Skype: blackpanther.hu info@blackpanther.hu

közlemények Sajtóhír

És már megint igazunk lett – A kormányfelhívás frissítve IV.!

Szerző: Adminisztrátor

Frissítés IV. (2017 május 25):

 • És már megint igazunk lett, 11 nappal ezelőtt már előre megmondtuk, hogy ez lesz! Csak görgess lejjebb, miután elolvasod az idézet pirossal kiemelt részét, majd nézd meg alul is mit írtunk 11 nappal korábban : 

“A WannaCry-jal ellentétben – írja a The Hacker News – az EternalRocksot úgy tervezték, hogy titokban maradjon a megfertőzött gépen, de persze közben tovább terjedjen a többi gépre is, amelyek ugyanazon a hálózaton vannak.” 

– Csak azon lehet segíteni aki hagyja, hogy segítsenek rajta!

Egyúttal jeleznénk újra, hogy a blackPanther OS teljes védelmet biztosít (főleg azért is mert évekkel korábban minden SAMBA szervert FELHŐ alapú szerverre cseréltünk , és azért is, mert a blackPanther OS csomagtárolójából a 4.6.4-es samba-server tölthető le, amit már nem érint az NSA exploit.) 

További információk az alábbi cikkben

Frissítés III. (2017. május 16.)

Frissítés II. (2017. május 15.)

 • Óriási ütemben szaporodnak a fertőzések (folyamatosan frissítjük!), a Microsoft hegemóniának, a Windows alapú rendszerek ostoba függőségének, az alul-képzés eredményének a következményeit itt láthatjátok az alábbi képen! (Már másik karosszékből nézzük a gyötrelmes vergődéseteket )

Frissítés I.:  (2017 május 14.)

 • A mai napon állítólag a vírus elérte és megbénította a Vodafone teljes hálózatát is.

Az eredeti cikk! (2017. május 14.)

Nyílt levél a magyar kormány – felhívás a magyarok – részére !(frissítve IV.)!

A magyar blackPanther OS fejlesztők nevében ezzel a nyílt levéllel fordulok a magyar kormány, a kormány cyber-részlege, az ellenzék és természetesen a magyarok felé, az elmúlt órákban történt “WannaCry-zsarolóvírus” és az azóta további veszélyt jelentő variánsai miatt!


Ezennel kérjük a kormányt és az illetékes szerveket, hogy pánikkeltés helyett tájékoztassák a magyar lakosságot,  a magyarokat, a vállalkozásokat, intézményeket, hogy a magyar fejlesztésű blackPanther OS használatával, telepítésével megelőzhető, elkerülhető a Microsoft Windows termékeket támadó zsarolóvírus – vagy bármilyen vírus – okozta adatvesztés, digitális zsarolás, vagy a vírusok továbbterjesztése.

Kérjük a kormánythiszen már a kormany.hu oldalon is közölték, hogy a magyar blackPanther OS részt vett a Digitális Jólét Programban, a helyettes államtitkár úr írásos jelzése alapján a blackPanther OS-re szükség van a lakossági szoftvercsomagban is -, hogy általános tájékoztatás mellett jelezzék az emberek számára ezt az ingyenes és biztonságos megoldás azonnali elérhetőségét, és azt a tényt, hogy a Microsoft Windows-ra nincs szükségük, ha az ilyen támadásokat meg akarják előzni, mert meg lehet. (Természetesen vannak területek ahova beágyazta magát a Microsoft, de csak a rendszerek, és emberek töredéke lenne kitéve minden nap az ilyen jellegű veszélyeknek!)

Felhívásunkkal és további ingyenes elérhetőséggel szeretnénk támogatni és segíteni a kárenyhítést, a magyarok internetes és digitális biztonságát.

Nem tudunk szó nélkül elmenni az mellett, hogy az elmúlt 15 évben megszámlálhatatlan alkalommal írásban megkerestük a kormány illetékeseit – ahol állítólag komoly “szakemberek” vannak (hogy, hogy senki nem készül fel ilyenekre?) – és megvilágítottuk az ilyen jellegű veszélyek valódiságát és komolyságát, mégis süket fülekre és értetlenségre, teljes érdektelenséggel találkoztunk csak. 15 évről beszélünk!

Ez az érdektelenség és az ilyen jellegű információk tudatos visszatartása már túl megy a felelőtlenségen, ez már szándékos bűncselekmény a magyarok és azok ellen, akiket megkárosítottak a zsarolóvírusok is. Sőt, luxus azoknak az informatikai szakembereknek, fejlesztőknek a szakmailag megalapozott állásfoglalását nem figyelembe venni, akik az ilyen jellegű problémára megoldást kínálnak.

Amennyibe pedig a kormány és a kormányzati cégek, kormányhivatalok úgy érzik, kellően védettek és felkészültek – valójában  nem azok! – egy ilyen súlyú támadással szemben, jusson eszükbe, mi ér nekik többet? Megfelelni a Microsoft nyomásának, vagy megvédeni az adatokat?! A vádaskodás nem tisztünk ilyen helyzetben, de megoldást kínálunk továbbra is.

Önök évente Milliárdokat költenek el Microsoft licencekre és nincsenek biztonságban! Mi nem költünk el egy fillért sem és karosszékből nézzük az Önök szenvedését! Többet nem tudunk tenni…

Most a nyilvánosság előtt a Telenor és a T-mobile-t is érintő támadást követően nyilvánosan jósolunk meg egy globális, sokkal nagyobb támadás sorozatot, ami majd érinteni fog sokkal nagyobb és komolyabb rendszereket is. Ehhez pedig nem kell mást tenniük az elkövetőknek, csak egy úgynevezett “szunnyadó vírust” kell szabadon engedniük, vagy már meg is tették.


Read More
 • És már megint igazunk lett – A kormányfelhívás frissítve IV.! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 • about 1 month ezelőtt

Cikkek közlemények Sajtóhír

Elsők lettünk! A blackPanther OS kapta a legnagyobb támogatást :-)

Szerző: Adminisztrátor

Alig telt el pár nap (a fenti képen), hogy megnéztük a negyedéves magyar Wikipédia zárást amiből kiderült, hogy Magyarország második legnagyobb érdeklődésnek örvendő alternatív számítógépes operációs rendszere a mi kis magyar “blackPanther OS” disztribúciónk. Ezután már csak az első hely lehet ennél jobb, márpedig mi most arra pályáztunk, és láss csodát! Épp ma lett nyilvános a nemzetközi projekt keretében indított “Linux Hardware Guide” oldalán a 2017-es negyedéves zárásuk eredménye.

Büszkén jelenthetjük be, hogy az LHG összesítése alapján a blackPanther OS kapta a legmagasabb támogatást, ami azért is nagyszerű dolog mert Magyarország szabad-szoftveres történelmében (tudtommal) elsőként történt olyan, hogy nemzetközi projekt anyagilag is támogatott egy magyar fejlesztést. Örülj velünk te is, hiszen mi szívesen megosztjuk veled az örömünket, nem csak a blackPanther OS, hanem most mi magyarok jeleskedtünk a nemzetközi “fronton”. (tovább…)

Read More
 • Elsők lettünk! A blackPanther OS kapta a legnagyobb támogatást :-) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 • about 1 month ezelőtt

Egyéb közlemények Sajtóhír

A harc folytatódik! – Nyílt levél az Ombudsmannak a magyar független IT. oktatásért

Szerző: Adminisztrátor

Engedjétek meg nekem, hogy ezt a bejegyzést egy kis összefoglalóval kezdjem, hiszen jelenleg is vannak Magyarországon szabad szoftveres civil szervezetek – voltak régen is -, akiknek a céljuk az alternatív megoldások elterjesztése, népszerűsítése lenne, legalábbis ezt mondják magukról.  De tudjuk, láttuk, hogy nagyon szerettek állami felkérésre dolgozni, amivel a baj csak az, hogy amikor a zsíros állami támogatások megszűntek, akkor szépen ezek a szervezetek is eltűntek a pénzzel együtt. Mit csináltak? Semmit! Ja, bocsánat, elfordították a fejüket akkor is amikor 10 éve az APEH készült beásni magát a Microsoft-ba. Hol maradtak az elvek? Hol vannak a célok? Pénz nélkül ugye már nem volt akkora jelentősége ezeknek.

