Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

RPM csomag készítése

blackPanther Magyarország Hasznos RPM csomag készítése
RPM csomag készítése

RPM csomag készítése

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Bizonyára a cím láttán az olvasóban elsőként az a kérdés merül fel benne, hogy mire lenne jó ez az egész? Az RPM csomagban elérhető alkalmazás, hordozhatóvá és a rendszerrel konzisztenssé teszi a szoftvert. A rendszeren binárissá fordított alkalmazás a megosztott programkönyvtáraknak köszönhetően csak töredék helyet foglal egy statikus binárishoz képest, és lényeges sebességnövekedést is elérhetünk vele.

Az RPM (Redhat Package Manager) nem csak egy tömörített állomány (lásd: rar, gzip, tar, zip….) , hanem  ez a csomag egy sokoldalú archívum. A könnyebb megértés érdekében gondoljunk rá úgy mint egy önkicsomagoló ‘selfextract.exe’ archívumra.  Mitől jobb egy RPM mint egy Deb?! Elsősorban amit mi imádunk benne az az, hogy egy RPM állomány egyetlen SRC.RPM-ben tárol le minden forrásfájlt, abból tud dolgozni, így maximális rendet lehet tartani a forráskódok, foltok, beállítófájlok, ikonok között.

Ha figyelmesen elolvasod az útmutatót, akkor így fogod tudni elkészíteni a saját RPM programcsomagodat!

Előkészítés

Szükség van az rpm-build programcsomagra ahhoz, hogy elkészíthessük az első saját RPM csomagunkat. telepítsük fel:

A teljes tudásanyag eléréseshez be kell jelentkezned!

Az RPM csomag elkészítése

Fontos tudnod, hogy az rpmbuild hibakimenete minden esetben kiírja, hogyha leáll a csomagkészítés! Olvasd el, értelmezd, oldd meg.

Hozzászólások lezárva

És van külön márkaoldalunk is a Facebook-on, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Magyar minőség a nemzetközi vizeken IT & Telecommunication Co. (London * Berlin * Budapest) -- blackPanther Disztribúció


adat-biztonság alkalmazott technológia alkalmazások Alternatíva Biztonság biztonság blackPanther OS blackPanther policy Cikkek digitalis kompetencia digitális jólét diszkrimináció Egyéb free version hardverek IKT ingyenes változat internet biztonság IT biztonság IT piac kompatibilitás kompetencia fejlesztés kormány mutyi kém kémkedés közlemények Linux Magyar Magyar Kormány magyar oktatás Microsoft mutyi Natív szoftverek nemzetbiztonság nyílt levél Operációs Rendszer piaci viszonyok programok Sajtóhír Szoftver technikai háttér Technológia telekom támogatás vállalkozzdigitálisan Általános

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match