Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Lapolvasó (szkenner)

blackPanther Projekt Hardverek Lapolvasó (szkenner)
Lapolvasó (szkenner)

Lapolvasó (szkenner)

Szerző: Adminisztrátor

Itt vagy most:

Noha nagyon egyszerű egy hálózati nyomtatót hozzáadni Linux alapú rendszereken (és bármely más operációs rendszeren), de a lapolvasó vagy egy hálózati szkenner már nem olyan egyszerű.  A terület eléggé aluldokumentált, és,.  ha az interneten rákeres a “hálózati szkenner” kifejezésre vagy bármi hasonlóra, nagyon sok irreleváns eredményt kapunk.

A lapolvasók használatának a “titka” a megfelelően működő, telepített meghajtó program! Mára számtalan lapolvasó alapból támogatott blackPanther OS-en is, amennyiben a nyomtatási rendszert telepítettük. A lapolvasó telepítéséhez, ellenőrzéséhez grafikus segédprogramot is biztosítunk a blackPanther OS rendszerbeállításokban:

Beállítóprogram: Rendszerbeállítások > Szkennerek > Szkenner varászló

Rendszer szkenner (lapolvasó) varázsló

A megfelelő meghajtóprogram ellenőrzéséhez elengedhetetlenül szükséges a gyártó által biztosított dokumentáció átolvasása, ha a nyomtatási rendszer telepítése után a lapolvasó nem működik!

Egyes régi lapolvasók esetében külön beállításokra is szükség lehet…

Canon

https://www.canon.hu/support/

Az eszköz illesztőprogramja (meghajtó, driver) a gyártó honlapjáról tölthető le RPM formátumban! Külön meghajtóprogramokat biztosít a következő funkciókra:

  • nyomtató, szkenner, szkennelés az eszköz gombjával,  PC-Fax

Brother

https://www.brother.hu/support

Az eszköz illesztőprogramja (meghajtó, driver) a gyártó honlapjáról tölthető le RPM formátumban! Külön meghajtóprogramokat biztosít a következő funkciókra:

  • nyomtató, szkenner, szkennelés az eszköz gombjával,  PC-Fax

Epson

Az újabb Epson lapolvasókhoz az epsonscan2 program biztosítja a meghajtóprogramot, illetve az epsonscan2-non-free-plugin az Epson saját képkezelő eszközeit.

(Epson L38x /L286)

A (hálózati) szkenneléshez telepíteni kell az Epson-tól származó illesztőprogramokat, az úgynevezett Epson iscant.

További Epson meghajtóprogramohoz használjuk a gyártó nevét:

Ez a csomagtárolónkban megtalálható, de ha ezzel probléma lenne, letöltheti a http://support.epson.net/linux/en/iscan_c.html címről az RPM változatot.

HP

Az eszközök illesztőprogramjait a HPLIP csomag telepíti a nyomtatási rendszer első telepítésekor. Egyes típusokhoz szükség lehet a további beépülőmodul (plugin) telepítésére is.

Hibaelhárítás

Amennyiben nem működik az Epson lapolvasó, elképzelhető , hogy a típus már elavult. Ellenőrizzük, hogy az /etc/sane.d/dll.conf fájlban a megfelelő beállítások vannak-e az eszközhöz, és ha nem, hozzá kell adni az epkowa a net paramétereket ha nem létezik), így:

Opcionális, ha nem találja a szkennert, szerkesszük az /etc/sane.d/epkowa.conf fájlt, és add hozzá az alábbi bejegyzést a szkenner IP-címével, az automatikus felismerés helyett:

Figyelem!

Amennyiben a tűzfal aktív, blokkolhatja a kommunikációt! Engedélyezni kell a kommunikációs portokat vagy le kell kapcsolni a tűzfalat a hibaelhárításhoz. Epson nyomtató és lapolvasó kommunikációs portokról az útmutató itt található: https://epson.com/faq/SPT_C11CD16201~faq-0000525-shared?faq_cat=…

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match