De nézzük egy pillanatra a még létező szervezeteket, most ők mit csinálnak? Hát ugyanazt! Minden amit láttok csak egy kirakat, jól össze van drótozva, mindenki mindenkivel. Nekünk is fél év volt mire kibogoztuk, hogy “ki kivel van”. Az már csak egy költői kérdés, hogy  vajon miért tűrik, hogy a diákok az iskolában Windows 95-t tanuljanak még 2017-ben is?!  Mi tudjuk a választ, hiszen egyes szervezetek prominens személyei a kormányzatba is  bedolgozták magukat, azok a cégek akik az állami pénzekre utaznak, pénzelik (támogatják) a civil szervezetek működését, a civil szervezet meg majd javasolja a vállalatot. De ez egy külön cikk lesz majd, mikor az egész “opensource-mutyiról” lerántjuk a leplet, éppen ezért jelen felállásban még mindig nem kívánunk csatlakozni egyik ilyen szervezethez sem. Így tettünk az elmúlt 1,5 évtizedben is, ezért is tudtunk függetlenek, pártatlanok és racionálisak maradni és egyáltalán fennmaradni.

Az informatikai oktatás siralmas helyzetéért a működő  szervezetek is felelősek. Könnyű pénzért feladták a küldetésüket és homokba dugják fejüket.

Mivel a jelen elemi és felnőtt oktatási rendszer a Microsoft termékeken kívül minden mást kirekeszt, az általunk fejlesztett rendszert és ezáltal minden egyéb alternatív technológiai megoldást is, mi most elkezdjük és megtesszük a szükséges lépéseket, hogy ezen változtassunk. Nekünk így megvan a jogalapunk arra, hogy akár perre is vigyük az ügyet, de változás kell. Félreértés ne legyen, nem most kezdjük – mert már több mint egy évtizede csináljuk –, hanem most fogjuk befejezni! Az elmúlt egy évtized alatt csak érdekellentétekkel, strómanokkal, korlátokkal és hazudozásokkal találtuk szembe magunkat. A tavalyi első sokk akkor ért miután több találkozón is arról tájékoztattak az “illetékesek”, hogy az oktatási rendszer fejlesztésében résztvevők már-már fenyegetve érzik magukat, azon változtatni nem mernek, pedig a szándék meg lenne részükről sőt, egyet is értettek azzal, hogy sürgős változásra van szükség. Így mi most lépünk egyet előre, és ezzel a nyílt levéllel szólítjuk meg az oktatásért felelős szerveket, hogy haladéktalanul szüntessék be a jogsértő magatartásukat és kezdeményezzék a változást sürgető reformokat.

(Felhívás! Amennyiben Ön is hasonlót tapasztal, kérem vegye fel velünk  a kapcsolatot, akár név nélkül is.)

Tisztelt Ombudsman Hivatal!

A magyar fejlesztésű, ingyenes blackPanther OS GNU/Linux disztribúció fejlesztői és közreműködői egyhangú egyetértése után, és az ő nevükben is,

PANASSZAL 

élek az Informatikai oktatási-rendszer – és a felelős hivatalok – szándékos, tudatos és több mint egy évtizede tartó diszkriminációja miatt. Kérem az ügyet, a magyar informatikai oktatás jogszerűségét, helyzetét, körültekintően kivizsgálni szíveskedjenek, a jövő nemzedék érdekeire való különös tekintettel.

A panaszunk részletes ismertetése:

Még tavaly fordultam újra az oktatási rendszert koordináló személyekhez, majd az Oktatási Hivatalhoz, hogy változásokat javasoljunk, eszközöljünk az oktatási rendszerben, mivel a jelenlegi rendszer rossz, diszkriminatív és átfogó informatikai ismeret megszerzésére teljesen alkalmatlan. Napjainkban is az oktatás kizárólag egy külföldi nagyvállalat, a Microsoft termékeinek célirányos betanításáról szól, ami teljes mértékben kirekeszt minden egyéb informatikai megoldást, a mi esetünkben konkrétan az ingyenes, már 15. éve létező magyar alternatív operációs rendszerünket, és természetesen minden más  – akár ehhez kapcsolódó vagy hasonló – lehetséges informatikai megoldást is.

A jelen oktatás egyáltalán nem szól másról mint – egy külföldi vállalat célirányos szoftverképzéséről – ami már az általános iskolában megalapozza a felnőtté váló diákok Microsoft-termékfüggőségét, ezért a jövőben majd -ha választani is akarnának – már nem tudnak majd mást választani, mert a több éven keresztül tartó átfogó, kizárólag egy multinacionális vállalat termékeire fókuszáló szoftverképzésben volt csak részük. Többször bíráltuk az oktatási anyagokat, amelyek újra az amerikai gyártó termékét propagálja, illetve az általános iskolai anyag annyira minőségen aluli és elhanyagolt, hogy abban még mindig a Windows 95 található meg, mint az aktuális tananyag.

