlt: a nyelv beállítására szolgál a használt területi beállításoknak megfelelően.

A felhasználói szolgáltatás xdg-user-dirs-update.serviceis telepítve lesz és alapértelmezés szerint engedélyezve lesz, hogy a könyvtárakat naprakészen tartsa azáltal, hogy ezt a parancsot minden bejelentkezési munkamenet elején futtatja.

Egyéni könyvtárak létrehozása

Mind a helyi , mind a ~/.config/user-dirs.dirs globális /etc/xdg/user-dirs.defaultskonfigurációs fájlok a következő környezeti változó formátumot használják a felhasználói könyvtárakra való mutatáshoz: XDG_DIRNAME_DIR="$HOME/mappa_neve"Egy példa konfigurációs fájl valószínűleg így fog kinézni (ezek mind a sablonkönyvtárak):

Lehetőség van egyéni mappák megadására is a parancssor használatával. Például a következő parancs ugyanazokat az eredményeket adja, mint a fenti konfigurációs fájl szerkesztése:

Beállított könyvtárak lekérdezése

A beállítást követően bármely felhasználói könyvtár megtekinthető az xdg-user-dirs segítségével . Például a következő parancs megmutatja a Sablonokkönyvtár helyét, amely természetesen megfelel XDG_TEMPLATES_DIRa helyi konfigurációs fájl változójának:

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match