Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Rendszerbiztonság

blackPanther Projekt Biztonság Rendszerbiztonság
Rendszerbiztonság

Rendszerbiztonság

Szerző: Adminisztrátor

Rendszerbiztonság

Itt vagy most:

Amikor rendszerbiztonságról beszélünk arra gondolunk egyből, hogy vírusos lehet a gépünk, pedig összességében nem csak erről van szó. A rendszerbiztonság alapelemei közé tartozik a leggyengébb láncszem, maga az ember is. Legyen egy rendszer bármennyire is biztonságos, ha az avatatlan kézbe kerül, a biztonsági szint azonnal a nullához fog közelíteni sajnos.

Behatolás elleni védelem

A blackPanther-Projekt különös hangsúlyt fektet a kiberbiztonságra. Nem csak folyamatosan kutatjuk a biztonsági réseket, de megelőzési céllal a blackPanther OS-be  számos biztonsági mechanizmust, és védelmi eszközt építettünk. Hatékony eszköz lehet a támadások kezelésére a blackPanther-IDS-System megoldásunk is.

Értesítés egy támadásról, egyszerűsített nézet

Biztonsági szintek

A blackPanther OS esetében – úgy mint más rendszerek esetében is – különböző biztonsági szintekről kell beszélnünk.

  • Általános felhasználású környezet
  • Vállalati környezet
  • Kiszolgáló  /ezek lényegesen eltérhetnek, hiszen nem mindegy, hogy milyen szolgáltatást végez a rendszer/
  • Ezek kombinációjából álló, érzékeny adatokat védő környezet. /Ilyenkor már javasolt a titkosított fájlrendszer, GRSecurity, RSBac rendszermag, stb. A kernel szintű biztonságról ebben a cikkben olvashatsz/

Az általános használatra minden blackPanther OS verzió fel van készítve, a napi frissítéseknek köszönhetően ez a biztonsági szint könnyedén fenn is tartható.  A beépített adat-titkosítási funkcióknak köszönhetően adatainkat akár egy kattintással is megvédhetjük.

Széleskörű skálázhatóság és grafikus beállíthatóság

A blackPanther OS a világon egyedülálló módon biztosít egy összetett és egységes beállítóközpontot, ami több művelethez számtalan “varázsló-szintű” beállítást biztosít, és az alapismeretek birtokában, beállható vele a teljes rendszer. Ezeknek az opcióknak köszönhetően akár kiszolgálószintű biztonságot, és akár egy tűzfalat is beállíthatunk pár kattintással, a szükséges  összetevőket pedig a rendszer automatikusan telepíteni fogja.

Vírusvédelem

A saját fejlesztésű blackPanther-AV-Hunter Qt felületű víruskereső programunk mellett a  támogatott alkalmazásai között megtalálhatjuk a ClamAV-Qt antivírus felületet, vagy egyéb felügyeleti alkalmazást is. Számos kereskedelmi megoldást is használhatunk, ilyenek például a BitDefender, NOD32, stb. vírusirtó megoldások. Bármilyen különleges tudás nélkül használhatunk vagy állíthatunk be többféle tűzfal szolgáltatást is, mindezt természetesen grafikus felületen.

Kiemelt szolgáltatások közé tartozik a tartalomszűrési szolgáltatás, amellyel kiskorú gyermekeinket óvhatjuk meg az internetes fertőtől  (A részletekhez javasoljuk még a “Kiskorúak védelme” szócikket a tudástárban!), és szülői-felügyeleti megoldások amivel a PC függőségtől tudjuk megvédeni a gyerekeket.

Vállalati vagy kiszolgáló környezet kialakításához, adatbiztonsághoz, titkosításhoz kérd az egyedi ajánlatunkat, szakvéleményünket!

Kapcsolódó tartalom: Vírusok és vírusirtók

Kapcsolódó letöltések:

 

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match