A panaszunk összefoglalva:

Elfogadhatatlannak, törvénytelennek és diszkriminatívnak tartjuk, hogy:

 • már az általános iskolákban elkezdődik és magasabb szinteken is folyatódik a demagóg módon “informatikának” titulált célirányos  Microsoft-termékképzés
 • nincs azonos és egyenlő óraszámú, sem elméleti, sem gyakorlati képzés más informatikai – főleg a magyar – megoldásokról (itt megjegyezném, hogy nem a magyarul is elérhető megoldásokról beszélünk)
 • az általános iskolai “Informatikai képzés” külföldi gyártó(k) termékismereteiben, szisztematikus begyakorlásában és használatában merül ki
 • elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a felnőttképzésben is (pl.: OKJ) a Microsoft termékképzésben kell részt vennie a tanulóknak “Informatikai képzés” címen.
 • hogy bárkinek is egy – vagy több – külföldi gyártó kereskedelmi termékéből, annak használatából kelljen vizsgáznia, és nem átfogó valódi informatikai ismeretből (alapvető műveletek, látottak használata és alkalmazása, egérhasználat, problémamegoldás, stb)
 • az iskolák megkövetelik, hogy az informatikai házifeladatok elvégzéséhez a diákok otthonukba is rendelkezzenek Microsoft termékekkel, mert a képzés csak a Microsoft termékeire fókuszál
 • hogy az informatikát oktató tanároknak – akik szintén Microsoft termékképzésben részesültek – nem kötelező egy valódi “Informatikai ismeret” megszerzése, saját maguk utóképzése
 • /amiért a felhasználóink külön panaszkodnak/ az oktatási rendszer belekényszeríti a diákokat, családokat – a Microsoft Windows magas hardverigényei miatt -, hogy új PC-t vásároljanak holott akár a 10 éves gépek is teljesen megfelelnének tanulási, oktatási és mindennapi célra is, a magyar családoknak pedig nem kell ilyen többletköltség, főleg, hogy nincs is rá szükségük
 • egyes esetekben a családok vagy megvásárolják a Microsoft szoftver-termékeit vagy illegális szoftver használatba kényszerítik azokat, ezzel pedig még jobban bebetonozza az amerikai gyártót az oktatási rendszerbe, teljes és elválaszthatatlan függőségeket eredményezve
 • az oktatási rendszer az intézményeket is belekényszeríti, hogy a Microsoft termékeinek megfelelő hardvereket vásároljanak, így pazarolnak el milliárdokat
 • az oktatás eredményeként elért “informatikai” értékelések, vizsgák nem fedik a tényleges informatikai tudást, azok kizárólag a Microsoft termékek használatára korlátozódik – vagyis ide butítja le a tanulókat -, így a kapott informatikai jegyek valótlannak tekinthetők, hiszen a legtöbb esetben az alap számítógép kezelési tudás is hiányzik
 • a diszkrimináció más terülteket is érint – közvetlen visszajelzések alapján -, mégpedig az informatikai angol szakkönyvek kizárólag Microsoft termékek megismertetésével, azokon futó vagy futtatható szoftverek, vagy Microsoft által szoftveresen támogatott hardveres megoldások és technológiák megismertetésére fókuszál, ezzel kényszeríti bele a tanárokat a Microsoft termékek használatába

A jelen oktatási rendszer drasztikusan hozzájárul a Microsoft – és más multinacionális vállalat – piaci fölényéhez, terjeszkedéséhez, amelyben egyébként több kormányközeli cég is érdekelt, és egy maréknyi oligarchia által koordinált.

Jelen pillanatban is a magyar oktatási rendszert a Microsoft és más külföldi nagyvállalat is arra használja, hogy mind a jövőbéli vásárlóit, mind pedig a saját termékét előtérbe helyező szakembereit, illetve a saját termékének oktatóit, tanárait kitermeltesse, és mindezt az oktatási rendszerünk által teheti meg. Tűrhetetlen állapotokat, súlyos ok, okozati összefüggéseket, termékfüggőséget eredményez a jövőre nézve amire maga az Oktatási Hivatal kimutatása is bizonyíték, ugyanis:

Bár az érettségihez választható más operációs rendszer is, az oktatási hivataltól megkapott kimutatás szomorú képet fest, mert a több ezer érettségizőből a vizsgáihoz 6db azaz hat diák választotta az elérhető alternatív rendszerek egyikét. Ez pedig súlyos képet fest, és egyértelműen igazolja is a katasztrofális helyzetet az IT képzésben.  Bár álláspontunk szerint az Oktatási Hivatal is jogszerűtlenül jár el, amikor külföldi multinacionális vállalatok termékeire korlátozza a tanulható rendszereket, erre majd később, egy másik eljárásban térnénk ki külön és részletesen.

