Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Kétoldalas nyomtatás

blackPanther Projekt Hardverek Kétoldalas nyomtatás
Kétoldalas nyomtatás

Kétoldalas nyomtatás

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Az automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex/two side/backside printing) természetesen csak akkor lehetséges, ha nyomtató rendelkezik ilyen funkcióval és lapfordító kiegészítéssel (duplexer). Ez a technológia nem tartozik a standard funkciók közé  és ezért nem minden nyomtató kínál kétoldalas nyomtatást. Jó hír, hogy egyes nyomtatók esetén utólag is beszerezhető a lapfordító kiegészítő. Persze az úgynevezett simplex, vagy egyoldalas nyomtatókkal is volt lehetőség a papír mindkét oldalára nyomtatni, ez azonban a felhasználó részéről komoly odafigyelést igényelt, mert a papírt kézzel kellett megfordítani.

Ha viszont szeretne mindkét oldalra nyomtatni, több lehetőség is kínálkozik. A piacon találhat automatikus kétoldalas nyomtatást kínáló berendezéseket vagy manuális kétoldalas nyomtatással ellátott nyomtatókat.

Milyen előnyökkel jár a kétoldalas nyomtatás

A duplex nyomtatás jelentősen csökkenti a papírköltségeket, megszünteti a papírpazarlást és végül nemcsak pénzt takarít meg, hanem a természeti erőforrásokat is kíméli. A toner vagy tintapatron fogyasztás kétoldalas nyomtatás esetén ugyan nem változik, de ebben az irányban is tehet hatékony lépéseket. Például a duplex nyomtatás után gyártott tonerek vagy tintapatronok kombinációjával egészen 50 %-os nyomtatási költségmegtakarítást eredményezhet.

Nem elég a lapfordító

Ahhoz, hogy a duplexer működjön a nyomtató meghajtóprogramjának is támogatnia kell a kétoldalas nyomtatást. Persze a blackPanther OS számos előnyei között ott van az, hogy szabadon módosíthatjuk forrás szinten a rendszerkomponenseket, így a meghajtóprogramokat is.

Példa:

A HP7610.ppd meghajtója nem támogatta eredetileg a duplex nyomtatást, mi hozzáadtuk ezt az opciót, így:

Only Logged in users can see the content
A példában azt mutattuk be, hogy milyen flexibilis a rendszer, hogy egy gyártói hiányosságot milyen egyszerűen lehet orvosolni.

A szerkesztett HP7610.ppd fájlt saját meghajtóként adjuk hozzá a beállítóvarázslóval,

Nyomtatómeghajtó megadása

vagy kézzel másoljuk be a /etc/cups/ppd mappába, arra a névre ahogy beállítottuk a nyomtatót.  Ezt az alábbi paranccsal ellenőrizhetjük

 

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match