Skype hívás vagy üzenet: blackpanther.hu Üzleti email: info@blackpanther.hu

Világos vagy sötét asztali téma

blackPanther Projekt Asztali környezetek Világos vagy sötét asztali téma
Világos vagy sötét asztali téma

Világos vagy sötét asztali téma

Szerző: Adminisztrátor

Világos vagy sötét asztali téma

Itt vagy most:

A blackPanther OS alapértelmezett Plasma asztali környezete (widgetek, programhátterek) a sötét felületet (témát) preferálja, majdnem fehér szöveggel. A tapasztalatunk az, hogy a felhasználók az első percekben még idegenkedhetnek, de nagyon gyorsan ráéreznek az alapértelmezett sötét téma előnyeire, és szemkímélő mivoltjára.

De elfogadjuk, hogy vannak olyan felhasználók akik továbbra is ragaszkodnak a megszokásaikhoz és szeretnék a világos környezetet használni. Nekik készült az alábbi videó-bemutató arról, hogy kell egységesíteni a munkakörnyezetet és váltani a világos és sötét téma között.

A videóban bemutatjuk azt is, hogy a Plasma (Qt5) téma váltása önmagában kevés, bár a felület nagy része azonnal átveszi a beállított téma értékeit, a Gtk2/3 alkalmazások (Pl.: Firefox) nem tudják. Ehhez a vezérlőközpontban egy külön menüpont van, hogy a Gtk felületek színösszeállítását is hozzáigazíthassuk a munkaasztalunkhoz.

Az alkalmazások színe, programok, widgetek megjelenése a Plasma felépítésének és a blackPanther OS-ben található egységesített beállítóközpontnak köszönhetően, külön – külön egyénileg is beállítható.

Ahhoz, hogy megértsd a témák és felületek közötti különbséget, olvasd el az azlábbi cikket is: Asztal testreszabása

Figyelem! Egyes témák nem tartalmazzák az ikonkészletre hivatkozást, vagy olyan ikonkészletet preferálnak ami nincs telepítve. Ezért Világos témához sötét alapú, sötét témához, inverz világos ikontémát kell beállítanunk.

 

 

 

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match