Álláspontunk szerint a jelen oktatási rendszer egy olyan súlyos termékfüggőséget és korlátozott informatikai ismereteket eredményez – és alapoz meg nagyon fiatal korban –, amely aztán kihat a felhasználói és a vásárlói szokásokra is. A hiányos, erősen egyetlen termékre korlátozott ismereteik miatt megkérdőjeleződik minden egyéb alternatív technológia létjogosultsága, hiszen a diákok meg vannak fosztva attól, hogy bármi mást megtapasztaljanak, megismerhessenek. A vállalkozási jog gyakorlására is közvetlen hatása van az oktatási rendszernek, hiszen ilyen torz informatikai képpel a felhasználók fel sem tudják mérni, hogy milyen lehetőségeik lennének, továbbá lehetetlenné teszi bármilyen más termék tisztességes piaci viszonyát ami nem kapcsolódik a Microsoft platformhoz. De úgy gondolom ez már a Gazdasági Versenyhivatal és az Alkotmánybíróság  – szükség esetén Strasbourg – hatásköre lesz.

Kérjük tisztelettel, hogy ezen esetet vizsgálják meg és állapítsák meg a jogsértést.

Célunk egy részrehajlás nélküli független – egyetlen multinacionális vállalatától sem függő – IT oktatási rendszer elérése, ahol kirekesztés és diszkrimináció nélkül lehet jelen minden nagy múltú, elsősorban magyar informatikai megoldás is, természetesen a külföldiek mellett, egyenlő óraszámmal.

Maradok Tisztelettel:

Barcza Károly
a magyar blackPanther OS projekt vezetője
info @ blackpanther.hu

Amennyiben a felelős szervek nem teszik meg a szükséges lépéseket a jelen diszkriminatív helyzet megoldására, akkor közleményben fogjuk felszólítani az oktatási intézményeket, tanárokat és a diákokat is, hogy tagadják meg a feladatok elvégzését, vizsgákat egy amerikai multinacionális vállalat termékén, és természetesen a jogvédelem kialakításában is segítségükre leszünk!


Read More
 • A harc folytatódik! – Nyílt levél az Ombudsmannak a magyar független IT. oktatásért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 • 3 months ezelőtt

Biztonság

Biztonsági figyelmeztetés minden Telekom előfizetőnek!

Szerző: Adminisztrátor

Az abszolút tisztességes játszmák híve vagyok, így most leszögezném, hogy a blackPanther OS soha nem lesz partner egyetlen kémkedési ügyben sem. Bár korábban – még tavaly – már nyilvánosságra hoztuk, hogy a Magyar Telekom által beszerelt ZTE (modem/router) eszközökben súlyos biztonsági rés van, a figyelmeztetésünk egyszerűen eltűnt a Facebook oldalakról. Kétlem, hogy a Magyar Telekomnak lenne befolyása, hogy a Facebook-on egy ilyen súlyú bejelentést eltávolíttasson értesítés nélkül, így mi más szintű érdekeket vélünk sejteni. Ami tény, hogy biztonsági rés (backdoor/hátsó ajtó) a Magyar Telekom több generációs eszközében is jelen van, így abban biztosak vagyunk, hogy ez nem lehet a véletlen műve a biztonsági rés elhelyezkedése, felépítése miatt!


A biztonsági rés – hátsó ajtó – összegzése

A Magyar Telekom által értékesített és szerelt ZTE (modem/router) eszközök beállításait távolról – az IP cím birtokában – bármilyen minimális IT jártasságú személy, szervezet letöltheti, abból a belépési adatok mellett minden beállítás visszanyerhető. A “támadó” ezáltal hozzáfér az eszköz adminisztratív adataihoz is, ezzel pedig bármilyen különleges és extra tudás nélkül bejuthat a felhasználó belső hálózatára, adatportokat tud megváltoztatni, átirányítani, kémprogramot tud elhelyezni, az adatforgalmat le tudja hallgatni, gyakorlatilag teljes uralmat tud gyakorolni a számítógépes infrastruktúra felett ezután.

