Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Rendszer egyedi beállítóközpontja

blackPanther Projekt Rendszerbeállítások Rendszer egyedi beállítóközpontja

Rendszer egyedi beállítóközpontja

Szerző: Adminisztrátor

Rendszer egyedi beállítóközpontja

Itt vagy most:

A blackPanther OS-ben egyedülálló módon található egy  központosított, és grafikus rendszer beállítási környezet (rendszerbeállítások/verzérlőközpont).  Ilyen komplexitású vezérlőközpont egyedül csak a Windows változatokban érhető el, egyetlen más disztribúció sem rendelkezik ezzel a képességgel. Néha olvasunk olyan ostobaságokat, hogy ez a grafikus beállítókörnyezet a Mandriva/Ubuntu-ból (vagy más rendszerből való), de ez a szerzők legkisebb hozzáértésének a teljes hiányát tükrözik, hiszen 20 éve fejlesztjük a saját, grafikus és paranccsoros beállítóközpontunkat.

Mikor a blackPanther OS fejlesztése elindult, az elsők között valósítottuk meg ezt a hiányosságot, ami minden más rendszerre jellemző még ma is. Már akkor úgy gondoltuk, hogy az egyszerű és grafikus beállítás, a rendszer jövőjének kulcsfontosságú eleme. Ez a fejlesztésünk is számos újításon ment át, persze próbálkoztunk más rendszerek hasznos eleminek integrációjával, de nem jártunk sikerrel azok hiányosságai miatt, így végül a saját fejlesztéseink KDE integrációja bizonyult a legjobb megoldásnak. Egyúttal egy teljesen egységes, és központosított beállítási lehetőséget biztosítunk.

A blackPanther OS egyedi vezérlőközpontjának fejlődése 2004-től napjainkig!

A teljes integrációt az általunk fejlesztett külső modulokkal tudtuk megoldani, amit lemásolt korábban a PCLinuxOS, majd a ROSA orosz fejlesztőcsapata is. Nagy könnyebbség volt számunkra, hogy 2016-ban végül ez az integrációs megoldás, a KDE Plasma részévé vált, így sokkal gyorsabban tudjuk egységesíteni, vagy bármilyen saját összetevőt integrálni még a rendszerünkbe. A blackPanther OS több mint 200 egyéni beállítási lehetőséget tartalmaz más rendszerekhez képest!

Például: SystemCtl Tweaks

Rendszer finomhangolás (Sysctl Tweaks)

Varázsló rendszerű beállítások

Varázslók segítenek a beállításokban

Gyors elérhetőség

A “rendszerbeállítás” elérhető a főmenüben, a tálca ikonjairól, vagy akár az Alt+F2 keresőmezőbe gépelve is:

Bármelyik keresőmezőből elérhető

Egyediség

A beállítóközpont külön, egyedi, a rendszerre jellemző szekciókat tartalmaz a beállításokhoz.

Rendszerbeállítások számos egyedi almenüvel

Megjelenés

A beállítóközpont megjelenése három módot is biztosít!

A megjelenést a beállítások menüben lehet változtatni (a régi fa-struktúra nem támogatott már). 

A blackPanther OS fejlesztéseként a vezérlőközpontba integrálva lett az AppMime fejlesztésünk is, ami szorosan együtt dolgozik az AppHelper szolgáltatással.

Érdekes

Magyar Wikipédia és egyéb oldalak téveszméi

A Wikipédia állításával ellentétben nem a Mandrivától kölcsönöztük a beállítóközpontot! Ennek a téveszmének a forrása, egy harmadik féltől, a distrowatchtól származó valótlan információ. 2002-ben még egyik általuk említett disztribúció sem létezett,csak a blackPanther OS! Tény, hogy valóban történtek kísérletek pl.: az Ubuntu driver -managementjének integrálásra is még 2006 környékén, de azok nem feleltek meg az igényinknek, ezért rövid pályafutásuk után inkább a saját, egyedi elemek fejlesztése mellett döntöttünk. A blackPanther például elsők közt használt natív Qt5 Plasmat, hiszen akkoriban a Plasma számtalan Qt4 elemet még nem portolt, ezért a hiányzó Qt5 komponenseket kiváltottuk saját fejlesztésekkel. Ilyen volt például a blackPanther-PyDialog, a KDialog alternatívájaként készült, de fontos rendszerelem.  Ennek ellenére máig folytatunk teszteket azzal kapcsolatban, hogy  másoktól mely fejlesztéseket érdemes a blackPanther OS-be integrálni,. mert ami jó az jó, és legyen benne!

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match