Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

A blackPanther OS v18.1 első BETA kiadása

blackPanther Magyarország Általános, Sajtóhír A blackPanther OS v18.1 első BETA kiadása
blackPanther OS BETA

Általános Sajtóhír

A blackPanther OS v18.1 első BETA kiadása

Szerző: Adminisztrátor

Voltak olyan weboldalak amelyek saját kútfőből közölték már az elmúlt hetekben, hogy megjelent a blackPanther OS legújabb v18.1 (Renegade) kiadása.  Ezek a hírek nyilvánvalóan nem feleltek meg a valóságnak, hiszen mi egyszer sem közöltünk ilyet, eddig!

Ezúton szeretnénk bejelenteni nektek az első BETA kiadást. Nagyon fontos, hogy ez a nyilvánossá tett ISO egy BETA és nem végleges változat. A kiadás célja, hogy szélesebb körben, eltérő hardverkörnyezetben tudjuk tesztelni a rendszerstabilítást, és a felhasználók segítségével feltárjuk azokat a hibákat amelyeket a saját tesztkörnyezetünkben nem tapasztaltunk, vagy egyszerűen mi nem vettük észre.

Ezt az ISO-t azoknak ajánljuk akik hasznos hibajelentést, önállóan tudnak készíteni. A hibajelentésekkel kapcsolatos adatokat a http://bugs.blackpanther.hu címre szíveskedjetek feltölteni. Amennyiben bizonytalan vagy az észrevételeddel kapcsolatban, kérdezd meg a gyakorlott felhasználókat a felhasználói csoportban a Facebook-on.

A jelenlegi ISO nem hordozza – még – az új grafikai elemeket, arculatot, ezen még dolgoznunk kell, hogy majd a legjobb kerüljön a végleges változatba. A telepítőforrások használata csak korlátozott módon lehetséges, inkább a gyakorlott felhasználóknak javasolt, mivel a tartalom feltöltés még tart, és a hibajavításokkal ezen tárolók tartalma folyamatosan változik! Ez azt jelenti, hogy naponta többször is frissül, és a programok függősége nem elérhető minden esetben. Ennek a véglegesítése csak a stabil ISO kiadásakor fog megtörténni.

A végleges kiadásról amit tudni lehet már..

A blackPanther OS v18.1 (Renegade) változat megjelnési terve 2018 december utolsó napjaira tehető. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy ez nem tartható, akkor természetesen a kiadás késni fog, de jelenleg azt gondoljuk, hogy ezt a tervet tartani tudjuk. Az új verzióban számos újdonság kerül bevezetésre, és részben új arculatot is kap a rendszer, ezért mi is óvatosabbak vagyunk. Továbbá a “Renegade” -val a kiadásokban egyéb gyökeres változások lesznek a korábbiakhoz képest, mert több variáció kiadása van tervben.

 • blackPanther OS v18.1 (Renegade) Lite – 32*/64bit

  Ez a változat ingyenesen letölthető és korlátlanul használható. A telepítő minimális progamlínálatot tartalmaz, minden kiegészítőprogramot a felhasználónak kell ígény szerint telepíteni

 • blackPanther OS v18.1 (Renegade) Pro – 64bit

  Ez a változat (BETA) a végleges kiadás után kizárólag kereskedelmi változatban  (magán és üzleti felhasználóknak), gazdag programkínálattal, a vásárlás után szabadon felhasználható online szermélyes fiókkal lesz elérhető.

Viszonteladó szeretnél lenni? Jelezd az info @ blackpantheros.eu címre küldött levélben.

 • blackPanther Server – 64bit

  Magánfelhasználóknak, fejlesztőknek ingyenesen használható, üzleti célra kizárólag kereskedelmi formában lesz elérhető.  A szerver alapból biztosítja: Samba, LDAP, Kerberos, FTP, Apache, MySQL, PHP, Shorewall, SSHd, EncFS, DLNA kiszolgálókat és webes beállítófelület (Opció: minimal X), stb. (Igény szerint MAC alapú kernel).

 • blackPanther OS ARM (Raspberry, Tablet)

  FELMÉRÉST szeretnénk közzétenni, hogy mekkora igény lenne arra, hogy a rendszerből ARM változatot is készítsünk.

Oktatási intézmények esetén egyedi elbírálás szerint, ingyenesen is rendelkezésre bocsátjuk a kereskedelmi változatokat, ha a tagintézmény hozzájárul a blackPanther OS-projekhez, oktatással, előadással, fejlesztéssel, javításokkal, stb. Kérdéseket, megkereséséeket az ugyfelkapcsolat (@) blackpanther.hu címre kérjük

BETA Screenshot
blackPanther OS v18.1 (Renegade) asztali terv

A Youtube csatornánkon számos hasznos bemutató és oktatóvideót találhatsz, ha még nem láttad a blackPanther OS v18.1 (Renegade) inróját, akkor itt megnézheted most:

Letöltés:

“blackPanther OS v18.1 (Renegade) BETA” letöltése blackPantherOS-v18.1-x86_64-Renegade-DVD.iso – Letöltve 667 alkalommal –

A jövőben is a hivatalos weboldalainkon tájékozódj, vagy a gyakorlott felhasználóinktól kérdezz, ha kíváncsi vagy valamire.

Besorolva mint , , ,

Hozzászólások lezárva

Van Facebook oldalunk is, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem

Error: Please enter a valid email address

Error: Invalid email

Error: Please enter your first name

Error: Please enter your last name

Error: Please enter a username

Error: Please enter a password

Error: Please confirm your password

Error: Password and password confirmation do not match