Javaslat

Akinél felmerülhet a kémkedés gyanúja, az azonnal keressen fel egy IT biztonsággal foglalkozó szakembert! Ugyanis a kémkedés ilyen formában is bűncselekmény. A hálózatot támadó személy(ek) a ténykedésük alatt visszakövethetőek. Tehát ne csak a védekezésre koncentráljunk, hanem a betörést elkövetők lebuktatására is, mert kizárás esetén egyszerűen tovább állnak, vagy más eszközt fognak majd alkalmazni!

Védekezés

Akkor vagyunk bajban, amikor “nemzetbiztonsági érdekből” folyik a kémkedés. A mai időkben nehéz eldönteni, hogy mi minősül a nemzetbiztonsági érdeknek! Amíg a kormányzatban, vállalatoknál külföldi termékeken végezik el a biztonságosnak vélt feladatokat, műveleteket – mobilon is -, addig nincs is értelme egyéb nemzetbiztonsági kérdésekről beszélni (Lásd: Wiki-Leaks), főként, ha a magyar állampolgárokról van szó.

A védekezés egyik és leggyorsabb módja, ha:

 • a ZTE eszközbe egy másik routert (Ne ZTE-t) csatlakoztatunk és a számítógépes hálózatot leválasztjuk a Telekom közvetlen kapcsolatáról.
 • a számítógépen titkosított adatokat tárolunk, titkosított adattárolón
 • http helyett https kommunikációt használunk
 • a klienseket a belső hálózaton is tűzfallal védjük
 • az operációs rendszer amit használunk, nem található meg a wiki-leaks anyagában!
 • stb.

Minden esetben kérjük ki egy szakember véleményét!

Újabb figyelmeztetés:

Azért mert valaki tudja mit jelent a Ctrl+C/V még nem informatikai, és főleg nem IT biztonsági szakember! Ne tévesszen meg senkit az a látszat, mikor valaki “nálunk” jobban feltalálja magát egy informatikai eszköz használatában, ami ugye ma már a 10 éves gyerekekre is jellemző!

 

Read More
 • Biztonsági figyelmeztetés minden Telekom előfizetőnek! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 • 3 months ezelőtt

Cikkek

Ledobjuk az IT-rabigát és jön a változás?! Digitális jólét program Magyarországon

Szerző: Adminisztrátor

Sok évvel ezelőtt még mi is csodálattal figyeltük a Windows térhódítását, majd szembesültünk annak korlátaival, költségeivel, a termék-függőséggel, amely végül -nekünk- felnyitotta a szemünket és feltettük magunknak a kérdést: miért és mire kell nekünk a Windows? A válasz egyszerű volt, miután komolyan belegondoltunk: nem kell! Nagyon sok idő, konkrétan már másfél évtized telt el azóta, hogy a blackPanther OS projekt elindult hazánkban, és bizony ennyi idő eltelt anélkül, hogy  bármilyen Microsoft terméket kellett volna használnunk. Már pedig, ha mi, a környezetünk, az ügyfeleink tudnak létezni Windows nélkül, akkor gyakorlatilag bárki tud, aki akar. (tovább…)

Read More
 • Ledobjuk az IT-rabigát és jön a változás?! Digitális jólét program Magyarországon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 • 4 months ezelőtt

Általános

Technológiai háttér

Szerző: Adminisztrátor

A blackPanther OS fejlesztésekor figyelembe vesszük a legkorszerűbb újításokat, szoftvermegoldásokat, de még a beépítésük előtt különböző teszteken kell még megfelelniük. Mi magunk nem támogatjuk a felhasználók által unalomból generált verzió-háborút. A verziószám növekedés nem feltétlenül jár új csodával, vagy újabb opciókkal, mint ahogy a kevésbé hozzáértő felhasználók gondolják – még, ha a fejlesztők célja ez is volt – , hanem egy átgondolatlan és teszteletlen alkalmazás frissítése vagy cseréje miatt könnyedén végződhet a folyamat hibás működésben, vagy a rendszer instabilitása lesz az eredmény. (tovább…)

Read More
 • Technológiai háttér bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 • 5 months ezelőtt

Van Facebook oldalunk is, hírekkel, értesítésekkel

Megnézem