Meet hívás és az Üzleti email: info@blackpanther.hu

Mi a baj a magyar digitális nemzetbiztonsággal?!

blackPanther Projekt Biztonság, Cikkek, Fekete tükör Mi a baj a magyar digitális nemzetbiztonsággal?!

Biztonság Cikkek Fekete tükör

Mi a baj a magyar digitális nemzetbiztonsággal?!

Szerző: Adminisztrátor

 Friss:

Közel 10 millió Huawei mobilt fertőztek meg – Persze a magyar piacra valamiért épp ezt a problémás “márkát” terítik!

Kitálalt a Pentagon fejlesztője, Kína megnyerte a kiberháborút Magyarország pedig labdába se rúgott! A cikkben a kulcsmondat miért!

Az Orbán-kormány kritikusait és magyar újságírókat is célba vettek az izraeli kémfegyverrel , “Évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust …”

Megint a kínaiak! TikTok kémszoftver Vajon mikor ismeri fel a kormány a veszély súlyosságát amiről évek óta beszélünk?! “Az applikációt India nemrég nemzetbiztonsági veszélynek minősítette és tiltólistára tette, további 59, szintén kínai alkalmazással együtt.”

Lehallgatási botrány a Microsoft-nál az Amazon , az Apple , a Google.  és persze a Facebook is érintett (LOL nemzetbiztonság, LOL “a paranoid blackPantheresek”, hogy a bérenceket idézzem)

Eredeti cikk:

A válasz roppant egyszerű erre a kérdésre: hogy lenne baj azzal ami nincs?! Vagy talán az, hogy nincs! Vagy talán a nemzetbiztonságot is felülírta a korrupció? Sok a kérdés, de miért lenne ez a terület másabb mint a nagy belülről rothadó magyar informatikai helyzet?! Vagy talán az, hogy a informatikai biztonságért felelős szerveket olyan emberek irányítják akik nem képesek felmérni a helyzet súlyosságát?! Mielőtt a cikkből politikai-szablyát köszörülne valaki, tisztáznám az elején, hogy pont olyan választ, visszajelzést kaptunk a kormányzat ellenzéki szereplőitől is, mint a vezető kormánypárt Belügyminisztériumától: A nagy büdös semmit.

Hogy egy pártigazgatót idézzek:

egy csomó informatikai analfabéta ül a pártban..

Talán több gázszerelő kellene a kormányzatba, mert ők legalább értenek valamihez, és már biztos vagyok benne, hogy képesek lennének értelmezni az itt leírtakat. A megnövekedett kínai és izraeli gyanús aktivitásokat követően – még tavaly- nyilvános cikkeket tettünk közzé a kérdésben:

Korábban arra is rávilágítottunk, hogy mi a baj a magyar informatikai oktatással és elsősorban a kompetenciával, teljesen eredménytelenül:

De nekünk ez is megfelel!

Tehet ember ennél többet?! Úgy gondolom mi mindent megtettünk, hogy felhívjuk a figyelmet a helyzet súlyosságára. Aki ezt nem vette komolyan, az vagy tényleg nem kompetens, talán a kialakult demencia miatt, vagy a korrupcióval elkövetett hazaárulása miatt alkalmatlan a feladatköre ellátására.

Mert ez bizony nem vicces már, főleg, hogy a kínai eszközök biztonsági kockázatáról a “Kormányzati eseménykezelő központ is bloggolt (sicc) már 2012-ben!”

Magyarország tele van ezen gyártók eszközeivel, hemzseg a kínai digitális szeméttől, mint amit a Telekom is szerel mindenütt.! De sajnos nem csak ezek a gyártók, hanem gyakorlatilag az összes kínai gyártású eszközre vonatkozik ez, mint ahogy a korábbi cikkeinkben ezeket prezentáltuk is. Pár hete az UMI/UMIDIGI telefonjaiban találtunk a rendszerbe integrálva több kártékony programot.

Egyébként mindenben majmoljuk a ‘nyugatot’, ebben miért nem?!

Ironikus kérdés: minek kell vajon történnie, hogy valaki észbe kapjon Magyarországon is?!
Persze most megint hízik a mellünk, mert újra csak annyit mondhatunk, hogy:

Nah, megint csak igazunk lett!

Unalmas már…

Besorolva mint , , , , , ,

Hozzászólások lezárva

Megújult márkaoldalunk a Facebook-on! Hírekkel, értesítésekkel, különlegességekkel..

Látogatás oda

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match