Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

Magyar – anyanyelvű – parancsok

blackPanther Magyarország Hasznos Magyar – anyanyelvű – parancsok
Magyar – anyanyelvű – parancsok

Magyar – anyanyelvű – parancsok

Szerző: Adminisztrátor

“Ez úgy történt, hogy 2008 környékén bőszen gépeltem a különböző utasításokat egy konzolba, mikor a majd 10 éves lányom oda jött hozzám és azt kérdezte, hogy apu mit csinálsz? – Másolok meg törlöm a feleslges dolgokat (cp -rf , mv -f , rm -rf parancsokat láthatta).. Erre megkérdezi tőlem, hogy: apa miért kell ennyi értelmetlen dolgot beírni oda és miért nem lehet azt, hogy másolás, törlés, mozgatás ?! Akartam válaszolni, hogy miért de nem lett volna értelme, ugyanis igaza volt! Miért ne lehetne?! Már, hogy ne lehetne, hiszen az lesz a rendszerben megvalósítva amit én megcsinálok…. így aztán lett benne egy magyarul is értő utasításkészlet” 

Barcza Károly – 2016

A blackPanther OS egy folyamatosan bővülő magyar utasításkészlettel (parancsokkal) rendelkezik. Ennek az aktuális listáját az alábbi utasítás begépelésével kaphatjuk meg (a leütendő billentyűt így jelöljük [billentyű]):

A magyar nyelv változatos helyesírása és azokból eredő helyesírási hibák elkerülése miatt a parancsokban nem használunk ékezeteket!

 

A magyar parancsokhoz súgó is tartozik amit a –segits kapcsoló hozzáadásával kérhetünk le, például így:

Javasolt

A programok telepítéséhez és gyors kereséséhez nézd meg a “Alkalmazások és új programok telepítése” szócikket itt a tudásbázisban!

Hozzászólások lezárva

Van Facebook oldalunk is, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem